Παρασκευή 5  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Η πανδημία δείχνει να έχει ξεφύγει

Η πανδημία δείχνει να έχει ξεφύγει

 Οι ρυθμοί των απωλειών του τελευταίου διαστήματος αυξάνονται δραματικά με τις προβλέψεις των ειδικών να μην είναι αισιόδοξες. Θλιβερή πρωτιά σε θανάτους για τη χώρα μας (Νοέμβριος 2020-Νοέμβριος 2021) ανάμεσα σε όλες τις δυτικές χώρες του κόσμου. Κραυγή αγωνίας του διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».
Σε βαθύ κόκκινο βρίσκεται σχεδόν όλη η Ελλάδα λιγότερο από ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα. Υπό ασφυκτική πίεση το ΕΣΥ.
 
«Θα θρηνήσουμε πολλά θύματα μέχρι τα Χριστούγεννα» προειδοποίησε για άλλη μια φορά ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη Νίκος Καπραβέλος, εκτιμώντας πως «η πανδημία έχει ξεφύγει».
 
 
Η ζοφερή πραγματικότητα αποτυπώνεται και στα στοιχεία που παρουσιάζει ο διευθυντής στο Εργαστήριο Προγραμματισμού και Επεξεργασίας Πληροφοριών του Δημοκρίτεου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής του ΤΗΜΜΥ του ιδρύματος, Βασίλης Τσαουσίδης.
 
 
Σύμφωνα με τον καθηγητή από την Τρίτη (23/11) η χώρα μας κατέχει τη θλιβερή πρωτιά απωλειών από COVID (από τον Νοέμβριο του 2020 όταν η πανδημία άρχισε να δείχνει τα δόντια της στην Ελλάδα μέχρι σήμερα) ανάμεσα σε όλες τις δυτικές χώρες του κόσμου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τις ΗΠΑ.
 
Ο διευθυντής στο Εργαστήριο Προγραμματισμού και Επεξεργασίας Πληροφοριών του Δημοκρίτεου Πανεπιστημίου Θράκης, ανέλυσε τα στατιστικά στοιχεία αναλογικά με τον πληθυσμό της κάθε χώρας και κατέληξε σε συμπεράσματα που προκαλούν έντονο προβληματισμό. Από την Τρίτη, 23/11, η χώρα μας κατέχει τη θλιβερή πρωτιά ανάμεσα σε όλες τις δυτικές χώρες του κόσμου στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τις ΗΠΑ.
 
Ακόμη πιο ζοφερή είναι η εικόνα σε ό,τι αφορά τους θανάτους του τελευταίου δεκαπενθημέρου και τον ρυθμό αύξησής τους, που είναι σχεδόν διπλάσιος από τη δεύτερη της λίστας, Αυστρία.
 
 
«Στο μεγαλύτερο διάστημα από το Νοέμβριο του 2020 μέχρι σήμερα η μέση τιμή θανάτων της Ελλάδας είναι στις πρώτες θέσεις και συχνά στην πρώτη θέση μεταξύ των δυτικών χωρών», λέει στο iatronet.gr ο κ. Τσαουσίδης, διευκρινίζοντας πως αφήνει εκτός σύγκρισης τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, γιατί οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν την ίδια πρόσβαση στα εμβόλια, ούτε ίδιου τύπου εμβόλια, ώστε να μεγέθη να είναι συγκρίσιμα.
 
Ο ίδιος προβλέπει, μάλιστα, περαιτέρω αύξηση θανάτων τις επόμενες δύο εβδομάδες, με δεδομένο ότι ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ και τα ποσοστά των ασθενών άνω των 65 ετών στις καθημερινές μολύνσεις εξακολουθεί να κινείται γύρω στο 11% με 12% του συνόλου.
 
Με την κυβέρνηση να αναμένει αν τα νέα μέτρα που αποφάσισε θα αποδώσουν καρπούς ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» επανέλαβε ότι είναι λάθος η στρατηγική που ακολουθεί το Μαξίμου. «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πατάει σε δύο άλογα. Δεν μπορεί να επιλέγει μια στρατηγική που λέει "θα επιτρέψω την έξαρση της πανδημίας" και από την άλλη μεριά να μην παίρνει μέτρα δρακόντεια να περιορίσει την έξαρση της πανδημίας. Θα χρεωθεί πολλούς θανάτους» σημείωσε.
 
 
Ο Νίκος Καπραβέλος εξέφρασε την αγωνία του για την εξέλιξη του τέταρτου κύματος της πανδημίας. «Θα δούμε ασθενείς διασωληνωμένους στο πάρκινγκ του νοσοκομείου για να θορυβηθεί η κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε δημοσίως και υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν αυστηρά μέτρα, που θα αφορούν τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους, ενώ ζήτησε να αλλάξει το πρωτόκολλο 50%+1 στα σχολεία.

https://www.efsyn.gr/ellada/ygeia/320892_i-pandimia-deihnei-na-ehei-xefygei

 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021