Σάββατο 29  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

 “Καταπέλτης” ο Θανάσης Καμπαγιάννης για το νέο Ποινικό Κώδικα που ψήφισαν ΝΔ-Λοβέδος: Πεδίο δόξης λαμπρόν για τους πολιτικάντηδες του «νόμος και τάξη»

 “Καταπέλτης” ο Θανάσης Καμπαγιάννης για το νέο Ποινικό Κώδικα που ψήφισαν ΝΔ-Λοβέδος: Πεδίο δόξης λαμπρόν για τους πολιτικάντηδες του «νόμος και τάξη»

Την πραγματικότητα που φέρνει ο νέος Ποινικός Κώδικας που υπερψηφίστηκε επί της αρχής σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής από τη Νέα Δημοκρατία και τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση με εξαίρεση το – υπόλοιπο – ΚΙΝΑΛ που ψήφισε “παρών”, περιγράφει σε ανάρτησή του ο γνωστός δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης.
 
“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαιώνει ότι συνδυάζει έναν έξαλλο νεοφιλελευθερισμό με έναν βαθύ νεοσυντηρητισμό τραμπικού τύπου” επισημαίνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η συνολική φιλοσοφία του νέου Ποινικού Κώδικα είναι “αυστηροποίηση, περισσότεροι κρατούμενοι, περισσότερη φυλακή, ποινικός λαϊκισμός, αδιαφορία για την πραγματική κατάσταση των φυλακών“.
 
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
 
Η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας είναι μια κατ’ εξοχήν αντιμεταρρύθμιση. Το θέμα δεν είναι η περιπτωσιολογία, αλλά η συνολική φιλοσοφία: αυστηροποίηση, περισσότεροι κρατούμενοι, περισσότερη φυλακή, ποινικός λαϊκισμός, αδιαφορία για την πραγματική κατάσταση των φυλακών.
 
Η συνέχεια είναι γνωστή: περιστρεφόμενες πόρτες, πληθυσμός κρατούμενων που μπαινοβγαίνουν στη φυλακή χωρίς να σπάνε από τον φαύλο κύκλο των εγκληματικών κυκλωμάτων, μεγαλύτερη ανασφάλεια, πεδίο δόξης λαμπρόν για τους πολιτικάντηδες του «νόμος και τάξη».
 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαιώνει ότι συνδυάζει έναν έξαλλο νεοφιλελευθερισμό με έναν βαθύ νεοσυντηρητισμό τραμπικού τύπου. Ο φιλελευθερισμός είναι μόνο για την οικονομία και φυσικά για τη… μαρκίζα.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι ψηφίζει την αντιμεταρρύθμιση έχοντας μόνο τον Λοβέρδο, ενώ ευτυχώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψηφίζουν όχι (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25) ή έστω παρόν (το ΚΙΝΑΛ).
 
 
 

https://thefaq.gr/quot-katapeltis-quot-o-thanasis-kampagiannis-gia-to-neo-poiniko-kodika-poy-psifisan-nd-lovedos-pedio-doxis-lampron-gia-toys-politikantides-toy-nomos-kai-taxi/?fbclid=IwAR3lKCD6_QhkNr2hqjHnti6GCH0E0GP3wJxUbEDsZZ7zr0s0xgn_J8Fbezc



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021