Τρίτη 30  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Σάλος για τα δυο κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρουλάκη που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών

Σάλος για τα δυο κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρουλάκη που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών

Σάλος για τα δυο κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρουλάκη που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών – Οι αποκαλύψεις του documentonews.gr
Παρά την προσπάθεια αποσιώπησης και υποβάθμισης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα του Νίκου Ανδρουλάκη, αίσθηση έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τα δυο υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, άνθρωποι του περιβάλλοντος του νυν πρόεδρου, που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε εντός των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων.

Όπως αποκάλυψε το Documento, στη σπείρα συμμετείχαν δεκάδες άτομα με τις αρχές να προχωρούν στη σύλληψη 14, ενώ συνολικά έχουν αποδοθεί κατηγορίες σε 22 άτομα, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων.

 

Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, που τα τελευταία χρόνια μοιάζει να έχει μετατραπεί σε… προσωποπαγή υπηρεσία της Λίνας Μενδώνη αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, άνθρωποι μάλιστα του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος επέλεξε τη σιωπή και την υποβάθμιση της υπόθεσης την ώρα μάλιστα που ακόμα η ηγεσία του ΥΠΠΟ έδινε εντολή να κινηθούν άμεσα πειθαρχικές διαδικασίες.

Το υπουργείο Πολιτισμού, με ανακοίνωσή του, επεσήμανε ότι έχει λάβει έγγραφο που απεστάλη από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του Υπουργείου.

Ετσι «με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, αυτοί οι υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής», ενώ ο δήμος Αθηναίων έθεσε άμεσα σε αργία τους υπαλλήλους που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Οι συλληφθέντες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν μεγάλα ποσά, κατηγορούνται για εκβίαση καταστηματαρχών καθώς ζητούσαν χρήματα για να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση οι επιχειρήσεις τους, στην Αθήνα, δηλαδή αποφυγή ελέγχων και σβήσιμο παραβάσεων.

Προσπάθησε να το αποσιωπήσει
Μετά τις αποκαλύψεις του Documento ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπάθησε να το αποσιωπήσει, παρότι, σύμφωνα με πληροφορίες γνώριζε εδώ και μερικά 24ωρα για την εμπλοκή τους, όμως η Χαριλάου Τρικούπη υποχρεώθηκε στη διαγραφή τους.

Ωστόσο, ακόμη και η ανακοίνωση της για το θέμα επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα, χαρακτηρίζοντας ως… απλά μέλη τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε επίσης: Ανδρουλάκης για σπείρα εκβιαστών: Πρώτα αποσιωπά την εμπλοκή των στελεχών του και μετά… τους υποβαθμίζει για να μην τον «λερώσουν»

Συγκεκριμένα, αργά χθες το μεσημέρι το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του ανέστειλε την κομματική ταυτότητα δύο στελεχών του «λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας».

Δύο «μέλη», λοιπόν διαγράφηκαν σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη που αποφεύγει τόσο να τα κατονομάσει όσο και να αναφέρει τις θέσεις που κατείχαν στο κόμμα.

Πρόκειται για τον Ιωάννη Παπαγεωργόπουλο, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ ΥΠΠΟ και πρώην πρόεδρο ΠΟΕ ΥΠΠΟ και τον Γρηγόρη Βαφειάδη, αναπληρωτή γραμματέα τομέα πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ και γραμματέα ομοσπονδίας συλλόγου υπαλλήλων ΥΠΠΟ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάρτηση του πρώτου εκ των δύο, κατά την ένταξή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου σε μια συναισθηματική ανάρτηση για την αγωνιστική ιστορία του συνδικαλισμού, αναφέρει ότι εντάσσεται στο ΠΣ του κόμματος ως εκπρόσωπος του συνδικαλιστικού τομέα, ύστερα από την προσωπική αποδοχή του Νίκου Ανδρουλάκη.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021