Δοκιμάζονται άγρια οι αντοχές του δημόσιου συστήματος Υγείας
- Επικαιρότητα
- Εμφανίσεις: 478
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Η εφημερίδα στο «Ιπποκράτειο» τελειώσε με τέσσερις διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ και ξεκινάει στο «Παπανικολάου» χωρίς καμία ελεύθερη κλίνη. «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στο «Γεννηματάς». Πάτρα: Δύσκολη η κατάσταση στο «Αγ. Ανδρέας». Ασφυκτική πίεση δέχεται η Λάρισα και ο Βόλος. Στα όρια του το υγειονομικό προσωπικό με την κυβέρνηση να ανάβει... κεράκια.
Εξαιρετικά δύσκολος αναμένεται ο Νοέμβρης για το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας με τα μηνύματα να μην είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Έχοντας μπει στη δεύτερη εβδομάδα του μήνα είναι φανερό πως η κατάσταση εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας είναι οριακή.
Η βόρεια Ελλάδα εξακολουθεί να βιώνει εφιαλτικές στιγμές χωρίς διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ COVID.
O πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Ιπποκράτειο», Χρήστος Τζελέπης, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί. «Στη διάρκεια της εφημερίας προσήλθαν πάνω από 50 επιβεβαιωμένα κρούσματα και άλλα περίπου 17 ύποπτα». Είναι χαρακτηριστικό όπως είπε, πώς λόγω της κατάστασης το Σάββατο άνοιξε ακόμα μία κλινική Covid στο νοσοκομείο, στη θέση της ορθοπεδικής και ουρολογικής κλινικής, η οποία γέμισε αμέσως με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να νοσηλεύονται στο ίδρυμα περισσότεροι από 150 ασθενείς σε απλές κλίνες.
Την ίδια ώρα «οι κλίνες ΜΕΘ, όχι απλά είναι ασφυκτικά γεμάτες, αλλά νοσηλεύονται διασωληνωμένοι τέσσερις ασθενείς εκτός αυτών», είπε με την εφημερία του νοσοκομείου να τελειώνει και να η σκυτάλη να περνά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».
«Χθες Κυριακή διασωληνώθηκαν ασθενείς εκτός ΜΕΘ και σήμερα το νοσοκομείο ξεκινάει εφημερία χωρίς καμία ελεύθερη κλίνη σε ΜΕΘ» ανέφερε (ANT1) O διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος.
Ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε ότι «ζούμε και πάλι στιγμές του Νοεμβρίου του 2020» ενώ απέδωσε την εκρηκτική εικόνα της πανδημίας στη βόρεια Ελλάδα γενικά και στη Θεσσαλονίκη ειδικά, στο γεγονός ότι τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλά, αλλά και στο ότι δεν τηρούνται τα μέτρα.
Εφημερίες τρόμου
Με αποκλειστικά υπεύθυνη για ότι συμβαίνει την κυβέρνηση που δεν φρόντισε έγκαιρα, αν και είχε το χρόνο, να προετοιμάσει τα νοσοκομεία οι εικόνες που περιγράφει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» μοιάζουν με κατάσταση πολιορκίας.
«Είχαμε μια δύσκολη νύχτα, μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία» επισήμανε στον ΣΚΑΪ περιγράφοντας γλαφυρά την κατάσταση που βιώνει το «Γεννηματάς» και τα χειρότερα έπονται.
«Έχει γεμίσει το νοσοκομείο από περιστατικά non COVID, ενώ για τα COVID κλείσαμε κλινικές non COVID για να μπουν μέσα. Τώρα είναι η σειρά της Αττικής, μετά τη Θεσσαλονίκη. Τους έχουμε ξεπεράσει» ανέφερε μεγαλώνοντας την αγωνία για μια πιθανή κατάρρευση του συστήματος Υγείας. «Είναι τραγικές οι στιγμές από χθες το βράδυ δεν έχει τελειώσει ακόμα η εφημερία δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι το μεσημέρι είναι φοβερό» πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Ξέρεις, συνέχισε τι σημαίνει να δανείζεσαι ράντζα από το διπλανό νοσοκομείο; Το προσωπικό είναι το ίδιο συν αυτούς που έχουν συνταξιοδοτηθεί… Αυτοί θα αντιμετωπίσουν αυτά που αντιμετωπίζουν, ανέφερε σε δραματικούς τόνους.
Η κ. Παγώνη έκανε έκκληση για καθολικούς εμβολιασμούς. «Τα COVID που μπήκαν στο Γεννηματάς είναι ηλικίας 28 – 45. Ήταν ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι», είπε.
Πάτρα, Λάρισα και Βόλος
Με συνολικά 17 εισαγωγές ασθενών με Covid ολοκληρώθηκε η εφημερία στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα με τον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου να μετατρέπεται πρόσφατα σε χώρο υποδοχής περιστατικών κορονοϊού.
Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο Βόλου περιέγραψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Αχιλλοπούλειου, Ντίνος Μηνδρινός, μιλώντας στο «Ράδιο ΕΝΑ» και επισημαίνοντας πως οι κλινικές έχουν γεμίσει με ασθενείς με κορωνοϊό και εξαιτίας αυτού δεν επαρκεί το οξυγόνο.
«Όπως και οι υπόλοιπες πόλεις της Θεσσαλίας, η Λάρισα είναι βαριά πληττόμενη. Η κατάσταση είναι ακόμα διαχειρίσιμη, υπάρχει πρόβλημα στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία, είμαστε αναγκασμένοι να αναδιατάξουμε κλίνες από ήπια περιστατικά non covid σε περιστατικά covid. Εκεί που υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα είναι στις ΜΕΘ που είναι όλες γεμάτες και χρειάζεται να γίνονται καθημερινά διακομιδές στην Αθήνα, όπου και εκεί έχουν αρχίσει να μειώνονται τα κρεβάτια», τόνισε μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8», ο εντατικολόγος-αναισθησιολόγος, διευθυντής ΜΕΘ Γ.Ν. Λάρισας, Απόστολος Κομνός.
Σχόλια υποστηρίζονται από CComment