Κυριακή 1  Σεπτεμβρίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Καζάνι που βράζει το Νοσοκομείο της Σάμου – Παραιτήθηκε η διοικήτρια

Καζάνι που βράζει το Νοσοκομείο της Σάμου – Παραιτήθηκε η διοικήτρια

Την παραίτηση της υπέβαλλε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Σάμου Αφροδίτη, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες την προσωρινή διοίκηση του θα αναλάβει ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννης Χατζηκωνσταντής.

Η κατάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο είναι έκρυθμη καθώς οι παραιτήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Μετά την παραίτηση των δύο αναισθησιολόγων που τελικά ανακλήθηκαν παραιτήθηκαν δύο παιδίατροι που δεν κάλυπταν όμως μόνιμες θέσεις, με αποτέλεσμα η μοναδική μόνιμη ιατρός να διακομισθεί σε τριτοβάθμιο νοσοκομείου της Αθήνας με συμπτώματα ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου λόγω κόπωσης και υπερεφημεριών.

Τόσο οι γιατροί του νοσοκομείου όσο και το σύνολο των εργαζομένων σε αυτό αντιδρούν στην υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του και κάνουν λόγο για εντατικοποίηση της εργασίας όλων των υγειονομικών που φτάνει στο κόκκινο με σοβαρές συνέπειες στην υγεία τους αλλά και όλων όσων αναζητούν υπηρεσίες στις δημόσιες δομές υγείας.

Σήμερα η παιδιατρική λειτουργεί χωρίς μόνιμη παιδίατρο αλλά με μια παιδίατρο με μπλοκ παροχής υπηρεσιών ως τις 31 Αυγούστου και μια ειδικευόμενη μετακινημένη από νοσοκομείο Αθηνών έως 22-08-2024. Σύμφωνα με πληροφορίες στις 24 θα έρθει άλλη ειδικευόμενη παιδίατρος από Νοσοκομείο της Αθήνας και στις 26 από την Μυτιλήνη.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λειτουργεί με μετακινημένους ιατρούς από άλλες περιοχές αφού οι μόνιμοι ιατροί δεν επαρκούν να καλύψουν όλες τις εφημερίες του μήνα. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών παραμένει εδώ και 25 χρόνια χωρίς τους προβλεπόμενους ιατρούς του. Λειτουργεί με αγροτικούς ιατρούς που είναι μετακινημένοι από τα χωριά, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Φάμπιο Τζαρντίνα χρειάζεται να προκηρυχθούν 4 μόνιμες θέσεις ιατρών για το συγκεκριμένο τμήμα, δύο για το τμήμα αναισθησιολογίας, δύο για την παθολογική κλινική και τρεις για τη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Οφθαλμίατρος, ΩΡΛ, Ενδοκρινολόγος, Γαστρεντερολόγος, Ογκολόγος, Ψυχίατρος, Παιδοψυχίατρος είναι οι ιατρικές ειδικότητες που δεν υπάρχουν εδώ και χρόνια στο νοσοκομείο, ενώ στις υπόλοιπες ειδικότητες οι ελλείψεις είναι μεγάλες και δεν επαρκούν να καλύψουν εξωτερικά ιατρεία και εφημερίες του μήνα. Στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα λόγο υποστελέχωσης σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, με τα ραντεβού για εξετάσεις στο συγκεκριμένο τμήμα, να ξεπερνούν τον ένα χρόνο.

Τραγική είναι η κατάσταση όπως συμπληρώνει η ανακοίνωση και στις υπόλοιπες υπηρεσίες του νοσοκομείου όπως στη νοσηλευτική υπηρεσία που η Διοίκηση τους οφείλει εκατοντάδες ημέρες αδείας και ρεπό.

Στον τομέα της καθαριότητας από δεκαέξι άτομα αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόνο πέντε. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην τεχνική υπηρεσία, στις αποθήκες στο προσωπικό εστίασης και πλυντηρίων ενώ το επόμενο διάστημα σε πολλούς από τους παραπάνω εργαζόμενους λήγουν οι συμβάσεις τους.

Τέλος οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου καλούν όλους τους φορείς του νησιού να πάρουν άμεσα αποφάσεις και να συστρατευτούν με τους μαχόμενους υγειονομικούς, προχωρώντας σε κινητοποιήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα, διεκδικώντας τη πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου και όλων των μονάδων υγείας του νομού Σάμου.

https://www.ethnos.gr/health/article/329567/megaleselleipseisstanhsiaparaiththhkehdioikhtriatoynosokomeioysamoytiapantaoadonisgeorgiadhs



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021