Απέτραπη για ακόμη μια φορά η βίαιη εκκένωση της ΒΙΟΜΕ, μετά τις διαπραγματεύσεις των εργαζομένων και των αλληλέγγυων με τους εκπροσώπους του εργολάβου που έχει προσλάβει το fund για να περιφράξει την έκταση του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου.

 

Νωρίς το πρωί της Τρίτης εκπρόσωποι του εργολάβου και δυνάμεις της αστυνομίας βρέθηκαν έξω από το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, ενώ η περιφρούρηση των εργαζόμενων και των αλληλέγγυων εμπόδισε κάθε προσπάθεια εργασιών.

Έτσι, ο υπεύθυνος του συνεργείου δήλωσε αδυναμία να προχωρήσει στην τοποθέτηση της περίφραξης, δίνοντας όπως είπε διορία δύο ημερών.

Στη συνέχεια υπήρξαν διαπραγματεύσεις και απετράπη οποιαδήποτε διαδικασία. Όπως δήλωσε στο infolibre ο εργαζόμενος, μέλος της ΣΕ ΒΙΟΜΕ, Μάκης Αναγνώστου, «μπορέσαμε να αποτρέψουμε και να κερδίσουμε δύο μέρες ακόμα. Καλούμε σε συνέλευση για να δούμε αυτά που προτείνουν. Τα 12 χρόνια του αγώνα μας έχουμε πέντε αιτήματα. Δεν κάνουμε πίσω από αυτά που βάλαμε από την αρχή. Εμείς είμαστε πρόθυμοι να δουλέψουμε και να δουλέψουν και αυτοί, στο δικό μας μέρος εμείς, στο δικό τους και αυτοί».

Παρ’ όλα αυτά τα μέλη και οι αλληλέγγυοι της ΒΙΟΜΕ απευθύνουν διαρκές κάλεσμα σε μέλη συλλογικοτήτων της Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν στις περιφρουρήσεις του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου, ώστε να αποτραπεί κάθε νέα προσπάθεια εκκένωσης.

https://alterthess.gr/apetrapi-epemvasi-sti-viome-kalesma-se-syneleysi-kai-perifroyrisi/?fbclid=IwAR3aLeW9avU74M8EDaBM5PKXW60aWPIzUe4rtijSmdRRrp1e3AzeJqEcmCA