Πέμπτη 25  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Τα γενέθλια του Σίλβιο και οι κυρώσεις στα όρια της γελοιότητας

 

Ένα σκηνικό... αγάπης από παλαιότερη συνάντηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα γενέθλια του Σίλβιο και οι κυρώσεις στα όρια της γελοιότητας

Ξεπέρασε και τον εαυτό της η Κομισιόν ανακοινώνοντας ότι τα 20 μπουκάλια βότκας που φέρεται να έστειλε ο Πούτιν στον Μπερλουσκόνι ως δώρο γενεθλίων... παραβιάζουν τις δυτικές κυρώσεις προς τη Ρωσία.

Παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, στη σκιά ενός τρομακτικού αιματοκυλίσματος στην Ουκρανία, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παίρνει θέση ακόμη και για το ζήτημα που προέκυψε στην Ιταλία με τα δώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο ηγέτης του Φόρτσα Ιτάλια έκλεισε πρόσφατα τα 86 του χρόνια και, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, καταγράφεται σε ηχητικό ντοκουμέντο να λέει ότι ο Ρώσος πρόεδρος «για τα γενέθλιά μου, μού έστειλε 20 μπουκάλια βότκας και μια πολύ γλυκιά επιστολή».

Η Κομισιόν, ωστόσο, σήμερα έσπευσε να δηλώσει ότι οι... βότκες παραβιάζουν τις δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία. 

Το πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. που συμφωνήθηκε τον Απρίλιο επέκτεινε την απαγόρευση εισαγωγών για ρωσικά προϊόντα προκειμένου να περιλαμβάνονται σε αυτή οινοπνευματώδη ποτά, μεταξύ των οποίων η βότκα, ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν σε δήλωση, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει εξαίρεση για δώρα. Ωστόσο, εναπόκειται στα μεμονωμένα κράτη-μέλη να εφαρμόσουν τις κυρώσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή, και δεν ήταν άμεσα σαφές εάν θα ληφθούν μέτρα σε ό,τι αφορά την υπόθεση αυτή από τις ιταλικές αρχές.

Το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια έσπευσε να διαψεύσει χωρίς πολλά πολλά την είδηση, όμως το ζήτημα δημιούργησε τριγμούς στον υπό σχηματισμό κυβερνητικό συνασπισμό της ιταλικής ακροδεξιάς με την Τζόρτζια Μελόνι να αναγκάζεται να δηλώσει ότι η νέα κυβέρνησή της θα είναι υπέρ του ΝΑΤΟ και πλήρως μέρος της Ευρώπης.

https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/363871_ta-genethlia-toy-silbio-kai-oi-kyroseis-sta-oria-tis-geloiotitas

 

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021