Τετάρτη 29  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Κυβέρνηση, επιτέλους, να σεβαστεί τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας»

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Κυβέρνηση, επιτέλους, να σεβαστεί τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Κυβέρνηση, επιτέλους, να σεβαστεί τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας»

Στη Βουλή έφερε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, την Επιστολή της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας, αναφορικά με την αναστάτωση που έχει προκύψει για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς κατάργησης του αμετάθετου των Αστυνομικών Υποδιευθυντών, το οποίο έχει κατοχυρωθεί σε προεδρικό διάταγμα του ΠΑΣΟΚ το 2003.

Ειδικότερα, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, καλεί την Κυβέρνηση της Ν.Δ. να αποδεχτεί την τεκμηριωμένη, εύλογη και δίκαιη επιχειρηματολογία της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας και να μην προχωρήσει τελικά στην κατάργηση των σχετικών διατάξεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ:

Τη διαφωνία της σε ενδεχόμενη κατάργηση των διατάξεων του Π.Δ. 100/2003 αναφορικά με το αμετάθετο των Αστυνομικών Υποδιευθυντών χωρίς αίτησή τους, εκφράζει η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας με την αριθμ. 11/3.6.2024 Επιστολή της, η οποία επισυνάπτεται στην παρούσα Ερώτηση.

Ειδικότερα, στην Επιστολή σημειώνεται ότι, βάσει έγγραφης ενημέρωσή τους από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, δρομολογείται από την Κυβέρνηση τροποποίηση στο Π.Δ. 100/2003 «τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού» (Φ.Ε.Κ. Α’ 94) ως ισχύει, και συγκεκριμένα πως έχει προταθεί να καταργηθεί το επίμαχο άρθρο ως προς το αμετάθετο των Αστυνομικών Υποδιευθυντών.

Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας χαρακτηρίζει αυτό το ενδεχόμενο ως «προσπάθεια ισοπέδωσης του μοναδικού κεκτημένου ετών που προσδίδει μια αξιοπρεπή υπηρεσιακή πορεία στον Έλληνα Αξιωματικό», υπογραμμίζοντας πως μια τέτοια παρέμβαση θα τον καταστήσει έρμαιο σε απειλές μετακίνησης και υπενθυμίζοντας ότι «πως μέχρι σήμερα στην 5ετή κυβερνητική πορεία της Ν.Δ. δεν έχει υπάρξει κάποια ευνοϊκή ρύθμιση για την Ελληνική Αστυνομία».

«Οικογενειάρχες με τα, ουκ ολίγα προβλήματα της καθημερινότητας, με επαγγελματική ζωή χωρίς σταθερή ώρα έναρξης και λήξης της υπηρεσίας, με καθηλωμένους χαμηλούς μισθούς και δάνεια για την αγορά πρώτης κατοικίας, να εκτοπίζονται στο όνομα της ασφάλειας της Αθήνας, μιας και για τους “ειδήμονες” δεν αντιμετωπίζει η επαρχία προβλήματα αστυνόμευσης! (...) Παρακαλούμε για την ανάδειξη της επαίσχυντης αυτής προσπάθειας να διαλυθεί η αξιοπρέπεια και η οικογενειακή ζωή του Έλληνα Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας», τονίζεται στην Επιστολή.

Δεδομένης της τεκμηριωμένης, εύλογης και δίκαιης αντίθεσης της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας στο ενδεχόμενο τροποποίησης των διατάξεων περί αμετάθετου των Αστυνομικών Υποδιευθυντών χωρίς αίτησή τους.

Δεδομένου του σεβασμού και της στήριξης που οφείλουμε στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για το καθημερινό έργο και την αναντίρρητη προσφορά τους με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, υπό αντίξοες οικονομικές, εργασιακές και λειτουργικές συνθήκες.

Δεδομένου ότι το Π.Δ. 100/2003 θεσπίστηκε τον Απρίλιο του 2003 από την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον κ. Κ. Σημίτη.

Δεδομένου ότι παρέμβαση στο Π.Δ. του ΠΑΣΟΚ με κατάργηση του αμετάθετου πραγματοποιήθηκε επί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με το άρθρο 26 του Π.Δ. 6/2018, για να καταργηθεί τελικά άρον – άρον με την παρ.2 του άρθρου 6 του Π.Δ. 27/2019 έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις.

Δεδομένων των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων που έκανε πράξη το ΠΑΣΟΚ για την Ελληνική Αστυνομία και των διαχρονικών προγραμματικών θέσεών μας για ισχυρή αξιοκρατία και πολύπλευρη αναβάθμιση του θεσμικού κύρους των στελεχών της.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Εντάσσεται στους σχεδιασμούς σας να τροποποιήσετε το Π.Δ. 100/2003 της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, καταργώντας το ισχύον θεσμικό πλαίσιο περί αμετάθετου των Αστυνομικών Υποδιευθυντών, όπως ακριβώς έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018; Εάν ναι, με ποια αιτιολογία τεκμηριώνετε αυτήν την απόφασή σας;

2) Προτίθεστε να αποδεχτείτε την επιχειρηματολογία που διατυπώνεται από την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και πανελλαδικά, και να μην προχωρήσετε τελικά σε κατάργηση των διατάξεων περί αμετάθετου;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κουκουλόπουλος Πάρις



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021