Δευτέρα 1  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Κασσελάκης από Θεσσαλονίκη: Χρειαζόμαστε 1.000 ακόμα εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ (video)

Κασσελάκης από Θεσσαλονίκη: Χρειαζόμαστε 1.000 ακόμα εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ (video)

Κασσελάκης από Θεσσαλονίκη: Χρειαζόμαστε 1.000 ακόμα εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ (video)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «στην αξιωματική αντιπολίτευση και μελλοντική κυβέρνηση θα έχετε τον πιο στενό σύμμαχο και συμπορευτή από οποιαδήποτε άλλη πολιτική παράταξη στην ιστορία του τόπου»

Επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τις συνθήκες εργασίας των διασωστών, αλλά και για τα ζητήματα του κοινωνικού κράτους, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στην ομιλία κατά την επίσκεψή του στο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Στο συντονιστικό του ΕΚΑΒ ο Κασσελάκης - «Είμαι δίπλα σας» (φωτο+vid)

Αφού άκουσε τα προβλήματα που του εξέθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, σημείωσε πως όλα είναι γνωστά, λείπει όμως η πράξη και χρειάζεται πολιτική βούληση για να λυθούν. «Δεν μπορούμε να είμαστε κοινωνία που έχει φαραωνικά έργα και να αφήνουμε την άμεση βοήθεια στην μοίρα της», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος αναφέρθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, στους οποίους καταλόγισε αδιαφορία. «Είναι τόσο δύσκολο να βάλουμε προτεραιότητα να κάνουμε ένα κοινωνικό κράτος πρόνοιας, το οποίο να δουλεύει; Η διαχειριστική ικανότητα και η αριστεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη πού είναι;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή. «Είμαι 1000% στο πλευρό σας. Δεν νοείται οικονομική ανάπτυξη χωρίς τον ανθρώπινο παράγοντα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος τόνισε την ανάγκη να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ ειδικά για τη Θεσσαλονίκη ανέφερε πως πρέπει να γίνει επιτέλους η βάση αεροδιακομιδής. «Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις σε μόνιμη βάση και χρειαζόμαστε 1.000 ακόμα εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ. Είναι ξεκάθαρο πως αυτό πρέπει να γίνει. Η κακιά στιγμή χρειάζεται ένα ΕΚΑΒ που να δουλεύει αποτελεσματικό. Αυτό αρχίζει από την στελέχωση, τις προσλήψεις. Πρέπει επίσης να συνεχίσει η ανανέωση του στόλου. Να γίνει η ενίσχυση των βάσεων αεροδιακομιδής. Δεν είναι δυνατόν η Θεσσαλονίκη να μην έχει βάση για αεροδιακομιδές. Πώς πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε αποκέντρωση εάν δεν ενισχύσουμε την άμεση βοήθεια στη συμπρωτεύουσα; Μιλάμε για την ανθρώπινη ζωή στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Να ενεργοποιηθούν επίσης όλα τα πλωτά ασθενοφόρα», τόνισε.

Ο κ. Κασσελάκης άρχισε την ομιλία του με ένα τραγικό περιστατικό που συνέβη έναν μήνα πριν τις εκλογές, όταν επισκέφτηκε την Κω ως υποψήφιος βουλευτής, και μια γυναίκα 63 ετών πέθανε σε μια καρότσα επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο, αιτιολογώντας εμμέσως πλην σαφώς τον λόγο για τον οποίο δίνει τόσο μεγάλη βαρύτητα στους διασώστες. Άλλωστε το κέντρο του ΕΚΑΒ ήταν ο πρώτος σταθμός της πρώτης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος.

Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως τους επόμενους μήνες θα γίνει επεξεργασία συγκεκριμένων θέσεων και πρόσθεσε: «Λυπάμαι πραγματικά για την πραγματικότητα και την καθημερινότητά σας, αλλά να είστε σίγουροι ότι τουλάχιστον στην αξιωματική αντιπολίτευση και θα έλεγα μελλοντική κυβέρνηση θα έχετε τον πιο στενό σύμμαχο και συμπορευτή από οποιαδήποτε άλλη πολιτική παράταξη στην ιστορία του τόπου».



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021