Δευτέρα 17  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Εκλογές 2023: «Όχι» από τον Άρειο Πάγο στο κόμμα Κασιδιάρη – Εντός το ΕΑΝ του Κανελλόπουλου

 

Να αποκλειστεί από την εκλογική διαδικασία το κόμμα του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες» αποφάσισε ο Άρειος Πάγος.

Συγκεκριμένα, οι ανώτατοι δικαστές του Α1 τμήματος αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην επιτραπεί η κάθοδος του κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Στην απόφαση αυτή μειοψήφισε ο αρεοπαγίτης Φ. Μουζάκης.

Την ίδια στιγμή, κανονικά στην εκλογική διαδικασία θα συμμετάσχει το ακροδεξιό κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Τάσου Κανελλόπουλου, με τους αρεοπαγίτες να κρίνουν ότι έχει δικαίωμα να συμμετέχει στις εκλογές.

Σημειώνεται πως θεωρείται βέβαιο ότι μετά τον αποκλεισμό τους οι επικεφαλής των κομμάτων θα προσφύγουν στο εκλογοδικείο, αλλά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το Α1 πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου βρισκόταν σε διαρκή διάσκεψη από το πρωί της Κυριακής, ενώ νωρίτερα σήμερα απορρίφθηκε ομόφωνα η αίτηση εξαίρεσης που κατατέθηκε από το Εθνικό Κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος τριών μελών του τμήματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες το σκεπτικό του Άρειου Πάγου – το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα το βράδυ- για τον εκλογικό αποκλεισμό του νεοναζιστικού μορφώματος Κασιδιάρη εδράζεται στην εμφανή και άμεση σχέση του ακροδεξιού κόμματος με την καταδικασμένη εγκληματική-νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Η πρώτη δήλωση Κασιδιάρη μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου

«Απόψε καταλύθηκε οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα και μισό εκατομμύριο Έλληνες στερούνται το ύψιστο δικαίωμα να ψηφίσουν το κόμμα της επιλογής τους» δήλωσε ο καταδικασμένος νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης μέσω της δικηγόρου του, Βάσως Πανταζή, μετά το μπλόκο από τον Άρειο Πάγο στο κόμμα «Έλληνες»από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Το Εθνικό κόμμα ΈΛΛΗΝΕΣ στοχοποιήθηκε παράνομα γιατί είναι το πιο έντιμο και καθαρό κόμμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Αναμέναμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Αύριο το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι επίσημες ανακοινώσεις μου» κατέληξε ο ίδιος.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021