Παρασκευή 3  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Υποψηφιότητες και οδικός χάρτης

ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στην διήμερη συνεδρίαση θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος και θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα και ο οδικός χάρτης για την εκλογή αρχηγού.

Παράλληλα, αναμένεται να γίνει και μία πρώτη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ θα συζητηθούν και οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να εξουσιοδοτηθεί η Πολιτική Γραμματεία για τους περαιτέρω χειρισμούς και τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες για της περιφέρειες και τους δήμους.

 
 Βάσει της εισήγησης, το Διαρκές Συνέδριο προτείνεται να διεξαχθεί στις 26-27 Αυγούστου και θα εγκρίνει τυπικά τις υποψηφιότητες για την Προεδρία του κόμματος. Επιπλέον, προτείνεται να πραγματοποιηθεί εκλογή Προέδρου στις 3 Σεπτεμβρίου και στην περίπτωση περισσοτέρων των δύο υποψηφιοτήτων, δεύτερος γύρος στις 10 Σεπτεμβρίου. Τέλος, προτείνεται η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου τον Νοέμβριο, δηλαδή μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Υποψηφιότητα κατέθεσαν στην Κεντρική Επιτροπή ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Νίκος Παππάς, ενώ ο Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε την απόφασή του να μην θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εάν δεν αλλάξει ο οδικός χάρτης για την εκλογή του προέδρου και δεν μετατεθεί η διαδικασία μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ανακοινώσει δημοσίως τις υποψηφιότητές τους η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Να σημειωθεί ότι δικαίωμα ψήφου για την εκλογή προέδρου θα έχουν όσες και όσοι γίνουν μέλη του κόμματος μέχρι την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας, όπως έγινε και στις 15.5.2022, δηλαδή όσοι και όσες εγγραφούν μέλη στον πρώτο γύρο στην ψηφοφορία της 3ης Σεπτεμβρίου. 

https://www.avgi.gr/politiki/455028_se-exelixi-i-krisimi-synedriasi-tis-kentrikis-epitropis-ypopsifiotites-kai-odikos

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021