Πέμπτη 27  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

«Καλλιόπη Βέττα: Γιατί αρνείται η κυβέρνηση την ίδρυση Ε.Μ.Α.Κ. στη Δυτική Μακεδονία; - Κατάθεση ερώτησης»

«Καλλιόπη Βέττα: Γιατί αρνείται η κυβέρνηση την ίδρυση Ε.Μ.Α.Κ. στη Δυτική Μακεδονία; - Κατάθεση ερώτησης»

«Καλλιόπη Βέττα: Γιατί αρνείται η κυβέρνηση την ίδρυση Ε.Μ.Α.Κ. στη Δυτική Μακεδονία; - Κατάθεση ερώτησης»

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με την αδικαιολόγητη άρνηση της κυβέρνησης εδώ και πέντε χρόνια να προχωρήσει στην ίδρυση Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία της κ. Βέττα είχαν κατατεθεί από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ακόμη δύο ερωτήσεις το 2021 και 2022 για την ίδρυση Ε.Μ.Α.Κ. στην περιοχή, με την κυβέρνηση να παραπέμπει το ζήτημα κάθε φορά σε.. μελλοντική αξιολόγηση και αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών.

 Ωστόσο, καμία τέτοια αξιολόγηση ή απόφαση δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι σήμερα, παρά τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζει η περιοχή εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, της γεωμορφολογίας και τις ειδικές συνθήκες (μεγάλος αριθμός λιμνών, χαράδρες, οροπέδια, χιονοδρομικά κέντρα, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, συχνά εργατικά ατυχήματα), που απαιτούν την ύπαρξη Σωμάτων υψηλής εξειδίκευσης στους τομείς της διάσωσης και της αντιμετώπισης καταστροφών.

 Ως εκ τούτου, η Καλλιόπη Βέττα καλεί τον αρμόδιο υπουργό να καταθέσει στο Σώμα, εντός της προθεσμίας που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής, όλα τα σχετικά στοιχεία, έγγραφα και τυχόν εισηγήσεις και «αξιολογήσεις» που να τεκμηριώνουν επαρκώς την επιλογή της κυβέρνησης να εξαιρεί μέχρι σήμερα τη Δυτική Μακεδονία από τον επιχειρησιακό χάρτη της χώρας και να αρνείται την ίδρυση τοπικής Ε.Μ.Α.Κ. καθώς και να απαντήσει στα σχετικά ερωτήματα:

 1. Γιατί δεν έχουν εισακουσθεί μέχρι σήμερα οι εκκλήσεις των πολιτών, των πυροσβεστών και του πολιτικού προσωπικού για τηνίδρυση Ε.Μ.Α.Κ. στην Δυτική Μακεδονία;

 2. Έχει προχωρήσει η αξιολόγηση των επιχειρησιακών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος για την δημιουργία τοπικής Ε.Μ.Α.Κ., την οποία επικαλείται ως δικαιολογία εδώ και 4 χρόνια;

Επισυνάπτεται η ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων.

Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης
Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.
Α' Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας
Περιβάλλοντος της Βουλής



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021