Δευτέρα 29  Αυγούστου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ο θρύλος ενσωματώθηκε στο Σύμπαν - Ο ζεν πρεμιέ του γαλλικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών

Ο θρύλος ενσωματώθηκε στο Σύμπαν - Ο ζεν πρεμιέ του γαλλικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή σήμερα Κυριακή (18/8) ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός Αλεν Ντελόν σε ηλικία 88 ετών.

Tην είδηση έκαναν γνωστή τα παιδιά του μέσω Δελτίου Τύπου στο οποίο αναφέρουν: «Ο Alain Fabien, η Anouchka, ο Anthony και (ο σκύλος του) Loubo, με βαθιά θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του πατέρα τους. Έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο σπίτι του στο Douchy, περιτριγυρισμένος από τα τρία του παιδιά και την οικογένειά του. Η οικογένειά του σας ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική του ζωή σε αυτή την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή του πένθους».

Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-08-18_095115.jpg
O ζεν πρεμιέ του γαλλικού κινηματογράφου, σύμβολο της αρρενωπότητας, άφησε το στίγμα του στην 7η τέχνη με τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους σε ταινίες στις ταινίες των Κλεμέν, Μέλβιλ, Βισκόντι αλλά και στο Χόλιγουντ. «Γυμνοί στον ήλιο», «Ο Ρόκο και τ’ αδέλφια του», «Η έκλειψη», «Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο», είναι μόνο λίγες από τις μεγάλες του επιτυχίες που τον έκαναν να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και να λάμψει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-08-18_095136.jpg

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ντελόν συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς σκηνοθέτες, συμπεριλαμβανομένων των Λουκίνο Βισκόντι, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Ζαν-Πιέρ Μελβίλ, Μικελάντζελο Αντονιόνι και Λουί Μαλ.

Το 1985 κέρδισε το Βραβείο Σεζάρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο Η ιστορία μας (1984). Το 1991, έλαβε το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλίας. Στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου του απονεμήθηκε η τιμητική Χρυσή Άρκτος. Επίσης το 2019 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, έλαβε τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για την συνολική προσφορά του στην έβδομη τέχνη.

Το 1997 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ηθοποιία, σε ηλικία 62 ετών.

 

Οι γυναίκες της ζωής του
Οι γυναίκες πάντα έπαιζαν σημαντικό ρόλο στη ζωή του Αλέν Ντελόν. Όπως είχε πει «γι’ αυτές ήθελα να είμαι πάντα ο πιο όμορφος, ο πιο μεγάλος, ο πιο δυνατός και να το βλέπω στα μάτια τους. Οι γυναίκες υπήρξαν το μεγαλύτερο κίνητρο». Μετά τον χωρισμό του με τη Ρόμι Σνάιντερ, γνώρισε το 1963 τη Ναταλί Μπαρτελεμί, μια φλογερή γυναίκα, μαροκινής καταγωγής. Την παντρεύτηκε (στον μοναδικό γάμο της ζωής του) και μαζί της απέκτησε το πρώτο του παιδί, τον ηθοποιό Άντονι Ντελόν. Έπειτα από τρία χρόνια πάθους και μεγάλων καυγάδων θα χωρίσουν. Στη συνέχεια θα γνωρίσει τη Μιρέιγ Νταρκ, την οποία συνάντησε στα γυρίσματα της ταινίας του Ζαν Ερμάν «Jeff» (1968). Θα ζήσουν μαζί για 15 χρόνια, αλλά δεν θα παντρευτούν. Την εποχή εκείνη θα γνωρίσει ακόμη πολλές ηθοποιούς – από σταρ και στάρλετ μέχρι και άγνωστες κοπέλες των κινηματογραφικών συνεργείων – και θα ζήσει μαζί τους ερωτικές περιπέτειες. Μερικές απ’ τις γνωστότερες σχέσεις του είναι με τις ηθοποιούς Αν Παριγιό και Τζέιν Φόντα και με τις τραγουδίστριες Μαριάν Φέιθφουλ, Νίκο και Δαλιδά. Το 1987 θα γνωρίσει την κατά πολύ νεώτερή του, Ροζαλί Βαν Μπρέμεν, ένα γοητευτικό μοντέλο από την Ολλανδία. Την ερωτεύτηκε τρελά και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, την Ανούσκα και τον Αλέν – Φαμπιέν. Τον Οκτώβριο του 2002 θα χωρίσουν και θρυλείται ότι ήταν η πρώτη γυναίκα που τον άφησε.

For_a_Cops_Hide.jpg

H υπόθεση Μάρκοβιτς
Η ζωή του Αλέν Ντελόν είχε και αρκετές σκοτεινές στιγμές. Σημαντικότερη είναι εκείνη με το σωματοφύλακά του Στέφαν Μάρκοβιτς, που βρέθηκε νεκρός σε μια χωματερή, έξω από το Παρίσι, τυλιγμένος μέσα σε έναν μουσαμά την 1η Οκτωβρίου 1968. Η αστυνομία ανέκρινε τον Ντελόν για 24 ώρες μέχρι να τον αφήσει ελεύθερο. Στο σκάνδαλο ενεπλάκη και ο Γάλλος πρόεδρος Ζορζ Πομπιντού, επειδή φωτογραφίες της συζύγου του βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του Μάρκοβιτς.

 O Στέφαν Μάρκοβιτς

Έντονες ήταν οι φήμες εκείνη την εποχή ότι ο Μάρκοβιτς έπαιρνε μέρος σε ερωτικά όργια της υψηλής κοινωνίας και του θεάματος και ότι είχε μία σύντομη σχέση με τη Ναταλί Ντελόν. Η υπόθεση Μάρκοβιτς παραμένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη.

Πέθανε πλήρης ημερών ο Αλέν Ντελόν την Κυριακή (18/8) σε ηλικία 88 ετών, όπως ανακοίνωσαν τα τρία παιδιά του.

Ο ηθοποιός ήταν μία από τις τελευταίες μεγάλες μορφές του γαλλικού κινηματογράφου.

Ο_Κόκκινος_Κύκλος.jpg


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ouest-France, στις 19 Μαΐου 2019, κατά την παραλαβή του τιμητικού Χρυσού Φοίνικα από την κόρη του Ανούσκα, ο Αλέν Ντελόν έκανε λόγο για «έναν μεταθανάτιο φόρο τιμής που καταβλήθηκε κατά τη διάρκεια [της] ζωής του.” Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Απρίλιο, ο Αλέν Ντελόν τέθηκε υπό «ενισχυμένη κηδεμονία» για λόγους υγείας.

Ο Αλέν Φαμπιάν Μορίς Μαρσέλ Ντελόν γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1935 και έγινε γνωστός κυρίως απλά ως Αλέν Ντελόν. Υπήρξε ένας από τους εξέχοντες ηθοποιούς και σύμβολα του σεξ της Ευρώπης από τις δεκαετίες του 1960 και του 1970.

Κέρδισε την κριτική έπαινο για τους ρόλους του σε ταινίες όπως: Γυμνοί στον ήλιο (1960), Ο Ρόκο και τ’ αδέλφια του (1960), Η έκλειψη (1962), Ο γατόπαρδος (1963), Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο (1967), Η πισίνα (1969), Ο κόκκινος κύκλος (1970), Ο μπάτσος (1972) και ο Κύριος Κλάιν (1976). Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ντελόν συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς σκηνοθέτες, συμπεριλαμβανομένων των Λουκίνο Βισκόντι, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Ζαν-Πιέρ Μελβίλ, Μικελάντζελο Αντονιόνι και Λουί Μαλ.

Το 1985 κέρδισε το Βραβείο Σεζάρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο Η ιστορία μας (1984). Το 1991, έλαβε το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλίας. Στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου του απονεμήθηκε η τιμητική Χρυσή Άρκτος. Επίσης το 2019 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, έλαβε τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για την συνολική προσφορά του στην έβδομη τέχνη.

Το 1997 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ηθοποιία, σε ηλικία 62 ετών.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021