Πέμπτη 27  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ένας νεκρός στη φωτιά της Ηλείας – Μαίνονται τα μέτωπα σε Αργολίδα και Αχαΐα  el

Ένας νεκρός στη φωτιά της Ηλείας – Μαίνονται τα μέτωπα σε Αργολίδα και Αχαΐα el

Κάηκαν σπίτια στο Κρανίδι - Μηνύματα 112 για απομάκρυνση κατοίκων - Διεκόπη η κυκλοφορία στην Πατρών - Πύργου


Νεκρός είναι ένας 55χρονος στην περιοχή Μυρτιάς, κοντά στον Πύργο Ηλείας, ο οποίος είχε σπεύσει να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στην περιοχή. Διεκομίσθη στο νοσοκομείο του Πύργου αλλά παρά τις υπέράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών για ανάνηψη, ο 55χρονος κατέληξε.

Δραματική είναι η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα Ηλείας και Αχαΐα όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου, ενώ μαίνονται τα μέτωπα και στην Αργολίδα. Σπίτια κάηκαν στο Κρανίδι, ενώ μηνύματα 112 καταφθάνουν συνεχώς σε πολίτες που βρίσκονται κοντά στα πύρινα μέτωπα, με οδηγίες για εκκένωση των περιοχών.


Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας
Mε εντολή της 6ης ΥΠΕ έχουν τεθεί σε επιφυλακή ανεξαρτήτως των εφημεριών τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας.

Κάηκαν σπίτια στο Κρανίδι
Σε εξέλιξη βρίσκεται το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε γύρω στις 15:25 στο Κρανίδι Αργολίδας και πήρε πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Η πυρκαγιά σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο που μίλησε στη «Ζούγκλα» καίει σπίτια στην ανατολική πλευρά του Κρανιδίου ενώ όπως πρόσθεσε «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν επαρκούν και άργησαν να έρθουν». Σημειώνεται πως στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους ώστε να απομακρυνθούν από το ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας και να κατευθυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν τουλάχιστον 22 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις αναμένεται να αυξηθούν.

Επίσης εστάλη μήνυμα εκκένωσης της περιοχής Πετροθάλασσα Αργολίδας προς Ερμιόνη. Το μήνυμα όμως δεν εστάλη μέσω 112 λόγω προσωρινής βλάβης.

Tα πύρινα μέτωπα στην Αχαΐα
Μηνύματα του 112 εστάλησαν σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λάτα.

Το μήνυμα αναφέρει:
«Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κωστοπουλαίικα και Κάλφας Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Λάτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Νέα εκκένωση από τις Πόρτες Αχαΐας προς Βελίτσες, διέταξε η Πολιτική Προστασία
Ακολουθεί το μήνυμα που έφτασε λόγω προσωρινής βλάβης στο 112:

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΜΗΝΥΜΑ, ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ 112: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 21/06/2024 17:30. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Βελίτσες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Μηνύματα 112 και για άλλες περιοχές στην Αχαΐα
Μέσω του 112 εστάλησαν μηνύματα σε κατοίκους οικισμών που είναι κοντά στην πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας.

Νωρίτερα, εκδόθηκε μήνυμα του 112 προς κατοίκους της περιοχής Πανουσάικα Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Σταυροδρόμι.

Επιπλέον οι κάτοικοι των οικισμών Κατσουπριναίικα και Πανταζαίικα Αχαΐας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Κάλφα.

Ακόμη, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και όσοι βρίσκονται στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας ώστε να απομακρυνθούν προς Πόρτες.

Μήνυμα εκκένωσης του 112 για τις περιοχές Κατσουπριναίικα και Πανταζαίικα
«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κατσουπριναίικα και Πανταζαίικα Αχαΐας απομακρυνθείτε προς Κάλφα, γράφει το μήνυμα.

Τα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία – Έκλεισε η Εθνική Οδός Πατρών-Πύργου
Έκλεισε η νέα εθνική οδός Πατρών – Πύργου, καθώς αυτή τη στιγμή μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στον Πύργο Ηλείας.

Πυρκαγιά στο Αλποχώρι Πύργου


Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγο κοντά στο Αλποχώρι Ηλείας. Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία καίει κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν 30 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και εννέα οχήματα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Εκκενώνονται οι περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας
Εκκενώνονται οι περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών καλούνται να απομακρυνθούν από τους οικισμούς και να κατευθυνθούν προς πύργο.

Ειδικότερα ανακοίνωση αναφέρει:

«Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

https://www.zougla.gr/greece/enas-nekros-sti-fotia-tis-ileias-mainontai-ta-metopa-se-argolida-kai-achaia/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021