Τρίτη 23  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Άλλη μια νύχτα έντασης στο αστυνομοκρατούμενο ΑΠΘ

Άλλη μια νύχτα έντασης στο αστυνομοκρατούμενο ΑΠΘ

Σύμφωνα με μαρτυρίες και πληροφορίες τοπικών μέσων, στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το πανεπιστήμιο πραγματοποιούνταν συστηματικοί έλεγχοι διερχόμενων ατόμων, οι περισσότεροι από αυτούς φοιτητές, ενώ πραγματοποιήθηκαν και τουλάχιστον 30 προσαγωγές ατόμων, που περνούσαν έξω από το πανεπιστήμιο ή επιχειρούσαν να μπουν μέσα. Έτσι, χθες το βράδυ η ΕΛ.ΑΣ. δεν περιορίστηκε απλά στο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), όπου βρίσκεται η υπό κατασκευή βιβλιοθήκη, αλλά υπηρέτησε με ιδιαίτερο ζήλο το δόγμα του νόμου και τάξης της κυβέρνησης στο σύνολο των χώρων του πανεπιστημίου.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρισκόταν φοιτητικό πάρτι στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής, το οποίο συγκέντρωσε χιλιάδες νέους και νέες. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, περίπου στις τρεις τα ξημερώματα, ομάδα 60-70 ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στις δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονταν μπροστά από την είσοδο ΣΘΕ, με την αστυνομία να απαντάει με εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ κινητοποιήθηκε και η «Αύρα» για όση ώρα διήρκησαν οι συγκρούσεις και το κυνηγητό μέσα στο ΑΠΘ. Η βασική εστία των συγκρούσεων ήταν το προαύλιο του Αστεροσκοπείου στην πανεπιστημιούπολη.

Λίγη ώρα αργότερα, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε επιπλέον επτά προσαγωγές.

Δυναμική πορεία και στην Αθήνα ενάντια στο όργιο καταστολής

Στο μεταξύ, πανελλαδικό χαρακτήρα έχουν λάβει οι αντιδράσεις των φοιτητών στο όργιο καταστολής στο ΑΠΘ, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή αντικατασταλτική πορεία στο κέντρο της Αθήνας όπου περισσότεροι από 3.000 φοιτητές φώναξαν δυνατά ενάντια στην παρουσία της αστυνομίας -οποιασδήποτε μορφής- στα ελληνικά πανεπιστήμια, την οποία στηρίζει και προμοτάρει η κυβέρνηση, τόσο με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού όσο και της αρμόδιας υπουργού, Νίκης Κεραμέως.

Μαζικές κινητοποιήσεις πυροδότησε ο κυβερνητικός αυταρχισμός στην εκπαίδευση και στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, με την Πρυτανεία μάλιστα να απαντάει με μια ανακοίνωση - κόλαφο στην επιχειρούμενη αστυνομοκρατία στα ΑΕΙ.

Η κατάσταση της υγείας του 21χρονου φοιτητή

Εν τω μεταξύ, ο 21χρονος Γιάννης που δέχθηκε εν ψυχρώ και με ευθεία βολή, χειροβομβίδα κρότου-λάμψης στο πρόσωπο παρουσίασε χθες υποτροπή στην υγεία του και αναγκάστηκε να μπει και εκ νέου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» όπου διανυκτέρευσε. 

https://www.efsyn.gr/ellada/ekpaideysi/345913_alli-mia-nyhta-entasis-sto-astynomokratoymeno-apth

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021