Κυριακή 29  Σεπτεμβρίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πλεύση Ελευθερίας: Τέταρτη αποχώρηση για τις αλλαγές στα ψηφοδέλτια

Πλεύση Ελευθερίας: Τέταρτη αποχώρηση για τις αλλαγές στα ψηφοδέλτια

Πλεύση Ελευθερίας: Τέταρτη αποχώρηση για τις αλλαγές στα ψηφοδέλτια

Τρικυμία στις τάξεις της Πλεύσης Ελευθερίας έχει προκαλέσει η απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Την Παρασκευή ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την Πλεύση Ελευθερίας, τρεις υποψήφιες που είχαν αναδειχθεί πρώτες σε σταυρούς στις περιφέρειες που είχαν κατέβει, ενώ το Σάββατο μία ακόμα υποψήφια γνωστοποίησε ότι «κόπηκε» από τις λίστες και θέτει εαυτόν εκτός κόμματος.

«Αποσύρω την στήριξη μου στην Πλεύση Ελευθερίας και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου», ανακοίνωσε η Νικολέττα Μπουραζάνη, που ήταν πρώτη σε ψήφους στη Β΄ Θεσσαλονίκης.

«Αποσύρω την στήριξη μου στην Πλεύση Ελευθερίας και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou. Είχα την εντύπωση ότι υποστήριζα μια γυναίκα με αξίες και ηθική, η οποία όμως πράττει ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο, όπως φαίνεται. Παραβλέποντας εντελώς την στραυροδοσία των εκλογών της 21ης Μαϊου, εξέδωσε τις λίστες για τις επόμενες εκλογές, στην ουσία, "διορίζοντας ημέτερους". Αυτές οι πράξεις δεν συνάδουν με αυτά που προασπίζεται η διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας, περί δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ήθους και δικαιοσύνης. Παραθέτω παρακάτω τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου και το νέο ψηφοδέλτιο», έγραψε η Ν. Μπουραζάνη.

 

«Δεν μας σηκώνουν τα τηλέφωνα», καταγγέλλουν οι υποψήφιες που «κόπηκαν»

Την Παρασκευή, η Όλγα Δάλλα, που ήταν υποψήφια στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών, η Μαργαρίτα Καζάκου, που ήταν πρώτη σε σταυρούς στη Β΄ Πειραιά και η Χρύσα Διαμαντοπούλου, που ήταν πρώτη στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών, ανακοίνωσαν ότι «κόπηκαν» από τα ψηφοδέλτια και ως εκ τούτου αποχωρούν από το κόμμα.

Μιλώντας στο Kontra το βράδυ της Παρασκευής, η Ο. Δάλλα και η Μ. Καζάκου, κατήγγειλαν ότι με απόφαση της Ζ. Κωνσταντοπούλου άλλαξε το 80% της λίστας των υποψηφίων της Πλεύσης Ελευθερίας.

Όπως είπαν, στην Α΄Αθηνών, κατεβαίνει υποψήφιος ο σύντροφος της Ζ. Κωνσταντοπούλου, Διαμαντής Καραναστάσης, που δεν ήταν υποψήφιος στην αναμέτρηση του Μαΐου, στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου, μετά την πρόεδρο της Πλεύσης. Η οποία άφησε την έδρα της στην Εύβοια, που κατέβηκε υποψήφια στις προηγούμενες εκλογές και θα είναι υποψήφια στην Α΄ Αθηνών, στην Α΄ Θεσσαλονίκης και στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών.

Όπως επισήμαναν, αν η Πλεύση Ελευθερίας, μπει τελικά στη Βουλή, όπως προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, θα βγάλει έδρα στις συγκεκριμένες περιφέρειες.

Σε ερώτηση αν υπήρξε οποιοδήποτε «σύννεφο» στις σχέσεις τους με την Ζ. Κωνσταντοπούλου, τα δύο, πρώην πλέον, στελέχη της Πλεύσης Ελευθερίας, τόνισαν πως οι σχέσεις τους μαζί της ήταν άριστες. «Αγκαλιές, φιλιά, καρδούλες, Ολγάκι μου, γλυκούλα μου», σημείωσε η Ο. Δάλλα.

Ενώ υπογράμμισαν πως μετά τη δημόσια διαμαρτυρία τους, κανείς από το κόμμα δεν επικοινώνησε μαζί τους. «Δεν μας σηκώνουν ούτε τα τηλέφωνα», σχολίασε η Μ. Καζάκου.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Πήρα την ευθύνη διαμόρφωσης των ψηφοδελτίων

Πάντως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπεραμύνθηκε της απόφασής της, υποστηρίζοντας ότι πήρε την ευθύνη να διαμορφώσει τις λίστες, «με κριτήριο να υπάρχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που δεν θα υπάρχει όμοιά της», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια συνέντευξή της, στον τηλεοπτικό σταθμό One Channel, εξαπέλυσε ταυτοχρόνως σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικώς, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υπενθύμισε αρχικά ότι εκείνη άφησε την τρίτη τη τάξει πολιτειακή θέση χωρίς κανένα πρόβλημα. Κατά συνέπεια, επιχειρηματολόγησε, «δεν μπορώ να συμμερισθώ μια αγάπη για τις θέσεις, που δεν έχουμε καν. Ουδείς έχει το δικαίωμα να έχει μια τέτοια προσδοκία».

Και, στη συνέχεια, εξήγησε πως εκείνη πήρε την ευθύνη να διαμορφώσει τις λίστες, με κριτήριο να υπάρχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που «δεν θα υπάρχει όμοιά της».

Εξάλλου, «ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο, αλίμονο αν αυτοί επαναστατούσαν», σημείωσε χαρακτηριστικώς. Οι αντιδράσεις επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι δεν έπρεπε να είναι στις λίστες, η πικρία είναι κατανοητή από την άλλη, αναγνώρισε. Όμως, επέμεινε, όλοι ήξεραν ότι δεν θα είναι ίδιες οι λίστες, σε σχέση με εκείνες της 21ης Μαΐου, και δεδομένη η σειρά στα ψηφοδέλτια.

Στη συνέντευξή της η κυρία Κωνσταντοπούλου επανέλαβε επίσης ότι η Πλεύση Ελευθερίας δεν περιορίζεται στην Αριστερά. Αντιθέτως, απευθύνεται σε όλη την κοινωνία, προσέθεσε. Είναι, εν τέλει, «το μοναδικό αντισυστημικό κόμμα, δεν είναι καν κόμμα, είναι κίνημα».

Σε άλλο σημείο υποστήριξε πως κάποιες πολιτικές δυνάμεις είναι «σε αποδρομή». Όταν της ζητήθηκε δε, να κατονομάσει ποιες εννοεί, μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και το ΠΑΣΟΚ. Η πορεία κάποιων, παρατήρησε, ήταν απολύτως προβλέψιμη, αυτό συμβαίνει όταν άλλα λες και άλλα κάνεις. Ειδικώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, είπε πως είναι μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος και συναντά κανείς σε αυτόν χαρακτηριστικά, όπως η φαυλότητα, η διαφθορά, η διαπλοκή.

Ερωτηθείσα για τις σχέσεις της με τους προέδρους των δύο μεγαλυτέρων κόμματων, απάντησε δε: «Με τον κ. Τσίπρα δεν μιλώ, με τον κ. Μητσοτάκη έχουμε τυπικές σχέσεις». Και, κλείνοντας, υποσχέθηκε πως «από 26 Ιουνίου θα χτίσουμε τη χώρα αλλιώς».

Με ανάρτησή της μάλιστα, μετά και την τέταρτη αποχώρηση στελέχους από το κόμμα της, τόνισε πως σε αυτή την εκλογική μάχη, ήταν όλες και όλοι ενήμεροι με όλους τους τρόπους, γραπτά, προφορικά, με προσωπικές και ομαδικές καταγεγραμμένες συναντήσεις και συνεννοήσεις.

«Για τις λίστες μας σε αυτή τη νέα εκλογική μάχη που δίνουμε, ήταν όλες και όλοι ενήμεροι με όλους τους τρόπους, γραπτά, προφορικά, με προσωπικές και ομαδικές καταγεγραμμένες συναντήσεις και συνεννοήσεις, το έλεγα άλλωστε και παντού δημόσια.
Ξεκάθαρα, ανοιχτά, αληθινά, όπως κάνω πάντα.

Όπως κάνουμε πάντα στην Πλεύση Ελευθερίας. Στο κίνημά μας, που πιστεύουμε στη δύναμη της ομάδας. Και οι ομάδες για να κάνουν το άλμα και να προχωρήσουν πρέπει και επιβάλλεται να κάνουν αλλαγές. Για να βελτιωθούν και να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Και αυτόν τον πολύ σημαντικό στόχο μας, πάμε να κατακτήσουμε -για πρώτη φορά- σε 15 μέρες. Μια συμπαγή και αλεξίσφαιρη ομάδα μέσα στη Βουλή.

Στις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων μπήκαν άνθρωποι που πάλεψα προσωπικά να τους πείσω, άνθρωποι που δε θα θελήσουν ποτέ να βλάψουν την υπόσχεσή μας για χάρη προσωπικών φιλοδοξιών και θέσεων, άνθρωποι που διαχρονικά έχουν στάξει αίμα για να φτάσουμε ως εδώ που είμαστε, μια ανάσα για να έχουμε ζωή στη Βουλή.

Είμαι περήφανη για την προσωπική επιλογή μου να επενδύσω σε ανθρώπους που δε θα με προδώσουν ποτέ και που έχουν τεράστια αποθέματα αγάπης μέσα τους ώστε να αλλάξουμε τον κόσμο.

Είμαι χαρούμενη που επαληθεύομαι!

Θα αλλάξουμε τον κόσμο με καρδιά».



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021