Παρασκευή 5  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Η αποτίμηση της επισκέψεως Τσίπρα στην Δ. Μακεδονία και η κεντρική  ομιλία του

Η αποτίμηση της επισκέψεως Τσίπρα στην Δ. Μακεδονία και η κεντρική ομιλία του

Πολιτίδης Χρήστος

Θα παρεκκλίνω από όσα θα διαβάσετε στα διάφορα "Μέσα" αγαπητοί φίλοι.

Ήταν ζωτικής σημασίας η άνοδος του Προέδρου του Σύριζα στην Δυτική Μακεδονία, τόσο για την ανακοπή της όποιας δυναμικής του ΚΙΝΑΛ, αλλά και για την συγκομιδή θετικών αποτελεσμάτων από την ερημοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας που προήλθε από τις επιλογές Μητσοτάκη.

Η αποδοχή ήταν θετική σε πολύ μεγάλο βαθμό, συσπείρωσε τις αριστερές δυνάμεις, εδραίωσε το αντιμητσοτακικό ρεύμα και έδωσε ζωή στις κοιμώμενες Αριστερές δυνάμεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Το 2015 αποχώρησαν μαζικά πολλά στελέχη του Κινήματος.

Επί της ουσίας άδειασε το σπινθηροβόλο πνεύμα της διανόησης και απέμεινε το φτωχότερο κάνοντας να εξομοιωθεί το κόμμα με αυτό της Ν.Δ.

Δεν υπάρχει η πρωτοπορία και η αγωνιστικότητα.

Φαντάζομαι η σημερινή ηγεσία δεν θα το ήθελε αλλά χωρίς αυτό βαλτώνει, είναι το αναγκαίο κακό

Εκλιπόντος αυτού βασιλεύουν οι μονόφθαλμοι.

Θα σταθώ στην κεντρική ομιλία του που αυτή βγάζει το απόσταγμα των πολιτικών συμπερασμάτων.

Ο κ. Τσίπρας άνοιξε ολόκληρη την Πολιτική ατζέντα, πατώντας πάνω στα ενεργειακά και την Υγειονομική κρίση αλλά άγγιξε ολόκληρο το Πολιτικό τοπίο, όπως διαμορφώνεται σήμερα.

Υπήρχε ένας διάχυτος Παπανδρεϊσμός στην φυσιογνωμία του, όχι άγουρος αλλά μεστός, που θα τον δούμε επανειλημμένα ή καλυτέρα παγιωμένο από εδώ και πέρα.

Ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στα λεγόμενα του, ευφράδης, αυτό τον χαρακτηρίζει και άγγιξε την πολιτική ουσία των ζητημάτων, άλλωστε κάθε Αντιπολίτευσις έχει το προνόμια να ομιλεί πολιτικά.

Ας μείνουμε στην περιοχή μας, στέκομαι στο σημείο που αναφέρθηκε ότι συμφωνούμε με την πράσινη μετάβαση, την αναγκαιότητα της αλλά διαφωνούμε με τον χρόνο και τον τρόπο.

Πρώτα εξασφαλίζεις ανέγγιχτα τα εισοδήματα, τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη μιας περιοχής και μετά κάνεις κινήσεις, ο κύριος Μητσοτάκης έκανε ακριβώς το αντίθετο. Κατέστρεψε οικονομικά μια ολόκληρη περιοχή και μετά αναζητά τρόπο να τη στηρίξει.

Η ΔΕΗ έκλεισε χωρίς πρόγραμμα, άναρχα και μέσα στο καλοκαίρι προσπαθούσε να βρει τρόπο να καλύψει τα ενεργειακά της ελλείμματα όπως και στα Χριστούγεννα που είναι μπροστά μας.

Ήταν μεστός ο λόγος του, περιεκτικός, χωρίς κορώνες και υπερβολές και φυσικά χωρίς υποσχέσεις.

Η αναφορά του στο Μακεδονικό (συμφωνία Πρεσπών) ήταν άκαιρη,  όταν υπάρχει βέτο από την κοινωνία, το αφήνεις κλειστό το θέμα και δεν επανέρχεσαι.

Μίλησε για τους 3.000 ανέργους που προστεθήκαν στους υπάρχοντες 15.000 και για το πλήθος των εξαρτωμένων επαγγελμάτων από την ΔΕΗ, τα οποία και αυτά καταστρέφονται. Επίσης μίλησε για το υποβληθέν σχέδιο της Κυβερνήσεως προς την Ευρώπη το οποίο δεν μπήκε προς διαβούλευση, ούτε στην Βουλή ούτε στην κοινωνία της Περιοχής (εδώ είχαμε τις ασυναρτησίες του κυρίου Κασαπίδη που τις βάφτισε διαβούλευση).

Μίλησε για 7 άξονες που έχει μπροστά του ως εν δυνάμει πρωθυπουργός, είναι η πρώτη φορά που με σαφήνεια το διατυπώνει βγαίνοντας πο την πολιτική εσωστρέφεια δυόμιση ετών.

Μίλησε επίσης για την περιβόητη "ρήτρα μηδενικού αναπτυξιακού και οικονομικοκοινωνικού ελλείμματος".

Πρώτος άξονας. Αποκατάσταση εδαφών, με βάση νέες χρήσεις γης και επαναπόδοσης τους στις τοπικές κοινωνίες. Πρόσθεσε με νόημα, ότι δεν μπορεί τα εδάφη αυτά να είναι σπαρμένα με φωτοβολταϊκά.

Δεύτερος άξονας. Στήριξη των ανέργων και καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Μάλιστα ανέφερε και νούμερα με ενίσχυση 400 ευρώ σε κάθε άνεργο, το οποίο θα ανεβαίνει με κοινωνικά κριτήρια.

Τρίτος άξονας Δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για προσέλκυση επενδύσεων, μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών και οικονομικά κίνητρα.

Τέταρτος άξονας. Ειδικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλους τους τομείς, Παιδεία, Υγεία Πολιτισμός, Οικονομία.

Πέμπτος άξονας. Καθολικό πρόγραμμα ενισχύσεων των προγραμμάτων "εξοικονομώ" για σπίτια και επιχειρήσεις, με προτεραιότητα της Δυτικής Μακεδονίας  από τις άλλες περιοχές της χώρας.

Έκτος άξονας. Ενεργειακές κοινότητες που θα αποτελέσουν ενέργειες κυψέλες,  ο κάτοικος μια περιοχής θα είναι και παραγωγός και καταναλωτής ενέργειας διασφαλίζοντας ένα επιπρόσθετο εισόδημα.

Έβδομος άξονας.  Μειωμένα τιμολόγια ρεύματος για τις επιχειρήσεις, τα οποία θα μειώνουν το κόστος παραγωγής προϊόντων τους και υπηρεσιών τους.

Τέλος έκλεισε ετην ομιλία του αναφερόμενος στο μέλλον των Σχολών στην Δυτική Μακεδονία και στο πλήγμα που δέχτηκε το Πανεπιστήμιο από την ανίκανη κ. Κεραμέως,

Αυτό ήταν το πλάνο.

Άργησε να βρει τα βήματα του ο Σύριζα, αλλά φαίνεται να ξαναμπαίνει σε τροχιά πορείας. Σίγουρα με την παρουσία του πρόσθεσε άλλους δύο βουλευτές στην φαρέτρα του, από του 10 της Δυτικής Μακεδονίας

Ο μητσοτακικός είναι καρκίνωμα για την Δυτική Μακεδονία, αναίτια καταστράφηκε ένα τεράστιο κομμάτι της χώρας και πληρώνουμε τις συνέπειες.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021