Πέμπτη 27  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Π. Κουκουλόπουλος: «ΛΑΡΚΟ και ελεύθεροι επαγγελματίες στο στόχαστρο της Κυβέρνησης»

Π. Κουκουλόπουλος: «ΛΑΡΚΟ και ελεύθεροι επαγγελματίες στο στόχαστρο της Κυβέρνησης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Π. Κουκουλόπουλος: «ΛΑΡΚΟ και ελεύθεροι επαγγελματίες στο στόχαστρο της Κυβέρνησης»

Να αποσυρθεί η Τροπολογία της Κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ, όπως και η χθεσινοβραδινή Τροπολογία αναφορικά με την απιστία τραπεζικών στελεχών, διεκδίκησε μετ’ επιτάσεως από το βήμα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, ως Ειδικός Αγορητής επί του Νομοσχεδίου «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2118 για την ασφάλιση αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων, λήψη μέτρων προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/858 σχετικά με το πιλοτικό καθεστώς υποδομών της αγοράς που βασίζονται σε τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού, ειδικότερες ρυθμίσεις για τα οχήματα και τη δημόσια περιουσία και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών».
Ειδικά δε για τη ΛΑΡΚΟ, επανέλαβε, όπως και στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, την κάθετη αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στην επιχειρούμενη νομοθετική παρέμβαση, όπως άλλωστε την έχει εκφράσει και ο αρμόδιος ΚΤΕ Εργασίας κ. Μουλκιώτης. «Είναι πραγματικά ακατανόητο ότι υπάρχει σπουδή να παραδοθεί η ΛΑΡΚΟ στον παραχωρησιούχο χωρίς το παραμικρό “βάρος”, ακόμα και για ειδικότητες που κραυγαλέα και αναντίρρητα χρειάζονται. Εκτός κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δουλέψει το εργοστάσιο και προωθείτε μια διαφορετική διαδικασία ουσιαστικά πώλησης σκραπ», στηλίτευσε σχετικά.
Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, αποδόμησε πρόσφατα επικοινωνιακά “πυροτεχνήματα” της Κυβέρνησης, όπως για τη φορολόγηση των υπερκερδών διυλιστηρίων. Όσον αφορά την Επιστολή του κ. Χατζηδάκη να διεξαχθεί κοινοβουλευτική συνεδρίαση για τα προεκλογικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως πρόκειται για επικοινωνιακή κίνηση, διερωτώμενος «για ποιο λόγο δεν επιλέγει ο κ. Υπουργός να μιλήσουμε για την ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος, τα κόκκινα δάνεια, τις ρυθμίσεις οφειλών σε Εφορία και ΕΦΚΑ, τις οποίες έχουμε επανειλημμένως καταθέσει και παρουσιάσει; Εσείς προτιμάτε άλλα. Σας θυμίζω μόνο ότι μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ είχατε 60 % στις περσινές εκλογές και είδατε κοντά στο 1,5 εκατ. λιγότερες ψήφους να χάνονται. Συνεχίστε αυτή την επιλεκτική αντιπαράθεση, έχετε περιθώριο να πάτε ακόμα παρακάτω αμφότεροι».
Περαιτέρω, καυτηρίασε «την εμμονή της Ν.Δ. στην -αναχρονιστική και εξ ορισμού άδικη- τεκμαρτή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αγνοώντας τη φωνή απόγνωσής τους και την πραγματικότητα, για την οποία εγκαίρως σας είχαμε προειδοποιήσει πριν ψηφίσετε τις διατάξεις, τις οποίες εμείς βεβαίως καταψηφίσαμε». Παρέθεσε μάλιστα «κατηγορίες που εξοντώνονται από το νόμο της Ν.Δ., με πρώτη τους επαγγελματίες στα χωριά της υπαίθρου, οι οποίοι δεν βγάζουν τόσα χρήματα και απλά οδηγούνται σε κλείσιμο των καταστημάτων τους, εξέλιξη που αποτελεί τελειωτικό χτύπημα για την περιφέρεια. Δεύτερον, σε συγκεκριμένα επαγγέλματα που είχαμε από τότε ονοματίσει, συντελείται δραματική μείωση των νομίμως ασκούντων δραστηριότητα, με “άνθιση” του αθέμιτου ανταγωνισμού και τελικά λιγότερα έσοδα από όσα προσδοκάτε να εισπράξετε. Τρίτον, οι ελεύθεροι επαγγελματίες πλησίον της σύνταξης, το τεκμαρτό είναι εξοντωτικό πρωτίστως γι’ αυτούς».
Συγκεκριμένα επί του Νομοσχεδίου, υπενθύμισε τη διαχρονική προσήλωση του ΠΑΣΟΚ αφενός μεν στην ανάγκη ενσωμάτωσης του ενωσιακού δικαίου αφετέρου στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών για τη διεξαγωγή αποτελεσματικών διασταυρωτικών ελέγχων. Υπογράμμισε, όμως, πως «στη Βουλή δεν είμαι διεκπεραιωτές, έχουμε θεσμική αποστολή να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον, εξετάζοντας σε κάθε ρύθμιση ποιοι πρακτικά ωφελούνται και εάν επιβαρύνονται έτι περαιτέρω οι συμπολίτες μας. Εν προκειμένω, πρέπει οπωσδήποτε να αποτρέψουμε το πρόσθετο οικονομικό βάρος στην κοινωνία, λαμβάνοντας υπόψη ότι επέρχεται αύξηση του όγκου δραστηριότητας στις ασφαλιστικές εταιρείες και στα ΚΤΕΟ».
Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ομιλία εδώ: https://www.youtube.com/watch?si=awILdoX6uC34tGkE&v=mqKo9jGxTR8&feature=youtu.be



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021