Δευτέρα 23  Μαϊου  2022 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Επιτέλους Καινοτόμο πνεύμα: Πειραματική καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου στον Περδίκκα

Επιτέλους Καινοτόμο πνεύμα: Πειραματική καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου στον Περδίκκα

 Ptolemais-post: Φτάνει αγαπητοί φίλοι με το σιτάρι, το καλαμπόκι και τα ενεργειακά, όλα φυτά μεγάλης (εκτατικά) καλλιέργειας!!!! Έχουμε έναν κάμπο επίπεδο, έχουμε νερά και καλό κλίμα, όλα αυτα συνιστούν μια αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη αγροτικής παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητος.
Καταστρέφουμε χιλιάδες στρέμματα  διότι καποιοι παίρνουν επιδοτήσεις...
Αγνοούμε χιλιάδες στρέμματα που μπορούν να ζήσουν εκατοντάδες οικογένειες, επειδή κάποιοι εμμονικοί βολεύτηκαν με τις επιδοτήσεις.
 
Στην πειραματική καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου επιδόθηκε για δεύτερη χρονιά κάτοικος του Περδίκκα Εορδαίας, σπέρνοντας μόλις είκοσι τετραγωνικά μέτρα από την ιδιόκτητη έκταση του και με σύμμαχο τον καύσωνα που επικράτησε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το εγχείρημα «πήγε πολύ καλά».
 
Το φυτό που προτιμά τις υψηλές θερμοκρασίες και  δεν θέλει νερό και λιπάσματα, έφθασε σε ύψος στα δύο μέτρα και είκοσι εκατοστά, με τον Νίκο Λόφτσαλη, Μέλος της Ομάδας «Σπορίτες» Δυτικής Μακεδονίας, να θεωρεί πως «μία πολύ καλά οργανωμένη μορφή καλλιέργειας στην περιοχή μας, λόγω και των κλιματικών μεταβολών, μπορεί να έχει μέλλον αρκεί, ενωρίτερα, να εξασφαλιστεί η απορρόφηση του». Η παραγωγή κρίνεται ικανοποιητική, χωρίς όμως να προχωρήσει στην επεξεργασία, αποθηκεύοντας τον σπόρο για την καλλιέργεια της επόμενης χρονιάς αλλά και για να  διανείμει μέρος αυτού σε Εθελοντές, ενώ, συνεχίζει να αναζητά  εξαφανισμένες ποικιλίες σπόρων, ακόμα και εξωτικές καλλιέργειες, αφού, έχουν διαφοροποιηθεί οι κλιματολογικές συνθήκες
 
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Πτολεμαΐς Ακυβέρνητη Πολιτεία
Αράπη Φρόσω -  Λογοθεραπεύτρια

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις στο ημερολόγιο
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021