Πέμπτη 27  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Σφαγή στην Κφαρ Αζά: Οι δυτικές αναφορές και η διάψευση από τη Χαμάς UPD

Σφαγή στην Κφαρ Αζά: Οι δυτικές αναφορές και η διάψευση από τη Χαμάς UPD

«Η Χαμάς δεν βάζει στο στόχαστρο παιδιά» δηλώνει κατηγορηματικά η ισλαμιστική οργάνωση • Οι φρικτές περιγραφές στα δυτικά ΜΜΕ και το δημοσίευμα του Anadolu που δεν επιβεβαιώνει τους αποκεφαλισμούς παιδιών.

Στο επίκεντρο της αιματηρής σύγκρουσης του Ισραήλ με τη Χαμάς έχουν βρεθεί τις τελευταίες ώρες οι μαρτυρίες και τα ρεπορτάζ που έρχονται από το κιμπούτς Κφαρ Αζά και κάνουν λόγο για μια άνευ προηγουμένου επιδρομή από μαχητές της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός βρέθηκε στην περιοχή για να «καθαρίσει» από τους μαχητές της Χαμάς και χθες, Τρίτη, έδωσε άδεια σε δημοσιογράφους ξένων πρακτορείων να μπουν στον οικισμό.

Οι αναφορές που έρχονται από εκείνη την ώρα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στον δυτικό κόσμο, καθώς τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για εκατοντάδες αμάχους νεκρούς, οι οποίοι φαίνεται να εκτελέστηκαν μέσα στα σπίτια και τις εργασίες τους. Παράλληλα, διεθνή μέσα μεταφέρουν αναφορές για αποκεφαλισμένα, αλλά και καμένα πτώματα μικρών παιδιών, με τα νεκρά ανήλικα να υπολογίζονται σε 40.
«Δεν στοχεύουμε παιδιά»

Σήμερα ήρθε και η κατηγορηματική διάψευση από τη Χαμάς, με την ισλαμιστική οργάνωση να κατηγορεί τα δυτικά ΜΜΕ ότι μεταδίδουν τυφλά την προπαγάνδα του Ισραήλ.

Η Χαμάς στην ανακοίνωσή της αναφέρει «κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι οι κατηγορίες αυτές είναι ψεύτικες και κατασκευασμένες από ορισμένα δυτικά μέσα, τα οποία εντελώς αντιεπαγγελματικά υιοθετούν το σιωνιστικό αφήγημα που είναι γεμάτο ψέματα για τον Παλαιστινιακό λαό και την αντίστασή του. Το τελευταίο παράδειγμα είναι ότι σκοτώνουν παιδιά, τα αποκεφαλίζουν και ότι στοχεύουν πολίτες.

Με βάση τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν από χθες ο υποστράτηγος του ισραηλινού στρατού Ιτάι Βερούβ περιέγραψε σκηνές απίστευτης βίας, όπου ολόκληρες οικογένειες δολοφονήθηκαν στα σπίτια τους.
Και δείχνοντας σακούλες, όπου όπως είπε βρίσκονταν πτώματα μικρών παιδιών, είπε: «Βλέπετε τα μωρά, τις μητέρες, τους πατέρες, στα υπνοδωμάτιά τους, στα καταφύγιά τους και πώς τα σκότωσαν οι τρομοκράτες. Δεν είναι πόλεμος, δεν είναι πεδίο μάχης. Είναι σφαγή», πρόσθεσε. Όπως είπε, αποκεφαλίστηκαν μικρά παιδιά και πυρπολήθηκαν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στο σημείο βρέθηκαν πτώματα μαχητών της Χαμάς, μαζί με πτώματα Ισραηλινών πολιτών.

Η Haaretz στη δική της ανταπόκριση κάνει λόγο για ένα έγκλημα από ανθρώπους που ζούσαν μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά, στην άλλη πλευρά του φράχτη και προσθέτει ότι εκείνοι που επέζησαν είναι περίπου 30 ηλικιωμένοι που απουσίαζαν σε οργανωμένο ταξίδι στη Βουλγαρία και τώρα επιστρέφουν για τις κηδείες των παιδιών και των εγγονιών τους.

«Πολλά σπίτια στην Κφαρ Αζά έχουν καταστραφεί από εκρήξεις ή εμπρησμό» σημειώνει η Haaretz, ενώ γίνεται παραλληλισμός με την αμερικανική απόφαση να ανοίξουν, μετά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους δημοσιογράφους προκειμένου να καταγραφούν οι φρικαλεότητες.

«Η σφαγή φαίνεται πως σημειώθηκε τις πρώτες ώρες της επίθεσης» σχολιάζει στη δική του ανταπόκριση το BBC και προσθέτει ότι ο ισραηλινός στρατός χρειάστηκε περίπου 12 ώρες για να φτάσει στο σημείο.
Anadolu: Δεν επιβεβαιώνει τους αποκεφαλισμούς ο στρατός

Το τουρκικό πρακτορείο, πάντως, παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή για το μέγεθος της φρίκης.

Την ώρα που η εκτέλεση εκατοντάδων δεν φαίνεται να αμφισβητείται, το Anadolu επισημαίνει ότι ο ισραηλινός στρατός δεν έχει πληροφόρηση που να επιβεβαιώνει τους αποκεφαλισμούς παιδιών από τη Χαμάς.

Αυτό φέρεται να ανέφερε εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων σημειώνοντας «είδαμε τις αναφορές, αλλά δεν έχουμε λεπτομέρειες που να τις επιβεβαιώνουν».
https://www.efsyn.gr/kosmos/mesi-anatoli/407515_sfagi-stin-kfar-aza-oi-dytikes-anafores-kai-i-diapseysi-apo-ti-hamas

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021