Κυριακή 16  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ανακοίνωση για νέο εργατικό «ατύχημα» στο εργοτάξιο Αιολικό Πάρκο Βερμίου - Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης

Ανακοίνωση για νέο εργατικό «ατύχημα» στο εργοτάξιο Αιολικό Πάρκο Βερμίου - Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης

Ανακοίνωση για νέο εργατικό «ατύχημα» στο εργοτάξιο Αιολικό Πάρκο Βερμίου
Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης
Ένα νέο «ατύχημα» έρχεται να προστεθεί στον ατελείωτο κατάλογο των εργαζομένων που σακατεύονται
στους χώρους δουλειάς. Την Δευτέρα 20 Μάη εργαζόμενος της Intrakat στο εργοτάξιο Αιολικό Πάρκο Βερμίου τραυματίστηκε σοβαρά όταν κατά την διάρκεια εργασιών έσπασε τον αστράγαλο του.
Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΓΝ Νοσοκομείο Κοζάνης για να το παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ευχόμαστε στο συνάδελφο ταχεία ανάρρωση.
Δεν έχουν περάσει 2 μήνες από το εργοδοτικό έγκλημα στο εργοτάξιο «Αιολικό Πάρκο Βερμίου» και αυτό το εργατικό ατύχημα επιβεβαιώνει πως οι εργαζόμενοι κάτω από την εντατικοποίηση της εργασίας και τις ελλείψεις μέτρων υγιεινής και ασφάλειας παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμματα.
Για την αντιμετώπιση του περιστατικού και ενώ υπάρχει ασθενοφόρο στο χώρο του εργοταξίου, νοσηλευτής και γιατρός, που τοποθετήθηκαν έπειτα και από την παρέμβαση του Συνδικάτου μας, κλήθηκε το ΕΚΑΒ για ένα σοβαρό ατύχημα με ότι αυτό συνεπάγεται σε χρονική καθυστέρηση για την αντιμετώπιση του περιστατικού. Θα προσλάβει η εταιρία οδηγό για το ασθενοφόρο ώστε να γίνει άμεσα η οποιαδήποτε διακομιδή απαιτηθεί ή θα περιμένουμε τα χειρότερα;
Με αφορμή πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή για το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί πως στο συγκεκριμένο εργοτάξιο δεν είχε διενεργηθεί έλεγχος για θέματα Ασφάλειας Υγείας κατά το παρελθόν, καθώς η έναρξη εργασιών αυτού ουδέποτε γνωστοποιήθηκε από την κατασκευαστική εταιρία στο αρμόδιο ΤΕΑΥΕ Ημαθίας, όπως προβλέπει η σχετική εργατική νομοθεσία ( άρθρο 3 παρ. 12 του Π.Δ.305/1996).
Αναδεικνύεται και από αυτό το περιστατικό οι διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες που έχουν αφήσει τους επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν εκπτώσεις στην τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας καθώς τα αντιμετωπίζουν ως κόστους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας και να οργανωθούν στο Συνδικάτο τους για να δυναμώσει ο αγώνας ώστε:
- Να πυκνώσουν οι έλεγχοι από το ΣΕΠΕ για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και την τήρηση τους στο εργοτάξιο. Να γίνουν προσλήψεις επιθεωρητών στο ΣΕΠΕ
- Να σταματήσουν τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, να μπει τέρμα στην εντατικοποίηση της
εργασίας.
- Να είναι πλήρως επανδρωμένο το ασθενοφόρο στο εργοτάξιο.
- Να χορηγούνται σε όλους τους εργαζόμενους όλα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021