Τρίτη 30  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Νέα αυτοκίνητα σε αρχηγούς και βουλευτές "μοίρασε" η Βουλή

Νέα αυτοκίνητα σε αρχηγούς και βουλευτές "μοίρασε" η Βουλή

«Μοδάτοι» βουλευτές με νέα αυτοκίνητα

modatoi-vouleftes-me-nea-aftokinita-721940
×

Σε σαρωτική ανανέωση του στόλου των αυτοκίνητων που διαθέτει για τους 300 βουλευτές προχώρησε η Βουλή. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 37% των βουλευτών διάλεξε πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, το 18% διάλεξε υβριδικό όχημα, το 6% βενζινοκίνητο και μόλις 55 βουλευτές επέλεξαν όχημα τύπου SUV.

 Οι βουλευτές είχαν πάρει στα χέρια από τον περασμένο Μάιο το ενημερωτικό υλικό με τα ποσά που δικαιούνται για να επιλέξουν αυτοκίνητο. Το πακέτο, εκτός του οχήματος, περιλαμβάνει μικτή ασφάλιση, αλλαγή ελαστικών ανά 40.000 χλμ, τέλη κυκλοφορίας, κάλυψη βλαβών και παροχή οχημάτων αντικατάστασης.

Ειδικότερα, τα «βουλευτικά αυτοκίνητα» έχουν θεσπιστεί λίγο πριν από το 2000 με το χρηματοδοτικό εργαλείο της «μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτων» με την ανανέωση του στόλου να ορίζεται ανά τριετία. Με το επιχείρημα πως για τον βουλευτή το αυτοκίνητο αποτελεί μεταφορικό «εργαλείο» για την κάλυψη των αναγκών των μετακινήσεων, όπου η Βουλή αναλαμβάνει το κόστος της μίσθωσης, στο οποίο περιέχονται μεικτή ασφάλιση, τέλη κυκλοφορίας και έξοδα συντήρησης.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τα στατιστικά των αρμόδιων υπηρεσιών, το 37% των βουλευτών επέλεξε πετρελαιοκίνητο δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στα Mercedes GLA, Peugeot 3008, BMW X1 και 116d, DS4 κ.ά. To 22% διάλεξε ηλεκτρικό όπως Mercedes EQA 250, Audi Q4, VW ID.4, Skoda Enyaq, Peugeot e-2008, το 18% πήγε σε υβριδικό μοντέλο όπως DS7, BMW X1, Audi Q3, Citroen C5X κ.ά., μόλις το 6% σε αμιγώς βενζινοκίνητο. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε το γεγονός πως η πλειοψηφία των βουλευτών (211 από τους 300), εκλέγονται στην περιφέρεια και μόλις 89 στην Αττική και τον Πειραία, η επιλογή πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου είναι μονόδρομος για την κάλυψη των μεταφορικών τους αναγκών που μεταφράζονται σε πολλά χιλιόμετρα.

Οι πολιτικοί αρχηγοί

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας της Βουλής, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε το PHEV (επαναφορτιζόμενο υβριδικό) XC60 της Volvo.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος παρήγγειλε το SUV Austral της Renault.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης πήρε το αμιγώς ηλεκτρικό Q4 e-tron της Audi.

Audi

Το Audi Q5 σε diesel έκδοση παρήγγειλε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νέα plug-in υβριδική έκδοση για το Audi Q5

Οι τρεις αρχηγοί των δεξιότερων κομμάτων Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Στίγκας των Σπαρτιατών και Δημήτρης Νατσιός της Νίκης, διάλεξαν το ίδιο αυτοκίνητο, το επαναφορτιζόμενο υβριδικό Audi Q3 45 TFSI e.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Ζωή Κωνσταντοπούλου επέλεξε το επαναφορτιζόμενο DS 7, όπως ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επέλεξε να οδηγεί το ηλεκτρικό ID.4 της VW.

Volkswagen Τα καινούργια αυτοκίνητα των αρχηγών και των βουλευτών

Ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Γιάννης Πλακιωτάκης πήρε το BMW X1.

BMW Τα καινούργια αυτοκίνητα των αρχηγών και των βουλευτών

Ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Γιώργος Γεωργαντάς πήρε την Mercedes GLA250.

Βουλή: Τα καινούργια αυτοκίνητα των αρχηγών και των βουλευτών

Οι Βουλευτές Ευάγγελος Αποστολάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Ολγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Θάνος Πλεύρης (Ν.Δ.) παρήγγειλαν Audi Q3.

Audi Βουλή: Τα καινούργια αυτοκίνητα των αρχηγών και των βουλευτών

Τα κριτήρια για τα βουλευτικά αυτοκίνητα 

Οι κατηγορίες κυβισμού και το ύψος του μισθώματος των οχημάτων βάσει της εκλογικής περιφέρειας των βουλευτών έχουν ως εξής:

α) Εως 1.600 cc στους βουλευτές Α’ και Β’ Αθήνας, Α’ και Β’ Πειραιά με μηνιαίο μίσθωμα έως 470 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

β) Εως 2.000 cc στους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, στους βουλευτές Επικρατείας και στους βουλευτές των υπόλοιπων περιφερειών της χώρας με μηνιαίο μίσθωμα έως 800 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Παράλληλα, το σύνολο των βουλευτών, ανεξαρτήτως της εκλογικής τους περιφέρειας, έχει τη δυνατότητα μίσθωσης αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου με ανώτατο μηνιαίο μίσθωμα τα 800 ευρώ.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο μίσθωσης, το πακέτο παροχών περιλαμβάνει, εκτός από το όχημα, μεικτή ασφάλεια, απεριόριστα χιλιόμετρα, αλλαγή ελαστικών ανά 40.000 χλμ., τέλη κυκλοφορίας, κάλυψη βλαβών και παροχή οχημάτων αντικατάστασης. 

https://www.autotypos.gr/auto-news/vouli-afta-einai-ta-kainourgia-aftokinita-ton-archigon-kai-ton-voulefton-poies-itan-oi-protimiseis-tous/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021