Παρασκευή 17  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Χανιά: «Έχω καταστραφεί για να σε πληρώνω» – Οι συνομιλίες που «καίνε» τον αστυνομικό – στέλεχος της ΝΔ

 
 Χανιά: «Έχω καταστραφεί για να σε πληρώνω» – Οι συνομιλίες που «καίνε» τον αστυνομικό – στέλεχος της ΝΔ

Η έρευνα του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει «καίνε» τον 53χρονο αξιωματικό του Σώματος, στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα, Τετάρτη, στον ανακριτή, ενώ έχει σχηματιστεί εις βάρος του δικογραφία που αφορά κακουργηματικές κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και του χρηματισμού.

Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. έχει καταγράψει συνομιλίες του 53χρονου αρχισυνδικαλιστή, ο οποίος όπως φαίνεται αναζητούσε τρόπους για χρηματικό κέρδος. Ένα από τα ντοκουμέντα που ήρθαν στο «φως» της δημοσιότητας αφορούν τη συνομιλία που είχε με πρώην δικηγόρο.

«Δευτέρα πρωί θα είμαι στο σπίτι σας με αυτό που γράψατε για να μην τα λέμε από το τηλέφωνο. Κύριέ μου εάν είχα τα λεφτά θα είχα έρθει το πρωί, ξέρω τι πρέπει να κάνω», φέρεται να λέει ο πολίτης, με τον αστυνομικό να τον προειδοποιεί: «Πρόσεξε πάλι μην τα αλλάξεις, πρόσεξε, ξέρεις».

«Έχω καταστραφεί για να φέρνω χρήματα. Έχω δανειστεί από όποιον μιλάει ελληνικά. Είχαμε συμφωνήσει για 52.000 ευρώ και έχω φέρει παραπάνω από τα διπλά. Ε, σκεφτείτε ότι ένας άνθρωπος πουλάει το σπίτι του και το αυτοκίνητό του, σκεφτείτε την απελπισία του», αναφέρει ο πρώην δικηγόρος, σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

Στις συνομιλίες που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνεται και μία με γυναίκα επιχειρηματία που είχε δεχθεί πιέσεις από τον συλληφθέντα. «Από Δευτέρα ψάξε για δουλειά. Θα σας την πάρω την καντίνα», φέρεται να είπε ο αξιωματικός απευθυνόμενος σε εκείνη.

Παράλληλα, άλλος επιχειρηματίας καταγγέλλει ότι έχει δώσει ποσό άνω των 120.000 ευρώ στον αξιωματικό, υποκύπτοντας στους εκβιασμούς του. Σύμφωνα δε με την καταγγελία, οι απαιτήσεις των χρημάτων ήταν επιτακτικές, με τον επιχειρηματία να επισημαίνει ότι φοβήθηκε πως εάν δεν καλύψει τις απαιτήσεις του αρχισυνδικαλιστή αστυνομικού, τότε εκείνος θα φροντίσει για την οικονομική καταστροφή του.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν έρθει σε επαφή με ασφαλίστρια, η οποία φέρεται να είναι και εκείνη θύμα του 53χρονου, ο οποίος είχε αγοράσει το διαμέρισμά της στην παλιά πόλη των Χανίων έπειτα από πυρκαγιά. Εκείνος, φρόντισε να καθυστερήσει την επισκευή του, προχωρώντας σε καταγγελίες περί δήθεν παράνομων οικοδομικών εργασιών, αλλά και απειλές σύλληψης των εργαζομένων.
Οι καθυστερήσεις αυτές, επέφεραν στην ιδιώτη οικονομική εξαθλίωση, καθόσον δεν κατέστη εφικτή η αποκατάσταση των προκληθεισών υλικών ζημιών και η περαιτέρω εκμετάλλευσή του, όπως κατέθεσε η ίδια.

Πέραν των εκβιασμών, ο 53χρονος φέρεται να είχε στο «παλμαρέ» του και περιστατικό κακουργηματικής δωροληψίας. Σύμφωνα με κατάθεση ιδιώτη, στα τέλη Ιουλίου, στον οποίον είχε επιβληθεί τροχονομική παράβαση ύψους 700 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος, ο αξιωματικός απαίτησε 300 ευρώ για να… μειώσει το πρόστιμο και να επιστραφούν οι πινακίδες στον ιδιώτη, που όταν κατέβαλε τα χρήματα στον αρχισυνδικαλιστή, παρέλαβε τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματός του.

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021