Τετάρτη 15  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Χτυπήθηκαν S-300 που στάλθηκαν στην Ουκρανία

Χτυπήθηκαν S-300 που στάλθηκαν στην Ουκρανία

Το Ρώσικο υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως κατέστρεψε το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα που είχε προμηθεύσει στο Κίεβο ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς να την κατονομάζει. Η Σλοβακία, που πρόσφατα προμήθευσε τέσσερις εκτοξευτές στην εμπόλεμη ζώνη, αρνείται κατηγορηματικά «τη ρωσική προπαγάνδα».
Έκτη εβδομάδα από τη ρωσική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και βαρύς οπλισμός από τη Δύση συνεχίζει να καταφθάνει στην αμυνόμενη χώρα. Πρόσφατα, η Σλοβακία ανακοίνωσε την αποστολή μεγάλου βεληνεκούς αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 «για να τη βοηθήσει να αμυνθεί από την επιθετικότητα της Ρωσίας» με το πεδίο των μαχών να εστιάζεται στην περιοχή του Ντονμπάς.
Σήμερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως κατέστρεψε το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα που είχε προμηθεύσει στο Κίεβο ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς να την κατονομάζει.
Ρωσικοί πύραυλοι Kalibr που εκτοξεύτηκαν από τη θάλασσα κατέστρεψαν τέσσερις εκτοξευτές S-300, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.
«Την Κυριακή, 10 Απριλίου, πύραυλοι υψηλής ακρίβειας Kalibr από τις νότιες παρυφές της πόλης Ντνίπρο κατέστρεψαν εξοπλισμό του τμήματος αντιαεροπορικών πυραύλων S-300, που προμήθευσε στο καθεστώς του Κιέβου μιας από τις ευρωπαϊκές χώρε», δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, χτυπήθηκαν τέσσερις εκτοξευτές S-300 και 25 άτομα προσωπικό, των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν θέλησε να αποκαλύψει την ευρωπαϊκή χώρα που προμήθευσε το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι δύο αποθήκες πυρομαχικών καταστράφηκαν κοντά στο Mykolaiv και το Zhovtneve και δύο ουκρανικά αεροσκάφη Su-25 καταρρίφθηκαν στην πόλη Izyum. Επιπλέον, ένα ουκρανικό στρατιωτικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε στον αέρα κοντά σε ένα χωριό στη Χερσώνα και πύραυλοι υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν μια αποθήκη επισκευής στρατιωτικού εξοπλισμού στην Velyka Novoselovka.
Η Σλοβακία
Η Σλοβακία, παρά το γεγονός πως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν την κατονομάζει στην ανακοίνωσή του, αρνήθηκε κατηγορηματικά τη ρωσική προπαγάνδα ότι το αμυντικό σύστημα S-300 στην Ουκρανία έχει καταστραφεί. «Πρόκειται για φάρσα. Επιβεβαιώθηκε επίσημα από την Ουκρανία», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Έντουαρντ Χέγκερ.
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021