Τετάρτη 29  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

«Καλλιόπη Βέττα: Άλλη μια χρονιά με τον τουρισμό και τη χώρα στον αυτόματο πιλότο – Να αποτραπούν οι συνέπειες κατάρρευσης της FTI»

«Καλλιόπη Βέττα: Άλλη μια χρονιά με τον τουρισμό και τη χώρα στον αυτόματο πιλότο – Να αποτραπούν οι συνέπειες κατάρρευσης της FTI»

«Καλλιόπη Βέττα: Άλλη μια χρονιά με τον τουρισμό και τη χώρα στον αυτόματο πιλότο – Να αποτραπούν οι συνέπειες κατάρρευσης της FTI»

 Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την πτώχευση του ταξιδιωτικού ομίλου, δήλωσε:

 «Πέντε χρόνια μετά την κατάρρευση της ThomasCook, ένας ακόμα μεγάλος ταξιδιωτικός όμιλος, που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, η FTI, κατέθεσε αίτηση αφερεγγυότητας.

 Ωστόσο για μια ακόμα φορά οι υπουργοί της κυβέρνησης εμφανίζονται αιφνιδιασμένοι από τα γεγονότα. Η περίπτωση της ThomasCook φαίνεται ότι δεν τους δίδαξε τίποτα, με αποτέλεσμα η χώρα να βρίσκεται –και πάλι- χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιου είδους κρίσεων, παρά τις διαβεβαιώσεις των εκάστοτε Υπουργών Τουρισμού της ΝΔ για τα «άριστα» αντανακλαστικά τους..

 Όμως στην Ελλάδα έχουν συνεργασία με την FTI περί τα 1.000 ξενοδοχεία, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Από αυτά, γύρω στα 250-300 φιλοξενούν αυτή τη στιγμή περίπου 7.500 άτομα, κυρίως σε Ρόδο και Κρήτη και σε μικρότερο βαθμό σε Κέρκυρα, Κω, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Επίσης, ο FTI οφείλει συνολικά περί τα 1,8 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχεία της χώρας από την προηγούμενη χρονιά.

 Οι αρμόδιοι (ή αναρμόδιοι τελικά;) υπουργοί της ΝΔ για την αντιμετώπιση της κρίσης και των συνεπειών της «πιάστηκαν» -και πάλι- στον ύπνο, αφού δεν φρόντισαν να έχουν εκπονήσει τον απαραίτητο μηχανισμό διαχείρισης που θα αποτρέπει ή θα περιορίζει τη οικονομική ζημιά των τοπικών κοινωνιών, των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας από τη χρεωκοπία ταξιδιωτικών οργανισμών.

 

Η ασφαλής επιστροφή των ξένων ταξιδιωτών που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα αφήνεται στην πρωτοβουλία και στο φιλότιμο των επαγγελματιών του τουρισμού ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το τι θα γίνει και με τις χιλιάδες πιθανές ματαιώσεις, ήδη προγραμματισμένων ταξιδιών, μέσα στο υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Περιμένουμε τις άμεσες πρωτοβουλίες του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ που θα καταδείξουν ότι ο ελληνικός τουρισμός δεν φοβάται ανάλογες κρίσεις και ότι μπορεί με αποτελεσματικότητα να τις αντιμετωπίσει, αν και όποτε συμβούν, ώστε να αποτραπεί ένα ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα.

 

Καλούμε επίσης τους συναρμόδιους υπουργούς να δράσουν άμεσα, ώστε να αποτραπεί τυχόν ντόμινο αρνητικών εξελίξεων σε εκατοντάδες ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις που ήδη πλήττονται και θα πληγούν στο προσεχές διάστημα, δεδομένων των ανεξόφλητων χρεών της FTI προς αυτές.».ρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο παρόν e-mail για διαγραφή από τις λίστες αποστολής μας.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021