Σάββατο 4  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Σοκ: Στέλεχος ΝΔ και φίλος Μητσοτάκη αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που συνελήφθη για χρηματισμό

Σοκ: Στέλεχος ΝΔ και φίλος Μητσοτάκη αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που συνελήφθη για χρηματισμό
Ο κ. Ξανθουδάκης φέρεται να ζήτησε 30.000 ευρώ από επιχειρηματία, για να κερδίσει σε διαγωνισμό.ksanthou2_782.jpg
Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του press.gr για αξιωματικό συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. που συνελήφθη στα Χανιά για εκβιασμούς και “φακελάκι” τριάντα χιλιάδων ευρώ και ο οποίος όχι μόνο είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και άνθρωπος του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.
O αξιωματικός συνδικαλιστής της ΕΛ ΑΣ που συνελήφθη στα Χανιά για εκβιασμούς και “φακελάκι” τριάντα χιλιάδων ευρώ είναι στέλεχος της ΝΔ.
Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά ο Νίκος Ξανθουδάκης ήθελε να γίνει και πολιτικός. Δηλώνοντας «στρατιώτης» της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά ήδη από τον Μάρτιο που μας πέρασε προσπαθούσε να διασφαλίσει συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο για τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου. Αν και εκκρεμούν εις βάρος του πολλές ποινικές υποθέσεις ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούσε τον εαυτό του άτρωτο. Προφανώς , όπως αποδεικνύει και το οπτικό υλικό που συνοδεύει τα δημοσιεύματα για το πρόσωπο του, ο Ξανθουδάκης φωτογραφιζόταν είτε με την Ντόρα Μπακογιάννη, είτε με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιδεικνύοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με την πολιτική οικογένεια των Χανίων.
Ο Νίκος Ξανθουδάκης έλυνε και έδενε στα Χανιά. Πρωταγωνίστησε σε σκάνδαλο διαφθοράς το οποίο έφερε στην επιφάνεια η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Έμπλεξε και τον γιο του, επίσης αστυνομικό ο οποίος συνελήφθη και αυτός.
Αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα «Zarpanews» από την άνοιξη που μας πέρασε και συγκεκριμένα από την 24η Μαρτίου 2023: «Στο ZARPA RADIO 89,6 φιλοξενήθηκε το πρωί ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, Νίκος Ξανθουδάκης, καλεσμένος του Δημήτρη Παππά, με αφορμή την επιστολή της ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, με την οποία ζητούν άμεση στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού.
«Πιστεύω ότι και οι τρεις βουλευτές προσπάθησαν αλλά στο δικό μας κομμάτι δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «εγώ δεν το έκρυψα ποτέ ότι ανήκω σε αυτήν την παράταξη. Παραμένω ένας στρατιώτης της παράταξης».
Ως προς την ενδεχόμενη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά, καθώς το όνομά του είχε μετρηθεί στις δημοσκοπήσεις τόνισε πως: «Ναι, είχα δηλώσει επιθυμία να είμαι στο ψηφοδέλτιο, είχε ακουστεί το όνομά μου σε κάποιες δημοσκοπήσεις και μάλιστα ήμουν σε πολύ καλή θέση. Υπήρχε μια συζήτηση, με είδαν, με αξιολόγησαν. Εγώ είμαι ανοικτός αλλά είμαι και στρατιώτης. Αν μου ζητηθεί έστω και τώρα, θα ζυγίσω τα πράγματα και θα το αξιολογήσω. Αν θα είμαι υποψήφιος» τόνισε ενώ συμπλήρωσε πως ο ίδιος λόγω επαγγέλματος έχει πλήρη γνώση των θεμάτων του νομού.
Ο συγκεκριμένος Αξιωματικός φέρεται να ζητούσε χρήματα από επιχειρηματία για να προωθήσει υπόθεσή του. Για τη σύλληψή του οργανώθηκε επιχείρηση από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ενώ πραγματοποιήθηκε και έφοδος στο σπίτι του παρουσία Εισαγγελέα.
Στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι Χανίων θα διεξαγόταν διαγωνισμός για την καντίνα που υπάρχει στην περιοχή. Ο κ. Ξανθουδάκης, φέρεται να βρήκε έναν από τους ενδιαφερόμενους και του ζήτησε το ποσό των 30.000 ευρώ προκειμένου να «σπρώξει» τις διαδικασίες και να τον «βοηθήσει» να κερδίσει τον διαγωνισμό. Το θύμα απευθύνθηκε άμεσα στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Δεν χάθηκε χρόνος. Αμέσως ξεκίνησε να παρακολουθείται το τηλέφωνο και το σπίτι του κ. Ξανθουδάκη, ο οποίος ωστόσο εισέπραξε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 15.000 χιλιάδων ευρώ.
0005.jpg
Στη συνέχεια, οι δύο άντρες επικοινώνησαν εκ νέου προκειμένου ο αστυνομικός να εισπράξει και το υπόλοιπο ποσό, περίπου 8.000. Κάλεσε τον ενδιαφερόμενο της καντίνας στο σπίτι του, καθώς ο ίδιος είχε σπάσει το πόδι του κι έτσι δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Το θύμα έφτασε ως την πόρτα του Αξιωματικού, μαζί με τα 8.000 ευρώ, τα οποία και ήταν προσημειωμένα. Την πόρτα, του άνοιξε ο γιος του Ξανθουδάκη!
Επίσης αστυνομικός που υπηρετεί όμως στην Αθήνα. Πήρε τα χρήματα και κλείδωσε την πόρτα.
Screenshot_1-11-e1693215178348.png
Η ιστορία λήγει κάπως δυσάρεστα για την οικογένεια Ξανθουδάκη, αφού αμέσως μετά η αστυνομία με παρουσία εισαγγελέα μπήκε στο σπίτι, τους συνέλαβε και τους μετέφερε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων όπου και κρατούνται.
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021