Φωτ.: Instagram
 

Ο Γάλλος αναρριχητής Remi Lucidi βρέθηκε νεκρός στο Χονγκ Κονγκ και πιστεύεται ότι έπεσε από τον 68ο όροφο ενός ουρανοξύστη ενώ επιχειρούσε ακροβατικά.

Η αστυνομία είπε ότι η σορός ενός 30χρονου άνδρα που πιστεύεται ότι αναρριχήθηκε στον τελευταίο όροφο για να κάνει extreme sports βρέθηκε στον αίθριο χώρο ενός ουρανοξύστη στην περιοχή Mid-Levels του Χονγκ Κονγκ. Ο 30χρονος ταυτοποιήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ως o Remi Lucidi, ο οποίος είχε κερδίσει τεράστιο αριθμό folloewers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το όνομα "Remi Enigma" καθώς δημοσίευε φωτογραφίες από όταν ανέβαινε σε ψηλά κτίρια σε όλο τον κόσμο.

 
 

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ είπε ότι μετά από μια πρώτη έρευνα εικάζει ότι ο Remi Enigma έπεσε από μία προεξοχή. Δεν βρέθηκε σημείωμα αυτοκτονίας στο σημείο.

Ο 30χρονος είχε μπει στην πολυκατοικία λέγοντας στην ασφάλεια ότι επισκεπτόταν έναν φίλο του στον 40ο όροφο, αλλά αντ' αυτού ανέβηκε με το ασανσέρ στον 49ο όροφο και στη συνέχεια μπήκε στα κλιμακοστάσια στον τελευταίο όροφο.

 
 

Η αστυνομία είπε ότι χτύπησε το παράθυρο ενός διαμερίσματος στον 68ο όροφο περίπου στις 19:30 τοπική ώρα την Πέμπτη, ζητώντας να τον αφήσουν να μπει. Μία οικιακή βοηθός είπε στην αστυνομία ότι ήταν καχύποπτη και τον αγνόησε και εκείνος στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

 
 

Η αστυνομία έλαβε αργότερα κλήση από την ασφάλεια για διαρροή αερίου, αλλά όταν έφτασε βρήκε το πτώμα του έξω από το κτίριο. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την πτώση του φαίνεται να έσπασε έναν σωλήνα αερίου.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πάνω του μια γαλλική ταυτότητα, καθώς και μια αθλητική κάμερα με παλαιότερα πλάνα από κάποια extreme sports.

Ο Remi «Enigma» Lucidi στην τελευταία του δημοσίευση ανάρτησε μια φωτογραφία από τη νυχτερινή θέα του Χονγκ Κονγκ πριν από μια εβδομάδα στο Instagram και έβαλε ετικέτα στην τοποθεσία ως Times Square στην εμπορική περιοχή Causeway Bay.

 Με πληροφορίες του  Guardian