Δευτέρα 6  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Οι επιδόσεις (ονομαστικά) και η βαθμολογία των Δημοτικών Συμβούλων εις την Εορδαία την περίοδο 2019 – 2023

Οι επιδόσεις (ονομαστικά) και η βαθμολογία των Δημοτικών Συμβούλων εις την Εορδαία την περίοδο 2019 – 2023

Οι επιδόσεις (ονομαστικά) και η βαθμολογία των Δημοτικών Συμβούλων εις την Εορδαία την περίοδο 2019 – 2023

Και θα ξεκινήσουμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον κ. Χαρακτσή!

Ήταν σε σχέση πάντα με του προκάτοχους του ένας καλός Πρόεδρος, ευφυής, με στρωτό λόγο και αν και άπειρος, ανταπεξήλθε στα καθήκοντα του! Είχε ένα θέμα με τις διαδικασίες, κάνοντας περισσότερη φασαρία από αυτή που πήγαινε να αποσβέσει.

Συνήθως οι Πρόεδροι των όποιων Κοινοβουλίων εις την Ελλάδα, σωματοποιούνται (αθλίως) με τον Αρχηγό του κόμματος που τους εξέλεξε. Έτσι και ο κύριος Χαρακτής

Ένα φωτεινό αντιπαράδειγμα είναι ο κύριος Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κύριος Χαρακτσής επίσης ηλεκτριζόταν συνεχώς με την παρουσία της κυρίας Τερζοπούλου (πολιτικά πάντοτε ομιλούμε), η οποία και ευγενής ήτο και τεκμηριωμένη σε όσα έλεγε και επίσης ομιλούσε τα καλύτερα Ελληνικά από όλους εκεί μέσα.

Αυτή η εμμονή να της επιβληθεί ήταν ακατανόητη.

Ο Δήμαρχος δεν έχει κανένα σπουδαίο πολιτικό λόγο, ομιλεί ξερά, επαναλαμβάνεται συνεχώς με φράσεις κλισέ - επαναλαμβανόμενες, όλη την περίοδο αυτή ήταν ο μεγάλος αρχηγός ο οποίος και επειδή ήταν ενημερωμένος φάνταζε ως γκουρού "στην κουτσή παράταξη του".

Ο κύριος Ορφανίδης ήταν αναλλοίωτος, μαχητικός και υπερενεργητικός, με αρκετά μεγάλο χαρτοφυλάκιο. Θα μείνει η χαρακτηριστική η σκηνή με το χαρτοφύλακα να περιδιαβαίνει τη Λαϊκη Αγορά από άκρο εις άκρο.

Οι κύριοι Κεσκερίδης και Φουρκιώτης, ήταν επίσης υπερενεργητικοί και δραστήριοι, αλλά πάντοτε με σκονάκια στον πολιτικό τους λόγο.

Η κυρία Αντωνιάδου που απεπέμφθην, επίσης είχε μια εκπληκτική κινητικότητα, όταν την παραίτησε ο κύριος Πλακεντάς, τα Δημόσια θεάματα έκαναν κοιλιά. Εντός του Δημοτικού Κοινοβουλίου είχε σημαίνουμε παρουσία, ο πολιτικός της λόγος ήταν μέτριος και επίσης είχε μια πολιτική αμετροέπεια, το τελευταίο σφάλμα της ήταν η μήνυση προς την κυρία Τερζοπούλου.

Η κυρία Καΐδου, ήταν μετρημένη, σοβαρή και ουσιώδης, αν και δεν είχε πολλές παρεμβάσεις, όμως ήταν λακωνική και εύστοχη.

Ο κ. Κάλφας ήταν επίσης μαχητικός, γνώστης του θέματος στο χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε, πήρε το λόγο και τοποθετήθηκε πολλές φορές, με το ιδιότυπο χιούμορ που τον διακατέχει και την ιδιότητα του ως ανθρώπου της αγοράς.

Ο κύριος Καρακασίδης επίσης είχε μια θετική διαδρομή παρόλες τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε,  ο πολιτικός του λόγος δεν είχε κάτι ιδιαίτερο προς μνημόνευσιν.

Η κυρία Τερζοπούλου είχε μια πολύ καλή διαδρομή, με συνεχείς παρεμβάσεις, τις οποίες τεκμηρίωνε πάντοτε.

Είχε άνεση λόγου και ρητορική ευχέρεια, εξαιρουμένου του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος έφτασε πολλές φορές στα πρόθυρα εγκεφαλικού μαζί της, τον διακατείχε μια πατερναλιστική ανδροκρατούμενη εμμονή,  κανεις δεν γνωρίζει γιατί, πάντως τσαλάκωνε την εικόνα του με επιθέσεις στην κ. Τερζοπούλου.

Ο κ. Μπίγκας, έλαβε πολλάκις το λόγο προσπαθώντας να μην πει τίποτα, ακόμη και αυτά τα ασήμαντα που τον απασχολούσαν και είχαν ένα ευρύτερο ενδιαφέρον, αυτός το μείωνε με εκπληκτική ικανότητα.

Ο κ. Ταϊρίδης είχε μια εκπληκτική διαδρομή, δεν αερολογούσε όπως οι υπόλοιποι, είχε ιστορικό βάθος ο λόγος του, δεδομένου ότι ήταν παλιά καραβάνα και παλιός Αυτοδιοικητικός, είχε ένα μαχητικό στρατευμένο στυλ που δεν άφηνε περιθώρια να πει κάποιος ότι ήταν ψεύτικο.

Ο κύριος Μίχος, έλαβε αρκετές φορές το λόγο, πάντοτε με ευγένεια και σοβαρότητα.

Ο κύριος Κοκκινίδης ήταν πολύ ενεργός εντός του Δημοτικού Κοινοβουλίου και εντελώς ανενεργός εκτός.

Είχε την ευκαιρία του να ηγεμονεύσει εντός της κεντροαριστεράς και να κυριεύσει τη Βαστίλη του κ. Πλακεντά.

Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να μαζέψει τον συνδυασμό του (ήταν μόνος), να τον ενεργοποιήσει, να θέσει στρατηγικά πλαίσια κινήσεων που να απηχούν την κοινωνία, κάνοντας χρήση των θεωριών του Σουν Τσου, να μην μακρυγορήσουμε, φέρει την ευθύνη για ότι απαξιωμένο υπάρχει σήμερα και αντανακλάται στον προοδευτικό χώρο.

Ο κύριος Καραβασίλης κατέβηκε για να κάνει ζημιά στον κ. Κοκκινίδη, ανάχωμα στο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ανύπαρκτος, δεν είχε καμία ενημέρωση γα το τι γίνεται στη δεξιά συγκυβέρνηση, θύμιζε εκείνες τις ψυχές των γερόντων του Καβάφη.

Η κυρία Χόλμπα, ήταν δραστήρια, μαχητική, με πολιτικοποιημένες παρεμβάσεις και ελπίζουμε να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή και ο κύριος Ταταρίδης.

Επιμύθιον

Ας μαζέψουμε όμως τον τραχανά.

Δήμος Εορδαίας δεν είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, τουλάχιστον αυτό, αυτής της περιόδου, ούτε οι ατάκες, ούτε οι εξυπνακισμοί.

Είναι κάτι απείρως πιο σύνθετο.

Ο κ. Πλακεντάς μείωσε την Εορδαία, δεν είχε όραμα και το σημαντικότερο δεν είχε πρόγραμμα και σχέδιο.

Είναι εύκολο να τα αναζητήσει κάποιος αυτά - "όχι στα γραμμένα επί συναλλαγής άρθρα".

Έδωσε την ευχή του στο δημοσιογραφικό κόσμο, τουλάχιστον προσπάθησε και έβαζε παπαγάλους να κάνουν φασαρία όταν ακουγόταν κάτι άσχημο για αυτόν, χωρίς ο ίδιος να φαίνεται πουθενά.

Εάν καταφέρει να ξαναεκλεγεί, η Εορδαία θα υποστεί περαιτέρω μείωση.

Η Εορδαία αναζητούσε Δήμαρχο πάντοτε και προέκυπταν κοινοτάρχες και κοινοταρχίνες – δυστυχώς.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021