Κυριακή 23  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

«Καλλιόπη Βέττα: Για την προστασία του περιβάλλοντος απαιτείται αλλαγή πολιτικής – Δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»

«Καλλιόπη Βέττα: Για την προστασία του περιβάλλοντος απαιτείται αλλαγή πολιτικής – Δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»

«Καλλιόπη Βέττα: Για την προστασία του περιβάλλοντος απαιτείται αλλαγή πολιτικής – Δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης, Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, δήλωσε:

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εστιάζει στην αποκατάσταση του εδάφους, την ερημοποίηση και την ανθεκτικότητα στην ξηρασία. Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών μας καλεί να γίνουμε "η γενιά της αποκατάστασης", ώστε να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τη γη και την ανθρωπότητα.

Αυτό απαιτεί την ενεργή συμμετοχή όλων σε πρωτοβουλίες και δράσεις που στοχεύουν στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων και των φυσικών πόρων, ώστε να επαναφέρουμε τη γη στη φυσική της κατάσταση. Πάνω απ' όλα, όμως, απαιτείται αλλαγή πολιτικής σε τοπικό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, που να συμμερίζεται και να ενσωματώνει αυτούς τους στόχους.

Ωστόσο, η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων οικοσυστημάτων και των εδαφών δεν υπηρετείται σήμερα στη χώρα μας. Εδώ και πέντε χρόνια ο ένας περιβαλλοντοκτόνος νόμος διαδέχεται τον άλλο. Η "ερημοποίηση" της ελληνικής γης και της υπαίθρου όχι μόνο δεν αναστρέφεται αλλά επιδιώκεται, με κάθε αφορμή, προς όφελος κερδοσκοπικών συμφερόντων.

Όποια περιβαλλοντική και προστατευτική νομοθεσία έχει απομείνει στη χώρα ξηλώνεται μεθοδικά και συστηματικά. Σε όσους τομείς αφορούν το περιβάλλον και τη βιωσιμότητά του τα διαχειριστικά σχέδια αγνοούνται και η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί επιδεικτικά να ενσωματώσει μέτρα και να επενδύσει επαρκείς πόρους στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οφείλουμε να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο τέτοιων αδιέξοδων πολιτικών και να ανατρέψουμε αυτή τη στρατηγική. Να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο και υγιές περιβάλλον και πολιτικές που θα σέβονται και θα διασφαλίζουν ένα αξιοβίωτο παρόν και ένα βιώσιμο μέλλον μέσα σε αυτό. Δεν είναι πολυτέλεια, είναι η ζωή μας.».

Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης
Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.
Α' Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας
Περιβάλλοντος της Βουλής



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021