Παρασκευή 17  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

ΣΥΡΙΖΑ: τα συν και τα πλην των 5 υποψηφίων

3o synedrio syriza tae kwon do

ΣΥΡΙΖΑ: τα συν και τα πλην των 5 υποψηφίων

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας ● Σήμερα στο ολοήμερο συνέδριο του κόμματος θα αποκαλυφθούν οι 30 της Κεντρικής Επιτροπής που στηρίζουν την υποψηφιότητα Κασσελάκη ● Καμία ανάμειξη από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ηπρώτη φάση της επόμενης μέρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αρχίζει σήμερα στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπου θα διεξαχθεί το ολοήμερο συνέδριο του κόμματος, και θα ολοκληρωθεί σε μία ή δύο εβδομάδες το αργότερο με την ψηφοφορία-ες για την ανάδειξη του νέου ή της νέας προέδρου.

Χθες ειδικά η δουλειά κορυφώθηκε στα επιτελεία των πέντε υποψηφίων, καθώς ετοιμάζονταν οι ομιλίες που θα εκφωνήσουν σήμερα στους συνέδρους δίνοντας το στίγμα τους για την επόμενη μέρα του κόμματος. Ενδιαφέρον θα έχει η συμμετοχή στη διαδικασία του συνεδρίου, καθώς γίνεται για πρώτη φορά με υβριδικό τρόπο, δηλαδή και με φυσική παρουσία αλλά και μέσω διαδικτύου. Βέβαια το μεγάλο στοίχημα για όλους ανεξαιρέτως είναι η συμμετοχή στην κάλπη την επόμενη Κυριακή, γι’ αυτό και όλοι καλούν τον κόσμο να πάει να ψηφίσει, είτε είναι ήδη μέλη είτε προτίθεται να γίνουν εκείνη τη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παππάς ζήτησε να ψηφίσουν και οι «φίλοι» του κόμματος, μια πρόταση που φαίνεται να μη συμμερίζονται οι υπόλοιποι καθώς κανείς δεν έχει συνταχθεί με αυτήν, τουλάχιστον προσώρας. Στα διαδικαστικά οι σύνεδροι θα κληθούν να εγκρίνουν όλες τις υποψηφιότητες σ’ ένα σώμα και όχι κάθε μία ξεχωριστά. Ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές ισορροπίες θα έχει η αποκάλυψη των 30 υπογραφών των μελών της Κεντρικής επιτροπής που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Απών ο Τσίπρας

Οσοι περίμεναν ότι στο συνέδριο θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας μάλλον θα απογοητευτούν, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα πάει και ούτε θα μιλήσει. Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή της παραίτησής του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να αναμιχθεί στη διαδικασία εκλογής ούτε προτίθεται να ευνοήσει κάποιον από τους υποψήφιους.

Μάλιστα όλο το προηγούμενο διάστημα στενοί συνεργάτες του εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά του που κάποιοι μέσω διαρροών τον ήθελαν να έχει κάποιον «αγαπημένο» υποψήφιο. Το ίδιο συνέβη και χθες όταν ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο του κ. Στέφανου Κασσελάκη, το οποίο είχε τίτλο «Με φύτεψε ο Αλέξης Τσίπρας». Σε αυτό αναφερόταν στις επικρίσεις που δέχεται αναφορικά με το πώς βρέθηκε στην πολιτική σκηνή και αν είναι «φυτευτός» από τον Μπάιντεν, την αμερικανική πρεσβεία κ.λπ. «Με “φύτεψε” ο Αλέξης Τσίπρας. Εκείνος με “πότισε” στην πολιτική. Δεν θα πολιτευόμουν αν δεν υπήρχε ο Αλέξης και γι’ αυτό διεκδικώ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Για να τιμήσω την κληρονομιά του» έλεγε στο βίντεο ο κ. Κασσελάκης.

Η χρονική συγκυρία του βίντεο και η χρήση του ονόματος του Αλέξη Τσίπρα δίπλα στο «φύτεψε» προκάλεσε συνειρμούς... διαδοχής, γεγονός που οδήγησε σε μια αναταραχή και ανάγκασε και πάλι χθες στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού να επαναλάβουν ότι παραμένει ουδέτερος στη διαδικασία εκλογής αρχηγού και ότι δεν έχει δώσει κανένα δαχτυλίδι διαδοχής.

Τα «όπλα» των 5

Τούτων δοθέντων, σήμερα οι υποψήφιοι θα βρεθούν στο συνέδριο ο καθένας με τα όπλα του. Η Εφη Αχτσιόγλου έχει εδώ και καιρό τον τίτλο του φαβορί τόσο στις δημοσκοπήσεις όσο και στις στοιχηματικές εταιρείες. Ολο το προηγούμενο διάστημα επέμενε να χρησιμοποιεί τις λέξεις «κανόνες», «μεθοδολογία», «οργάνωση», «δομές», που για πολλούς αποτελούσαν έλλειμμα του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ καιρό. Συγκεντρώνει προτιμήσεις απ’ όλες τις τάσεις του κόμματος, ακόμα και από την πάλαι ποτέ πανίσχυρη Κίνηση Μελών.

Ο Νίκος Παππάς κουβαλάει τη δουλειά που έχει κάνει προς χάριν της διεύρυνσης του κόμματος και το γεγονός ότι ξεκάθαρα τάσσεται υπέρ αυτής. Εχει δηλώσει επανειλημμένα ότι το κόμμα δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στη «φωλιά της ριζοσπαστικής Αριστεράς» και γενικότερα κάθε παρέμβασή του έχει αναφορές στο πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα επεκτείνει την επιρροή του και σε άλλα ακροατήρια. Εχει μεγάλο έρεισμα στις νομαρχιακές του ΣΥΡΙΖΑ. Το μείον σε αυτή τη φάση είναι ότι έχασε τη στήριξη των πολακικών, καθώς ο βουλευτής Χανίων επέλεξε να στηρίξει την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατεβαίνει με ξεκάθαρα αριστερό αφήγημα κι έχοντας εξασφαλισμένη τη στήριξη της Ομπρέλας και όχι μόνο.

Είναι ο άνθρωπος που έχει φανατικούς φίλους και άλλο τόσο φανατικούς εχθρούς στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ όσο κανείς άλλος υποψήφιος. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιστημονική του επάρκεια και την πολιτική του σκέψη.

Ο Στέφανος Τζουμάκας δεν κατεβαίνει απλώς για την «τιμή των όπλων». Εχει συγκεκριμένη άποψη για το κόμμα και αντίστοιχες προτάσεις τις οποίες έχει καταθέσει συζητώντας με κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια όλο το προηγούμενο διάστημα. Εχει επίσης πολιτική άποψη με βάθος, ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος μαζί του. Για πολλούς αποτελεί την υποψηφιότητα με τις λιγότερες πιθανότητες εκλογής, ωστόσο ο ίδιος θέλει να αφήσει το αποτύπωμά του στη διαδικασία.

Ο έτερος Στέφανος, ο εξ Αμερικής κ. Κασσελάκης, είναι η τελευταία υποψηφιότητα που ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες. Με επιθετικό μάρκετινγκ και συνεχόμενα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί να ανακτήσει τον χαμένο χρόνο.

Και μόνο η υποψηφιότητά του τάραξε τα νερά μιας κατά τα λοιπά μάλλον βαρετής προεκλογικής διαδικασίας. Εχει ήδη αποκτήσει φανατικούς φίλους αλλά και επικριτές αναφορικά με τη σχέση του με την πολιτική και κυρίως την Αριστερά. Στα όπλα του περιλαμβάνεται ότι είναι νέο πρόσωπο, στα μείον του το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν πείθει πως έχει πολιτικό λόγο και δη αριστερό.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021