Σάββατο 4  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

 Πτολεμαΐς: Η τέχνη κάνει καμβά: τοίχους, ΚΑΦΑΟ, γενικά Δημοσίους χώρους

Πτολεμαΐς: Η τέχνη κάνει καμβά: τοίχους, ΚΑΦΑΟ, γενικά Δημοσίους χώρους

Και φυσικά ο εθελοντισμός αλλάζει τη ζωή μας.

Μια γόνιμη δράση του Δήμου Εορδαίας, που πατά επάνω στον εθελοντισμό και φυσικά πρέπει να ενθαρρυνθεί.

Ο κύριος Μαμαλίγκας Γεώργιος δεν είναι ο μόνος που με τις ζωγραφιές του αλλάζει την εικόνα της Πόλεως.

Και όταν λένε να ενθαρρυνθεί  αυτό το ρεύμα (εμβολιασμού της Πόλεως με νέες ιδέες) δεν εννοούμε να λάβει την ευχή του Δημάρχου, αλλά να στηριχτεί οικονομικά η προσπάθεια.

Διαβάζουμε

Ζωγραφική σε Τοίχους Κτιρίων - Εξωτερικών χώρων

 
 Όταν ένα κτίριο ή ένας τοίχος γίνεται ...καμβάς
Η ζωγραφική σε εξωτερικές τοιχοποιίες έχει μια ιστορία τόσο παλιά όσο και η ίδια η τέχνη της Ζωγραφικής, αφού δείγματα  τοιχογραφιών όχι μόνο εσωτερικού αλλά και εξωτερικού διάκοσμου, με ποικίλης θεματολογίας ζωγραφικές παραστάσεις, συναντώνται σε κτίσματα όλων των ιστορικών περιόδων. 


 
Η σύγχρονη μορφή ζωγραφικής που χρησιμοποιεί σαν ...καμβά τοίχους παλιών κτισμάτων, δημόσιων κτιρίων κλπ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής παγκοσμίως, με πλήθος διάσημων καλλιτεχνών να δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο, είτε σε μια προσπάθεια να ομορφύνει το αστικό τοπίο μεγαλουπόλεων είτε για να επικοινωνήσουν μέσω των έργων τους κοινωνικά μηνύματα και συμβολισμούς.  

Η συγκεκριμένη μορφή τέχνης έχει εξαπλωθεί τις τελευταίες δεκαετίες και στη χώρα μας, τόσο από μεμονωμένους καλλιτέχνες, όσο και από οργανωμένες ομάδες όπως για παράδειγμα οι μαθητές της Σχολής Καλών Τεχνών που κατ΄επανάληψη έχουν πρωτοστατήσει στην προσπάθεια πόλεων και δήμων να ομορφύνουν και να "ζωντανέψουν" μουντά κτίρια, με την αποτύπωση στις "τυφλές" κυρίως όψεις τους ευφάνταστων έργων, διαφόρων ρευμάτων, με πιο σύνηθες κοινό χαρακτηριστικό την χρήση έντονων χρωμάτων. 
 
 
Σχολεία, δημόσια παλιά κτίρια, ερειπωμένα σπίτια και παλιές πολυκατοικίες εντελώς "άχαρης" αρχιτεκτονικής σε μεγαλουπόλεις, είναι αυτά που συνήθως επιλέγονται για τέτοιας μορφής εικαστικές παρεμβάσεις με σκοπό ένα πιο ανθρώπινο, πιο ...πράσινο και φυσικό αστικό περιβάλλον.   
Αλλά και σε εντελώς ιδιωτικό επίπεδο, για όποιον τα καταφέρνει στην ζωγραφική, οι τοίχοι ενός σπιτιού μπορούν να μετατραπούν σε έναν τεράστιο ...καμβά ανοιχτό και ελεύθερο στην φαντασία κάθε δημιουργού. 
Τοιχογραφίες αυτής της μορφής σε κήπους, αυλές, μπαλκόνια, ξύλινους φράχτες κλπ, δημιουργούν ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα τόσο πιο πετυχημένο όσο πιο πολύ το θέμα εναρμονίζεται με το υπάρχον φυσικό τοπίο  και στοιχεία - αντικείμενα που αυτό περιλαμβάνει, δημιουργώντας ένα σύνολο που συχνά δύσκολα ξεχωρίζει κανείς ποια είναι αυτά που έχουν αποτυπωθεί με πινέλο. 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021