Πέμπτη 27  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Η ποιότητα του νερού της Λάρισας σύμφωνα με τον Δήμαρχο και τον υπεύθυνο του Χημείου της ΔΕΥΑΛ

Η ποιότητα του νερού της Λάρισας σύμφωνα με τον Δήμαρχο και τον υπεύθυνο του Χημείου της ΔΕΥΑΛ

Η ποιότητα του νερού της Λάρισας σύμφωνα με τον Δήμαρχο και τον υπεύθυνο του Χημείου της ΔΕΥΑΛ
Ο Δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, ανέφερε ότι το νερό στο δίκτυο της πόλης είναι καθαρό, υγιεινό και κατάλληλο προς πόση και λοιπή χρήση από τους πολίτες
Μετά την ενέργεια της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Λάρισας να παραγγείλει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα στις 14 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διερευνηθεί η ρύπανση του ποταμού Πηνειού εξαιτίας της παύσης λειτουργίας των βιολογικών καθαρισμών της Λάρισας, της Μάνδρας και της Γιάννουλης, ζητήσαμε τα αποτελέσματα των καθημερινών αναλύσεων που γίνονται στο νερό με το οποίο τροφοδοτείται η πόλη της Λάρισας.
 
Απευθυνθήκαμε τόσο στον Δήμαρχο της πόλης Απόστολο Καλογιάννη, όσο και στην ΔΕΥΑΛ, (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας), προκειμένου να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την ποιότητα του νερού στην πόλη της Λάρισας αλλά και την καταλληλότητα χρήσης του από τους πολίτες. Από την πλευρά της ΔΕΥΑΛ, μας μίλησε ο υπεύθυνος του Χημείου Κωνσταντίνος Πιτταράκης, ενώ δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσουμε με τον διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας, Αργύρη Παπακωνσταντίνου, καθώς βρισκόταν διαρκώς σε συσκέψεις.
 
Ερωτηθείς για το εν λόγω θέμα, ο Δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, ανέφερε ότι το νερό στο δίκτυο της πόλης είναι καθαρό, υγιεινό και κατάλληλο προς πόση και λοιπή χρήση από τους πολίτες. Ωστόσο δεν είχε μπροστά του τα επίσημα έγγραφα με τα νούμερα των αναλύσεων των δειγμάτων και τις τιμές των μετρήσεων, για να μας ενημερώσει με αριθμούς, παρότι όφειλε να τα έχει.
 
«Από την πρώτη στιγμή έχουμε διαβεβαιώσει επίσημα ότι το νερό από το δίκτυο της Λάρισας που τροφοδοτούνται οι πολίτες είναι καθαρό, υγιεινό και απολύτως κατάλληλο προς χρήση. Οι τιμές που έχουν βγει από τις αναλύσεις είναι απόλυτα φυσιολογικές όπως ανέφερε επισήμως και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας  κ. Αγαπηδάκη, η οποία έχει διαβεβαιώσει ότι τα νερά με τα οποία υδροδοτείται η πόλη είναι καθαρά. Δεν έχω μπροστά μου τις τιμές των μετρήσεων, προφανώς τις έχει η αρμόδια Υπηρεσία της ΔΕΥΑΛ. Καταφέραμε σαν Δήμος να διασώσουμε τα αντλιοστάσια βιολογικού καθαρισμού των υδάτων της πόλης. Γι’ αυτό και δεν πέρασαν τα διάφορα λύματα στο δίκτυο ύδρευσης της Λάρισας», τόνισε ο κ. Καλογιάννης που επισήμανε ακολούθως ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η άντληση των λιμναζόντων υδάτων από τα ισόγεια και υπόγεια σε όλα τα κτήρια της πόλης, ενώ ο συνολικός καθαρισμός της Λάρισας, από τα φερτά υλικά και ό,τι άλλο παρασύρθηκε από την κακοκαιρία, θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.
 
Η τοποθέτηση του Δημάρχου Λάρισας 
 
Η «Ζούγκλα» συνομίλησε επίσης με τον υπεύθυνο του Χημείου της ΔΕΥΑΛ, Κωνσταντίνο Πιτταράκη, ο οποίος επισήμανε ότι πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση αναλύσεις δειγμάτων των υδάτων από όλο το δίκτυο της πόλης της Λάρισας και ότι οι τιμές που έχουν προκύψει από το σύνολο των αναλύσεων είναι σύμφωνες με την ισχύουσα νομοθεσία.
 
«Πραγματοποιούμε καθημερινά δειγματοληψίες και αναλύσεις του νερού από όλο το δίκτυο της πόλης της Λάρισας. Έχουμε λάβει πληθώρα δειγμάτων και άπειρες τιμές, από τις οποίες καμμία δεν πλησιάζει τα απαγορευτικά όρια. Λαμβάνουμε από 150 έως 200 δείγματα ημερησίως, και έχουμε υπερβεί συνολικά τα 1.000 δείγματα από την περασμένη Παρασκευή, που ξεκίνησε η δειγματοληψία.
 
Όλες οι τιμές των δειγμάτων που έχουν ληφθεί ως τώρα είναι καθαρές και απόλυτα σύμφωνες με την ισχύουσα νομοθεσία. Το νερό λοιπόν, στην πόλη της Λάρισας, είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, και περαιτέρω χρησιμοποίηση του από τους πολίτες. Επαναλαμβάνω ότι όλες οι τιμές των δειγμάτων που έχουν βγει ως τώρα είναι καθαρές. Κοινοποιούνται άλλωστε συνεχώς στην Αρμόδια Εποπτεύουσα Αρχή.  Γι’ αυτό και εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση από τον Δήμο Λάρισας πως το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Σαφέστατα, αν αλλάξει οτιδήποτε από τα επόμενα δείγματα που θα ληφθούν προς εξέταση, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση προς τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Πιτταράκης, ο οποίος δεν θέλησε να αναφέρει τα νούμερα των επίσημων μετρήσεων, παραπέμποντας για δεοντολογικούς λόγους, στον διευθυντή της ΔΕΥΑΛ Αργύρη Παπακωνσταντίνου.
 
Ωστόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου, βρισκόταν διαρκώς σε συσκέψεις, όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του γραφείου του, ενώ δεν απαντούσε ούτε στο κινητό του τηλέφωνο.

https://www.zougla.gr/greece/i-poiotita-tou-nerou-tis-larisas-symfona-me-ton-dimarcho-kai-ton-ypefthyno-tou-chimeiou-tis-deval/

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021