Δευτέρα 17  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Οι στροφές ενός ζεϊμπέκικου

Οι στροφές ενός ζεϊμπέκικου

Τα τερτίπια του Πατούλη και το μοιραίο ζεϊμπέκικο

Με αφορμή τον χορό του περιφερειάρχη την ώρα που η Ελλάδα καιγόταν, ο Κυρ. Μητσοτάκης δείχνει αποφασισμένος να αποσύρει τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής και να αναθέσει το χρίσμα στον Νίκο Χαρδαλιά ● Στον «αέρα» οι υποψήφιοι της παράταξης του περιφερειάρχη ● Ποιες οι πραγματικές αιτίες της «αποπομπής».
Σε μια κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου που ήδη προκαλεί απώλειες, το μέγαρο Μαξίμου δείχνει αποφασισμένο να αποσύρει τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής και την ανάθεση του χρίσματος στον Νίκο Χαρδαλιά, έναν μήνα πριν από την τελική προθεσμία για την ανάδειξη των ψηφοδελτίων.
Η αφορμή, που το κυβερνητικό σύστημα δεν άφησε να πάει χαμένη, ήταν το ζεϊμπέκικο που εμφανίστηκε να χορεύει ο Γ. Πατούλης το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο αίθριο του Ζαππείου, την ώρα που η μισή Ελλάδα καιγόταν και ανατινάζονταν οι αποθήκες πυρομαχικών στην Αγχίαλο. Την επόμενη μέρα, ο Θανάσης Νέζης ως υψηλός απεσταλμένος από το Γραφείο του Πρωθυπουργού πήγε στο δημαρχείο της Γλυφάδας για να συζητήσει την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου για την Περιφέρεια Αττικής.
Τα μέσα ενημέρωσης που διατηρούν ορθάνοικτες τις γραμμές επικοινωνίας με το Μαξίμου άρχισαν να εμφανίζουν ως δεδομένη την υποψηφιότητα Παπανικολάου. Αδίκως ο κ. Πατούλης προχώρησε σε επίσημη δήλωση «ειλικρινούς συγγνώμης» για το λάθος του να ανταποκριθεί στην πρόσκληση «γυναικών της ομογένειας να χορέψει μαζί τους»... Αδίκως οι άνθρωποί του άφηναν να διαρρεύσει ότι ο Πατούλης είναι αδιαμφισβήτητο φαβορί για να ξανακερδίσει την πρώτη περιφέρεια της χώρας, βάσει δημοσκοπήσεων.
Ο πρωθυπουργός παρέμενε αποφασισμένος να πάρει πίσω το χρίσμα που είχε δώσει στον κ. Πατούλη. Και δεν πτοήθηκε ούτε όταν χθες και αφού είχαν περάσει 48 ώρες με τον Γ. Παπανικολάου να εμφανίζεται ως υποψήφιος, ο δήμαρχος Γλυφάδας «άδειασε» τον κ. Μητσοτάκη ανακοινώνοντας πως τελικά δεν εγκαταλείπει τον δήμο του.
Η πρώτη «ζαριά» είχε βγει τζούφια με μοναδικό κερδισμένο τον Γιώργο Παπανικολάου που κέρδισε ώρες υψηλής δημοσιότητας. Ωστόσο, τα συστημικά Μέσα αγνόησαν τη «στραβή», επικεντρώνοντας στην αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού που δεν ανέχεται τέτοιες στάσεις.
Τα τηλέφωνα είχαν ήδη πάρει φωτιά με αποδέκτη των κλήσεων τον υφυπουργό Αμυνας Νίκο Χαρδαλιά, την ώρα που έτρεχε να επιθεωρεί στρατόπεδα και να ελέγχει αποψιλώσεις. Ο κ. Χαρδαλιάς προσπάθησε να προβάλει με επιχειρήματα τις αντιρρήσεις του, αλλά ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν ανένδοτος – άλλωστε δεν ήταν η πρώτη «ειδική αποστολή» που του ανέθετε.
Στον ορυμαγδό των τηλεφωνημάτων και των συναντήσεων που ακολούθησαν, ενεπλάκη πλήθος παραγόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έλειψαν και οι παρεμβάσεις από μεγαλοσχήμονες επιχειρηματίες, εκ των οποίων άλλοι προσπάθησαν να μιλήσουν υπέρ του Πατούλη και άλλοι να προωθήσουν ή να μπλοκάρουν εναλλακτικές λύσεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η υποψηφιότητα Χαρδαλιά έχει κλειδώσει από χθες και σήμερα αναμένεται να γίνει η επίσημη ανακοίνωσή της.
Νίκος Χαρδαλιάς 
Την ίδια ώρα, στο «στρατόπεδο» Πατούλη επικρατούσε πανικός ανάμικτος με κρίσεις θυμού και κατάθλιψης. Ο περιφερειάρχης δεχόταν αλληλοσυγκρουόμενες εισηγήσεις. Αλλοι του έλεγαν να παζαρέψει την υποχώρησή του «για το καλό της παράταξης» και άλλοι να προχωρήσει σε ρήξη με το πρωθυπουργικό περιβάλλον και τους «καλοθελητές» που άλλαξαν τη θετική διάθεση του κ. Μητσοτάκη απέναντί του. Αλλωστε, όπως έλεγαν, δεν έχουν περάσει ούτε τρεις μήνες από την 3η Μαΐου 2023, όταν και πάλι στο... μοιραίο Ζάππειο, ο Γ. Πατούλης πραγματοποιούσε μεγαλοπρεπή εκδήλωση για τα επιτεύγματα της θητείας του και ο πρωθυπουργός έλεγε από μικροφώνου: «Εχετε κάνει ένα σπουδαίο έργο στην Αττική, το οποίο πρέπει να συνεχιστεί».
Πέρα από τον ίδιο τον Γιώργο Πατούλη, η κατάσταση περιγράφεται ζοφερή για τους υποψηφίους του, τους οποίους ανακοίνωνε για τα ψηφοδέλτιά του εδώ και μέρες. Συνολικά, ο περιφερειάρχης έχει ανακοινώσει έως τώρα 155 υποψηφίους, φωτογραφιζόμενος με τον καθένα ξεχωριστά όπως έκανε και το 2019. Εξ αυτών, πολλοί προέρχονται από το σώμα της «γαλάζιας παράταξης», αλλά υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που είτε προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ (Ναυροζίδου, Ανδρουλακάκης) είτε από παρατάξεις της πέραν της Νέας Δημοκρατίας Δεξιάς και Ακροδεξιάς, όπως ο Αντώνης Μυλωνάκης (Ελληνική Λύση) και ο Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης (ΛΑΟΣ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το βράδυ ο Γ. Πατούλης κάλεσε σε σύσκεψη τους υποψηφίους του για να συζητήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται. Ομως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πολλοί από τους υποψηφίους που συνδέονται κομματικά με τη Νέα Δημοκρατία απέφυγαν να παραστούν στη συγκέντρωση, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει πιεστικά τηλεφωνήματα, μέσω των οποίων τους ζητείται να εγκαταλείψουν το σκάφος Πατούλη και να συνταχθούν με τον επίσημο υποψήφιο Νίκο Χαρδαλιά.
Αυτοί που βρίσκονται «επί ξύλου κρεμάμενοι» είναι οι υποψήφιοι από άλλους πολιτικούς χώρους. Πάντως, η «Εφ.Συν.», σε επικοινωνία της το Σάββατο με «γαλάζιο» υποψήφιο, τον άκουσε να λέει αλλόφρων: «Εχω αύριο προεκλογική συγκέντρωση με ψηφοφόρους και δεν ξέρω τι να τους πω και ποιον εκπροσωπώ»...
Μπορεί οι στροφές ενός ζεϊμπέκικου να αποδείχθηκαν μοιραίες για τον Γιώργο Πατούλη αλλά δεν ήταν και οι πρώτες στις οποίες διακινδύνευσε την πολιτική του καριέρα. Υπενθυμίζεται ότι το μακρινό 2017, την ώρα που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Πατούλης ήταν δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ίδρυε τον όμιλο «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά» με υπόδηλο στόχο να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων.
Τον Ιούλιο του 2018, σε συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» δήλωνε «παρών» στην κούρσα για τον Δήμο Αθηναίων, τονίζοντας ότι η απόφασή του αυτή «δεν θα επηρεαστεί ούτε από το ποιος θα έχει το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας ούτε από ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη». Λίγο αργότερα, μάλιστα, τον Σεπτέμβριο του 2018 διέψευδε δημοσιεύματα ότι θα διεκδικούσε την Περιφέρεια Αττικής.
Τότε ο συμβιβασμός επετεύχθη και το 2019 ο κ. Πατούλης κατέβηκε και κέρδισε την πρώτη περιφέρεια της χώρας, επωφελούμενος και από το κύμα που έσπρωχνε οτιδήποτε κυκλοφορούσε σε γαλάζιο. Φαίνεται όμως ότι πολλοί δεν συγχώρησαν ούτε αυτά τα τερτίπια ούτε και την άρνηση Πατούλη να προωθήσει μπίζνες δισεκατομμυρίων ευρώ όπως τις επιθυμούσε σφόδρα η κυβέρνηση, είτε για τη διαχείριση των απορριμμάτων είτε για την ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου και της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Εάν ο κ. Πατούλης επιμείνει να είναι υποψήφιος, αλλά χάσει από τον Ν. Χαρδαλιά, θα είναι μία ακόμη νίκη για τον Κυρ. Μητσοτάκη. Και ουδόλως θα τον ενδιαφέρει εάν κάποιοι του πουν ότι έτσι αποκτά ισχύ και εξουσίες τύπου Ταγίπ Ερντογάν...

https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/399257_ta-tertipia-toy-patoyli-kai-moiraio-zeimpekiko

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021