Παρασκευή 28  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ρωσία: Σοκάρουν οι εικόνες από τις επιθέσεις σε εκκλησίες και τη συναγωγή – Λουτρό αίματος, τουλάχιστον 16 νεκροί (Videos)

Ρωσία: Σοκάρουν οι εικόνες από τις επιθέσεις σε εκκλησίες και τη συναγωγή – Λουτρό αίματος, τουλάχιστον 16 νεκροί (Videos)

Ρωσία: Σοκάρουν οι εικόνες από τις επιθέσεις σε εκκλησίες και τη συναγωγή – Λουτρό αίματος, τουλάχιστον 16 νεκροί (Videos)
Λουτρό αίματος σε δύο πόλεις του Νταγκεστάν στη νότια Ρωσία, με ενόπλους να ανοίγουν πυρ κατά συναγωγής, ορθόδοξων εκκλησιών και κατά φυλακίου της αστυνομίας. Στους 16 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με τον Σεργκέι Μελίκοφ, με 15 εκ των θυμάτων να είναι αστυνομικοί και ένας 66χρονος ιερέας.

Οι εικόνες από το Νταγκεστάν σοκάρουν. Στα ρωσικά ΜΜΕ αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβλήθηκαν εικόνες από τη στιγμή των επιθέσεων.

Στα βίντεο φαίνονται άνδρες να πυροβολούν αδιακρίτως φορώντας μάσκες, ενώ σε άλλα φαίνεται η στιγμή που καταλαμβάνουν ένα περιπολικό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στο Νταγκεστάν.

 «Είναι μια τραγική ημέρα για το Νταγκεστάν και ολόκληρη τη χώρα», είπε ο Σεργκέι Μέλικοφ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που κοινοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Οι συντονισμένες επιθέσεις ενόπλων στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, τη Μαχατσκαλά, και στην πόλη Ντερμπέντ (νοτιότερα), σημειώθηκαν τρεις μήνες μετά το μακελειό με τους 145 νεκρούς σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, για το οποίο την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

 

«Κατανοούμε ποιος βρίσκεται πίσω από την οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων και ποιος ήταν ο στόχος τους», σημείωσε ο Μέλικοφ, χωρίς όμως να διευκρινίσει περαιτέρω.

Δημοσιεύματα ρωσικών μέσων ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες μεταξύ των δραστών ήταν δύο από τους γιους του Μαγκομέντ Ομάροφ, επικεφαλής της περιφέρειας Σεργκοκαλίνσκι. Ο 63χρονος Ομάροφ συνελήφθη και θεωρείται ύποπτος για την οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης.

Έξι εκ των δραστών της επίθεσης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον Σεργκέι Μέλικοφ, ο οποίος κήρυξε τριήμερο πένθος στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν.

https://www.documentonews.gr/article/rosia-sokaroyn-oi-eikones-apo-tis-epitheseis-se-ekklisies-kai-synagoges-loytro-aimatos-toylaxiston-16-nekroi-videos/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021