Δευτέρα 6  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πολιτίδης Χρήστος: Πολύ θετικές οι εξελίξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ!

Πολιτίδης Χρήστος: Πολύ θετικές οι εξελίξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ!

Πολιτίδης Χρήστος: Πολύ θετικές οι εξελίξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ!

Ένα γρήγορο, σύντομο, πολιτικό σχόλιο.

Αγαπητοί φίλοι, δεν τρέχω πίσω από τα γεγονότα, αλλά εν δυνάμει προσπαθώ να κοιτάζω τον ανοιχτό ορίζοντα.

Υπάρχει ήδη η πρώτη θετική πλευρά αυτής της παραιτήσεως! Η ατζέντα σε μια στιγμή άλλαξε και ο κ. Μητσοτάκης πέρασε στο πίσω πλάνο της Δημοσιογραφίας, με το ΣΥΡΙΖΑ να πρωταγωνιστεί.

Και αυτό ως πολιτικό ζήτημα, εάν το χειριστεί επικοινωνιακά σωστά το κόμμα, θα συνεχίσει να είναι στον αφρό των γεγονότων, που αναδεικνύει η επικαιρότητα.

Ο κ. Τσίπρας είχε παγιώσει ένα προσωποπαγές πολιτικό μόρφωμα και αυτό εκφραζόταν συνεχώς, κάνοντάς το να φαίνεται ως κανονικότητα.

Όταν πριν μια εβδομάδα έθεσα εντός της Συνέλευσης που έγινε στο προεκλογικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, το ζήτημα για επανεκκίνηση (reset) του κόμματος με παραίτηση Τσίπρα, πολλοί ήταν αυτοί που με κοιτούσαν σαν εξωγήινο.

Το πολιτικό κεφάλαιο του κ. Τσίπρα έχει εξαντληθεί στην παρούσα συγκυρία.

Πολιτικά ο κ. Τσίπρας δεν τελείωσε, θα τον δούμε σε κεντρικό ρόλο και μέσα στην Ευρώπη, αλλά και ενδεχομένως στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τα πράγματα αλλάζουν εν ριπή οφθαλμου στην πολιτική και ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί γρήγορα εκεί που είναι η "θέση του".

Ας μη βιαζόμαστε όμως.

Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν 10 εν δυνάμει πρωθυπουργήσιμοι ενεργοί πολιτικοί και ένας ανενεργός, αναφέρομαι για τον κ. Σακελλαρίδη.

Είναι η ευκαιρία να σβήσει και η έπαρση του ΠΑΣΟΚ, η οποία πατά σε ένα χαρτοκιβώτιο, χωρίς πολιτική ουσία και χωρίς ιδεολογικό πρόσημο.

Το πρόσημο το είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν εξασθενημένο όμως, οι λάθος επιλογές, το επικοινωνιακό έλλειμμα, και οι άτακτοι εντός του κόμματος, αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό έχασε τις εκλογές.

Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο κ. Πολάκης με το τοξικό κλίμα που δημιουργούσε συνεχώς, εντός και εκτός του κόμματος, θα αναρωτηθεί κάποιος: Μα καλά, το ίδιο δεν ήταν με τον Άδωνη;

Ναι το ίδιο ήταν, αλλά όταν του τραβούσε τα αυτιά ο κ. Μητσοτάκης γινόταν γατούλα…

Επίσης ο κ. Τσίπρας είχε στην Πλάτη του την Κωλοτούμπα του ’15, μνημόνια, τα κάπιταλ κοντρόλ και επίσης τη Συμφωνία των Πρεσπων, δεν εξετάζουμε εάν η τελευταία ήταν σωστή, αυτό που μας ενδιαφέρει ήταν ότι έστρεψε εναντίον του όλο το πολιτικό σύστημα.

Τα λάθη πληρώνονται.

Κατά τη γνώμη μου, δε σβήστηκαν από τη Κοινωνική συνείδηση τα σκάνδαλα, οι αλητείες η διαφθορά, τα νταλαβέρια και οι συναλλαγές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όταν λείπει ο Εθνικός Λόγος, όταν λείπει η Λαϊκή προσέγγισις, όταν αναζητούνται λέξεις που δεν τις βρίσκουν οι ψηφοφόροι τότε αναπτύσσονται τα τέρατα.

Κυρίαρχο ήταν ποιος θα εμπνεύσει όραμα.

Να μείνουμε στη χθεσινή δήλωση της κ. Μπακογιάννη που είπε: Δεν μπορώ να φανταστώ το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα.

Εκτιμούν τον αντίπαλο που γνωρίζουν, αισθάνονται ανασφάλεια για αυτό που μπορεί να έρθει.

Οι δυνάμεις του κοινωνικού μετασχηματισμού συνεχίζουν να δονούνται, το ποσοστό Μητσοτάκη είναι από τα ελάχιστα του κόμματος σε προ μνημονιακή εποχή, μην το θεωρείτε μεγάλο, επιστρέφουμε στο δικομματισμό.

Ο αδύνατος πολιτικός σχεδιασμός και η ασυνάρτητη επικοινωνία πρέπει τάχιστα να διορθωθούν - το παιχνίδι είναι ανοιχτό!

Και επίσης! Όταν λέμε διεύρυνση κόμματος, εννοούμε ίση συμμετοχή των νεοεισερχόμενων, όχι είμαστε η νομεκλατούρα - εσείς μας ψηφίζετε και εμείς αποφασίζουμε... Το 3% δημιουργούσε μία άκρως νοσηρή κατάσταση εντός του κόμματος.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021