Παρασκευή 3  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Καίγεται για 4η ημέρα η Αλεξανδρούπολη, μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια και Βοιωτία (Videos)


Πρωτοφανείς εικόνες εκτυλίσσονται για ακόμη μία φορά στη χώρα, η οποία δοκιμάζεται από καταστροφικές πυρκαγιές, ενώ το «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη αδυνατεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση, με το υποστελεχωμένο Σώμα της Πυροσβεστικής και εθελοντές να μάχονται με τις φλόγες σε Αλεξανδρούπολη, Ψαχνά Ευβοίας και Βοιωτία, όπου μαίνονται και τα σοβαρότερα πύρινα μέτωπα, ενώ πυρκαγιές ξέσπασαν σε Κύθνο, Ροδόπη και Καβάλα. Τη Δευτέρα εντοπίστηκαν νεκροί δύο άνθρωποι από τις φωτιές, ο πρώτος ηλικιωμένος κτηνοτρόφος σε περιοχή μεταξύ του Προδρόμου και της παραλίας Σαράντη στη Βοιωτία, ενώ ο δεύτερος στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Εκκενώθηκαν δεκάδες οικισμοί στα πύρινα μέτωπα, σπίτια, εγκαταστάσεις και σχολεία παραδόθηκαν στις φλόγες.

Αλεξανδρούπολη: Μία ανάσα από το νοσοκομείο οι φλόγες

Εφιαλτικές εικόνες εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αλεξανδρούπολη, με τις φλόγες να φτάνουν κυριολεκτικά μία ανάσα από το νοσοκομείο της πόλης, στο οποίο είχε δοθεί εντολή εκκένωσης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας λάμβανε χώρα η σταδιακή εκκένωση του χώρου, με τους ασθενείς να μεταφέρονται με ασθενοφόρα σε υγειονομικές μονάδες εντός της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Οι φλόγες πλησίασαν κυριολεκτικά μέσα σε τμήμα της αυλής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τον χώρο του νοσοκομείου ακούστηκαν και κάποιες εκρήξεις, πιθανόν από φιάλες οξυγόνου. Ο κίνδυνος για το νοσοκομείο λίγο πριν τις 06.00 το πρωί δείχνει να έχει περιοριστεί με ισχυρές μονάδες της πυροσβεστικής να βρίσκονται στο σημείο.

Αρκετοί ασθενείς μεταφέρθηκαν με το ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Στο ferry boat φιλοξενούνται 90 από τους 204 ασθενείς.

Σε σκηνές και σε ferry boat οι ασθενείς

Στο ferry boat που επιτάχθηκε αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 30 άτομα από τη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Σε βίντεο που αναρτούν στο διαδίκτυο τοπικά ΜΜΕ, φαίνονται διασωληνωμένοι ασθενείς και ιατρικό προσωπικό να καλύπτουν χώρους του ferry boat.

Τα νεογνά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Καβάλας, ενώ οι ασθενείς που είναι ελαφρά τραυματίες και μπορούν να περπατήσουν, μεταφέρονται με λεωφορεία στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ή σε αυτό της Ξάνθης.

 

Μαίνεται η πυρκαγιά στα Ψαχνά

Εφιαλτική ήταν η νύχτα για τους κατοίκους σε Ψαχνά και Νέα Αρτάκη Ευβοίας, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές έδωσαν μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς που κατακαίει την περιοχή.

 
 

Η φωτιά έχει μετατρέψει σε στάχτη πευκοδάσος ανάμεσα στα Ψαχνά και τη Νέα Αρτάκη, με την πυρκαγιά να έχει επεκταθεί σε ελαιοπερίβολα, αλλά και εγκαταστάσεις πτηνοτροφείων και χοιροτροφείων χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει γίνει μία αποτίμηση των ζημιών.

Πολλές περιοχές, που ήταν κυκλωμένες από τα μέτωπα της φωτιάς, βρέθηκαν χωρίς ρεύμα και νερό, καθώς ένα μεγάλο μέρος του δικτύου της ΔΕΗ έχει υποστεί ζημιές. Σε αρκετές περιπτώσεις τοποθετήθηκαν και γεννήτριες, για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Βοιωτία

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους στο μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου της Βοιωτίας στον Κορινθιακό. Από την πυρκαγιά έχασε τη ζωή του ένας 80χρονος κτηνοτρόφος ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του, πιθανότατα από τις αναθυμιάσεις το απόγευμα της Δευτέρας, προσπαθώντας να σώσει τα ζώα του.

 Η παραλιακή ζώνη έχει καλυφθεί πλέον από τα μέτωπα της φωτιάς, αλλά και πυκνούς καπνούς, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εγκαταλείπουν τα χωριά τους. Όλη τη νύχτα σημειώνονταν αναζωπυρώσεις, ακόμα και μέσα σε κατοικημένες περιοχές, καθώς τα μποφόρ ούτε μία στιγμή δεν σταμάτησαν να τροφοδοτούν τη φωτιά.
https://www.documentonews.gr/article/se-pyrino-kloio-i-xora-kaigetai-gia-4i-imera-i-alexandroypoli-maxi-me-tis-floges-se-eyvoia-kai-voiotia-videos/
 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021