Σάββατο 2  Δεκέμβριος  2023 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ο ασθενής γίνεται… πελάτης στο ΕΣΥ με το νομοσχέδιο Γκάγκα – Θυελλώδεις αντιδράσεις για το άρθρο 10

Ο ασθενής γίνεται… πελάτης στο ΕΣΥ με το νομοσχέδιο Γκάγκα – Θυελλώδεις αντιδράσεις για το άρθρο 10

 

Θυελλώδεις αντιδράσεις πυροδοτεί το άρθρο 10 του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά ιατρεία και χειρουργεία των γιατρών του ΕΣΥ, που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης. Πρόκειται για το νομοσχέδιο – έκτρωμα της Γκάγκα που φέρνει το υπουργείο Υγείας και όπως έχουν καταγγείλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ) «βάζει ταφόπλακα στο ΕΣΥ» ενώ η ΟΕΝΓΕ πραγματοποιεί συλλογή υπογραφών νοσοκομειακών γιατρών για την απόσυρση του.

 

Το επίμαχο άρθρο που διαλύει την «καρδιά» του ΕΣΥ και έχει προκαλέσει αντιδράσεις, δίνει τη δυνατότητα στους ιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που υπηρετούν σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., υπό προϋποθέσεις, να λειτουργούν ιδιωτικό ιατρείο ή να παρέχουν υπηρεσίες προς ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά διαγνωστικά ή θεραπευτικά εργαστήρια και γενικότερα σε κάθε είδους ιδιωτικές επιχειρήσεις, που παρέχουν ή καλύπτουν υπηρεσίες υγείας.

Συγκεκριμένα το επίμαχο άρθρο αναφέρει: «Ο εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου που διέπει το καθεστώς απασχόλησης των ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ., αφενός μέσω της πρόβλεψης της δυνατότητας προκήρυξης θέσεων μερικής απασχόλησης, οι οποίες θα καλύπτονται από ιατρούς που θα έχουν τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού επαγγέλματος.

Αφετέρου θεσπίζεται η δυνατότητα για τους ιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που υπηρετούν σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., υπό προϋποθέσεις, να λειτουργούν ιδιωτικό ιατρείο ή να παρέχουν υπηρεσίες προς ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά διαγνωστικά ή θεραπευτικά εργαστήρια και γενικότερα σε κάθε είδους ιδιωτικές επιχειρήσεις, που παρέχουν ή καλύπτουν υπηρεσίες υγείας. Παράλληλα για λόγους ίσης μεταχείρισης αίρεται η απαγόρευση που ίσχυε για τους πανεπιστημιακούς ιατρούς υπηρετούν σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. ή αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας να παρέχουν υπηρεσίες σε ιδιωτικές κλινικές».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΠΟΕΔΗΝ στη Βουλή

Υπογραμμίζεται πως την Παρασκευή θα συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων παρουσία των φορέων ώστε να συζητηθούν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ενώ την ίδια μέρα η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει 4ωρη στάση εργασίας 11:00 πμ-15:00 και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το κοινοβούλιο.Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021