Δευτέρα 17  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Απέκλεισαν με το καλημέρα υποψήφια αντίπαλο του Πούτιν, που τάσσεται κατά του πολέμου

Απέκλεισαν με το καλημέρα υποψήφια αντίπαλο του Πούτιν, που τάσσεται κατά του πολέμου

Οι ρωσικές αρχές απέκλεισαν την πρώην δημοσιογράφο, Γεκατερίνα Ντουντσόβα, από τις επερχόμενες εκλογές του Μάρτιου, εξαιτίας “λαθών” που φέρεται να είχε η αίτησή της ως προεδρική υποψήφια, σύμφωνα με ανάρτηση της εκστρατείας της στo Telegram.

Πλάνα από τη συνεδρίαση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής στη Μόσχα έδειξαν τα μέλη να ψηφίζουν ομόφωνα για την απόρριψη της υποψηφιότητάς της, η οποία ήθελε να κατέβει με πλατφόρμα για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.

Ο αποκλεισμός της αξιοποιήθηκε από τους επικριτές του Βλαντιμίρ Πούτιν ως απόδειξη ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν με γνήσιες αντιπολιτευτικές απόψεις να θέσει υποψηφιότητα εναντίον του τον Μάρτιο - στις πρώτες προεδρικές εκλογές από την έναρξη της 22μηνης σύγκρουσης.

Το Κρεμλίνο έχει... προβλέψει ήδη ότι ο νυν πρόεδρος θα κερδίσει επειδή απολαμβάνει πραγματική υποστήριξη σε όλη την κοινωνία, με ποσοστά δημοσκοπήσεων περίπου 80%.

Η επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής, Έλλα Παμφίλοβα, είπε για την Ντουντσόβα ότι είναι μια νέα γυναίκα, που έχει το μέλλον μπροστά της. "Κάθε μείον μπορεί πάντα να μετατραπεί σε συν. Οποιαδήποτε εμπειρία εξακολουθεί να είναι εμπειρία", δήλωσε η Pamfilova.

Η 40χρονη δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η ομάδα της είχε συγκεντρώσει την αίτηση βιαστικά και δυσκολεύτηκε να βρει δικηγόρο για να πιστοποιήσει την προσφορά, αφού δεκάδες άλλοι αρνήθηκαν.

Είπε ότι είχε προσεγγίσει τον βετεράνο φιλελεύθερο πολιτικό Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι σχετικά με το ενδεχόμενο να υποβάλει νέα αίτηση για να θέσει υποψηφιότητα ως εκπρόσωπος του κόμματός του Yabloko. "Ελπίζω ότι θα υπάρξει κάποιου είδους αντίδραση ... Έχουμε παρόμοιες αξίες κατ' αρχήν", δήλωσε η Νταντσόβα. Αλλά ο Γιαβλίνσκι δήλωσε σε συνέντευξή του στο YouTube ότι το Yabloko δεν θα την υποστηρίξει "επειδή δεν την ξέρουμε".

Η Ντάντσοβα είχε υποβάλει έγγραφα στην εκλογική επιτροπή λιγότερο από 72 ώρες νωρίτερα για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά της. Αυτό αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα φιλοκρεμλινικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επίσης δεν ανέφεραν καν τον αποκλεισμό της.

Όταν η Νταντσόβα δήλωσε ότι ήθελε να θέσει υποψηφιότητα, οι σχολιαστές την είχαν χαρακτηρίσει ποικιλοτρόπως τρελή, γενναία ή μέρος ενός σχεδίου που είχε σχεδιαστεί από το Κρεμλίνο για να δημιουργηθεί η εντύπωση του ανταγωνισμού.

"Κάθε λογικός άνθρωπος που θα έκανε αυτό το βήμα θα φοβόταν - αλλά ο φόβος δεν πρέπει να νικήσει", είπε πει τον περασμένο μήνα σε συνέντευξή της στο Reuters

https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/416444_apekleisan-me-kalimera-ypopsifia-antipalo-toy-poytin-poy-tassetai-kata-toy



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021