Παρασκευή 31  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Η Ν.Δ. στα ψηφοδέλτια - Ανάρμοστες παρουσίες και ηχηρές απουσίες

Η Ν.Δ. στα ψηφοδέλτια - Ανάρμοστες παρουσίες και ηχηρές απουσίες

 

Ο Κ. Αχ. Καραμανλής θα συμπεριληφθεί, όπως όλα δείχνουν, στις εκλογικές λίστες όπως και ο Ν. Παπαθανάσης, ο υπόδικος Σ. Πουλής, αλλά και πρόσωπα από την «ομάδα» του ΛΑΟΣ, ενώ επανεξετάζεται η περίπτωση του Θ. Χειμάρα ● Αποκλείονται οι Σ. Νικολάου και Μ. Σπυράκη ● Οικειοθελής αποχώρηση Κ. Τζαβάρα και Γ. Βαγιωνά.

Τελικά και με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή θα πάει στις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρότι στη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων της Ν.Δ. που δόθηκαν χθες το απόγευμα στη δημοσιότητα δεν υπάρχει το όνομα του τέως υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αφού δεν εμπεριέχονται καθόλου οι ήδη εκλεγμένοι βουλευτές (που στην πλειονότητά τους θα είναι κανονικά υποψήφιοι), σύμφωνα με τις πληροφορίες μας από ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια, ο τελευταίος θα είναι στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια κανονικά.

Αυτή είναι η πρώτη είδηση. Η δεύτερη είδηση είναι ότι, παρά το γεγονός πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο Θέμης Χειμάρας, ο οποίος παραιτήθηκε από βουλευτής για την ομώνυμη σκανδαλώδη υπόθεση, δεν θα είναι υποψήφιος, τώρα κυβερνητικές πηγές αφήνουν τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια ανοιχτή.

 
ADVERTISING
https://cm.teads.tv" scrolling="no" title="vpaid-ui" frameborder="0" style="display: block; margin: 0px !important; padding: 0px !important; width: 650px !important; height: 366px !important; border-width: 0px !important; border-style: initial !important; overflow: hidden !important; float: none !important; max-height: 366px !important;">

Φυσικά η κατάρτιση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων είναι ουσιαστικά καθαρά προσωπική υπόθεση του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει φροντίσει να αλλάξει το καταστατικό του κόμματος, καταργώντας τις ρυθμίσεις που έδιναν περιθώριο και στα κομματικά όργανα να έχουν λόγο («Ο κ. Μητσοτάκης χωρίς παραβάν», «Εφ.Συν.» 27.3.2023).

Σύστημα αξιολόγησης

Τώρα πλέον με απόφαση Μητσοτάκη «ο πρόεδρος του κόμματος καταρτίζει τα ψηφοδέλτια των Εθνικών και Ευρωπαϊκών Εκλογών. Για την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών εφαρμόζει σύστημα αξιολόγησης, συστήνει Μητρώο Υποψηφίων Βουλευτών και μπορεί να ζητεί τη γνώμη των μελών του κόμματος». Επομένως χρεώνεται προσωπικά και τις επιλογές αυτές.

Οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες που ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο -εκτός του ότι προεξοφλούσαν πάση θυσία και δεύτερη κάλπη- αποκάλυπταν όλους τους «γαλάζιους» υποψηφίους, στη συνέχεια αναγκάστηκαν να σβήνουν και να γράφουν πολλές φορές, μια και ύστερα από κάθε αποκάλυψη για άλλον έναν «άριστο» βουλευτή ή υποψήφιο βουλευτή ακολουθούσαν αποκλεισμοί και δεύτερες σκέψεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της πρώην γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου που, παρότι είχε ανακοινωθεί με απόφαση του πρωθυπουργού υποψήφια στην Εύβοια, τελικά βρέθηκε -όπως είχε προαναγγελθεί- εκτός ψηφοδελτίων. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Νικολάου πρωτοστάτησε στις απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους αν και αυτή είναι η πάγια πρακτική πολλών υπουργών που ωστόσο παραμένουν στις λίστες.

Υποψήφια επίσης δεν θα είναι η Μαρία Σπυράκη που και εκείνη είχε ανακοινωθεί για την Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά η κομματική της ιδιότητα ανεστάλη μετά την άρση της ασυλίας της για την υπόθεση της ερευνητικής έκθεσης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Απάτης (OLAF).

Να προσθέσουμε ακόμα ότι ήδη έχουν οριστικά διαγραφεί -χωρίς να παραδώσουν την έδρα τους- οι βουλευτές Κων. Μπογδάνος (τον οποίο ο πρωθυπουργός υποχρεώθηκε να διαγράψει όταν τον κεραυνοβόλησε μέσα στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για την ακροδεξιά τοποθέτησή του) και Αν. Πάτσης από τα Γρεβενά μετά το γνωστό σκάνδαλο του πλουτισμού του από την αγορά «κόκκινων» δανείων πολιτών.

«Ομάδα» ΛΑΟΣ

Υποψήφιος θα είναι ο Νίκος Παπαθανάσης με το γενναία «ρυθμισμένο» δάνειο, αλλά και ο υπόδικος Σ. Πουλής, πρώην στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες. Με τις νέες υποψηφιότητες συμπληρώνεται και η «ομάδα» του ΛΑΟΣ με πιο γνωστές περιπτώσεις τον Χ. Καραθάνο και τον Κ. Κιλτίδη με προέλευση αρχική το κόμμα της 4ης Αυγούστου.

Ο Κ. Κιλτίδης ήταν μέλος της Ν.Δ. μέχρι το 2010, στη συνέχεια πήγε στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, το 2011 στον ΛΑΟΣ, από όπου έφυγε έναν χρόνο μετά καθώς δεν μπήκε το κόμμα Καρατζαφέρη στη Βουλή το 2012, και το 2015 επέστρεψε στη Ν.Δ.

Υποψήφιος και ο μετακλητός του αντιπροέδρου Π. Πικραμμένου και φανατικός «διώκτης» του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Ψαριανός. Δεν λείπει από τις υποψηφιότητες και ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής, δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης, γνωστός από τα «ρεπορτάζ» του για τη Βενεζουέλα και τους μαδουραίους.

Υποψήφια και η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, συνεργάτις του Αδ. Γεωργιάδη διορισμένη στο Δ.Σ. Κέντρου Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών του υπουργείου. Η ίδια είχε διεκδικήσει βουλευτική έδρα το 2019, όμως απέτυχε παταγωδώς. Η «Αυγή» αποκάλυψε ότι υπέγραψε «χρυσή σύμβαση» με την ΕΑΒ με 60.000 ευρώ τον χρόνο μέχρι το 2027.

Γιοι και κόρες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ν.Δ., οι υποψήφιοι «είναι πολίτες, καταξιωμένοι (!) στις τοπικές κοινωνίες και στο επάγγελμά τους. Και όλοι τους πιστοί στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2027. Το 50% του συνόλου των υποψηφίων είναι νέα πρόσωπα».

Βέβαια με μια ανάγνωση του καταλόγου διαπιστώνει κανείς ότι πολλά από τα νέα πρόσωπα είναι γιοι και κόρες βουλευτών και στελεχών της Ν.Δ. Η «γαλάζια» ανακοίνωση έδωσε έμφαση στο ότι οι γυναίκες υποψήφιες ανέρχονται στο 42% όπως και στο ότι ο μέσος όρος ηλικίας (πλην όσων είναι ήδη βουλευτές) είναι τα 44 έτη.

Στο μεταξύ στους εκλεγμένους βουλευτές που δεν θα είναι υποψήφιοι βρίσκεται ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς, ο οποίος σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν το επιθυμεί, ενώ να μην το επιθυμεί εμφανίζεται και η βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γεωργία Μαρτίνου που επίσης δεν θα είναι υποψήφια.

Ηχηρή θα είναι η απουσία από τα κοινοβουλευτικά έδρανα του βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Ο κ. Τζαβάρας έχει πάρει σαφείς αποστάσεις από επιλογές του μεγάρου Μαξίμου, με κορυφαία ασφαλώς τη διαφοροποίησή του για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

 https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/385071_anarmostes-paroysies-kai-ihires-apoysies-sta-psifodeltia-tis-nd
Pixual Logo


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021