Παρασκευή 29  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ: Οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για την Μεγαλόπολη που δεν τηρήθηκαν (video)

ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ: Οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για την Μεγαλόπολη που δεν τηρήθηκαν (video)

Οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για την Μεγαλόπολη που δεν τηρήθηκαν (video)

 Είναι πλέον ξεκάθαρο ακόμα και για τον πιο θερμό υποστηρικτή της Κυβέρνησης και της απόφασης να κλείσουν τα λιγνιτικά εργοστάσια, ότι όλο το σχέδιο της λεγόμενης ΔΙΚΑΙΗΣ αναπτυξιακής μετάβασης , έχει τελικά καταλήξει η μεγαλύτερη αδικία που έχει υποστεί η περιοχή της Μεγαλόπολης.

Ας δούμε ένα ένα τα στοιχεία που είναι τρανταχτές αποδείξεις

Το 2021 αποφασίστηκε οι χρηματοδοτήσεις και όλοι οι σχεδιασμοί για την μετάβαση να απλωθούν εκτός από την Μεγαλόπολη και στους όμορους δήμους Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας. Αυτό έγινε επειδή εκφράστηκε ο φόβος ότι τα χρήματα που θα έρθουν είναι τόσα πολλά που δεν μπορούν να απορροφηθούν από την Μεγαλόπολη μόνο και προκειμένου να χαθούν , πρέπει να μπουν στο πρόγραμμα και οι υπόλοιποι 3 Δήμοι.

Τότε λοιπόν, τον Δεκέμβριο του 2021 ο αρμόδιος υπουργός της Κυβέρνησης κ. Παπαθανάσης μέσα στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης παρουσία του περιφερειάρχη κ. Νίκα και του Βουλευτή Αρκαδίας κ. Βλάση δήλωσε σαφέστατα και κατηγορηματικά ότι η Μεγαλόπολη θα παίρνει επιπλέον κίνητρα από τους 3 όμορους δήμους και δημόσια τέθηκε συγκεκριμένη δέσμευση ότι θα υπάρχει η λεγόμενη ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 10% υπέρ της Μεγαλόπολης σε οποιαδήποτε δράση ακολουθήσει.

Η συγκεκριμένη δέσμευση του υπουργού χαιρετίστηκε με μεγάλο ενθουσιασμό από τους κ.κ. Βλάση και Νίκα και μέχρι πρότινος ήταν η βασική αναφορά που γινόταν όταν κάποιος από την Μεγαλόπολη εξέφραζε κάποια ερώτηση ή παράπονο. Μας έλεγαν χαρακτηριστικά: Η Μεγαλόπολη είναι πρώτη και ακολουθούν οι υπόλοιποι! Πήρατε το 10% τι άλλο θέλετε;

Πριν λίγες ημέρες τον Ιανουάριο του 2024 άρχισαν να βγαίνουν τα προγράμματα με τα οποία η Κυβέρνηση ξεκινά να δίνει χρήματα για την ίδρυση νέων αλλά και την στήριξη υφιστάμενων επιχειρήσεων. Έχουν βγει συνολικά 6 προγράμματα για μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Σε όλα αυτά τα προγράμματα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ η ΔΕΣΜΕΥΣΗ και ΥΠΟΣΧΕΣΗ της κυβέρνησης για την ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 10% υπέρ της Μεγαλόπολης!!

Όποιος επενδυτής υποβάλει συμμετοχή, είτε το κάνει στη Μεγαλόπολη , είτε το κάνει στους άλλους 3 δήμους θα λάβει ακριβώς τα ίδια κίνητρα!

Η μόνη διαφορά είναι στο ύψος των ποσών που έχουν υπολογιστεί για κάθε περιοχή, όμως είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν καλυφθούν τα ποσά που αναφέρονται στη Μεγαλόπολη αμέσως μεταφέρονται στους άλλους 3 δήμους!

δείτε το σχετικό παράδειγμα:

 

 Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-02-26_001441.jpg

Βγήκαν δηλαδή 6 προγράμματα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, δεν υπάρχει πουθενά διακριτή διαφορά στα κίνητρα και φυσικά τα χρήματα και οι επενδύσεις δεν θα έρθουν ποτέ στη Μεγαλόπολη, για τους εξής λόγους:

Επειδή στη Μεγαλόπολη δεν έχει προχωρήσει η δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου, οι προτάσεις για τις μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις θα αφορούν τις άλλες πόλεις που έχουν βιομηχανικές περιοχές. Το δήθεν πλεονέκτημα του μεγαλύτερου προϋπολογισμού δεν παίζει κανένα ρόλο αφού τα ποσά μεταφέρονται στους όμορους δήμους. Είναι μόνο για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια!

Toν Μάιο λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, εμείς δεν έχουμε ΒΙΟΠΑ και όλα τα εδάφη του ορυχείου είναι πιασμένα από την ΔΕΗ για φωτοβολταϊκά.

Τα κίνητρα για τις μικρές επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στη Μεγαλόπολη, προβλέπουν τόσο δύσκολα κριτήρια που είναι απαγορευτικά για κάποιον συμπολίτη μας να συμμετέχει. Τα στελέχη της Κυβέρνησης που υπόσχονταν ΠΡΩΤΑ Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ και ότι θα μας σώσουν, έβαλαν βασική προϋπόθεση σε μια πόλη που την πέθαναν , οι επιχειρήσεις να έχουν θετικούς τζίρους!! Και να αποδείξουν ότι διαθέτουν τα χρήματα της ιδιωτικής συμμετοχής του 30%, ενώ αν κάποιος επενδυτής έχει μεγαλύτερα ιδιωτικά κεφάλαια παίρνει και μεγαλύτερη βαθμολογία!! Ξεκάθαρα μιλάμε για στημένα κριτήρια που έχουν σαν χαμένες τις επιχειρήσεις της Μεγαλόπολης που θα έχουν πληγεί.

Οι αρμόδιοι του ΣΔΑΜ έχουν αποφασίσει επίσης εδώ και χρόνια την ίδρυση γραφείου υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στη Μεγαλόπολη, όπως και την δημιουργία συγκεκριμένων εμβληματικών επενδύσεων (όπως οι ίδιοι τις ονόμαζαν).

Είδαμε επίσης ότι στο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, όλοι οι χώροι του ορυχείου είναι δεσμευμένοι και στην ουσία δεν περισσεύει τίποτα για να εγκατασταθούν τυχόν νέες επενδύσεις.

Τελικά βλέπουμε εκ του αποτελέσματος ότι όλα – μα όλα όσα μας υποσχέθηκαν, όσες δεσμεύσεις μας έδωσαν , δεν έχουν τηρήσει απολύτως καμία !!

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο σε όλους μας ότι το παιχνίδι είναι απόλυτα στημένο και έχουν αποφασιστεί από πριν που θα πάνε οι επενδύσεις και ποιος θα τις πάρει.

Μας ξεγέλασαν, μας κορόιδεψαν , μας πρόδωσαν , κατέστρεψαν μια ολόκληρη περιοχή , και θέλουν να έρθουν πάλι να μας ενημερώσουν πως θα αλλάξουν το οικονομικό μοντέλο της Μεγαλόπολης!!! Στις 28 Φεβρουαρίου έχουν το θράσος να έρθουν στη Μεγαλόπολη να συνεχίσουν να μας μοιράζουν σανό και να μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια.

Και καλά θα κάνουν αφού η Μεγαλόπολη υπερψήφισε αυτή τη Κυβέρνηση και αυτούς τους πολιτικούς που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάντια μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει αντίλογος, να μπορέσει η Μεγαλόπολη με στοιχεία και επιχειρήματα να αποδείξει ότι όλα όσα γίνονται είναι λάθος και πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός. Η Δημοτική Αρχή , όλο το Δημοτικό Συμβούλιο , σε συνεργασία με όλους τους φορείς και τους πολίτες πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διεκδικήσει αυτά που η περιοχή μας δικαιούται. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο δυστυχώς……

Για όσους δεν θυμούνται ευτυχώς υπάρχει ένα βίντεο με τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις του κ. Παπαθανάση τον Δεκέμβριο του 2021 στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης. Αν ο ίδιος και τα υπόλοιπα στελέχη το ξέχασαν ας τους το θυμίσουμε….

Υπάρχουν δεκάδες βίντεο , ας δούμε ένα συγκεκριμένο με τον κ. Παπαθανάση…https://kafeneio-megalopolis.gr/%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b5%cf%8d%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bc/?fbclid=IwAR3LhRH29BQp6RCZ20CyftssRMHQj_BJBIYkwDAhEcXlIvRBbCX

Το άρθρο μας το έστειλε ο Νικόλαος Κωτίδης



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021