Δευτέρα 8  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Διότι... συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις

Διότι... συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις

 
 
Ευθεία παρέμβαση του Κυρ. Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη με επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισ. Ντογιάκο που ανταποκρίθηκε άμεσα σε όσα ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη χθεσινή δεύτερη ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης «άδειασε» με τον πλέον προσβλητικό τρόπο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Πριν ακόμα ο ίδιος ο κ. Ντογιάκος προλάβει να δώσει εντολή προκειμένου να αναλάβει εφέτης την προανάκριση για την τραγωδία στα Τέμπη, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να τον... κατευθύνει.

Ο κ. Μητσοτάκης «άδειασε» όμως και τον εποπτεύοντα εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ο οποίος είχε ήδη ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών προκειμένου να οριστεί εφέτης ανακριτής στην υπόθεση που συγκλονίζει όλη τη χώρα. Δεν του έφτανε του πρωθυπουργού η ειλημμένη απόφαση του κ. Δασκαλόπουλου και θέλησε πάλι να προκαταλάβει τη Δικαιοσύνη ως καθοδηγητής;

 
 

Από την άλλη μεριά ο κ. Ντογιάκος προχώρησε χθες σύμφωνα με τις υποδείξεις του πρωθυπουργού, όπως αναφέρουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, σε νέα εντολή προς τον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη ζητώντας του πλήρη έρευνα για τα πεπραγμένα που οδήγησαν στην τραγωδία και αναζήτηση προσωποποιημένων ευθυνών σε όλη την ιεραρχία (ποιοι και γιατί καθυστέρησαν την υλοποίηση των έργων, έλεγχο των συμβάσεων, ποιοι και πώς εισέπραξαν χρήματα χωρίς να παρέχουν ασφάλεια κ.λπ.).

Ας σημειωθεί ότι οι επιστολές των εργαζομένων στον ΟΣΕ στις οποίες απαριθμούσαν τις βλάβες, τα πολλαπλά ατυχήματα και την έλλειψη ασφάλειας ήταν σε πλήρη γνώση και του υπουργού Κ. Αχ. Καραμανλή που παραμένει ασφαλώς υποψήφιος.

Η πρωτοφανής παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας διά στόματος πρωθυπουργού αν είχε συμβεί στο παρελθόν θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες και πάντως σύσσωμος ο δικαστικός κόσμος. Ο υπουργός διορίζει λοιπόν επιτροπές με εμπειρογνώμονες κατά παρέκκλιση ακόμα και του κάθε θεσμικού οργάνου ελέγχου και η Δικαιοσύνη, που είναι απολύτως αρμόδια για να διεξαγάγει τις έρευνες με δική της εντολή σε πραγματογνώμονες που ορκίζονται να την υπηρετήσουν, υποχρεώνεται από τον πρωθυπουργό να λάβει τελικά υπόψη της και το πόρισμα της επιτροπής Γεραπετρίτη.

Θυμίζουμε ότι οι πέτρες είχαν ξεσηκωθεί στην ιδέα και μόνο ότι θα καθυστερούσε η έκδοση εισαγγελικού βουλεύματος για το Μάτι ωσότου παραδοθεί το πόρισμα των επιθεωρητών του ΓΕΔΔ που αποτελούσε θεσμό του κράτους. Δυστυχώς το προεδρείο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά και η Ενωση Ελλήνων Εισαγγελέων παρακολουθούν μέχρι τώρα βουβά τα τεκταινόμενα, ενώ εμβρόντητοι παραμένουν μόνο οι πολίτες!



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021