Τρίτη 18  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Κυβέρνηση να θεραπεύσει άμεσα το άδικο πλήγμα στους ελεύθερους επαγγελματίες»

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Κυβέρνηση να θεραπεύσει άμεσα το άδικο πλήγμα στους ελεύθερους επαγγελματίες»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Κυβέρνηση να θεραπεύσει άμεσα το άδικο πλήγμα στους ελεύθερους επαγγελματίες»

Τη δικαίωση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ επί σειράς κομβικών θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, που ταλαιπωρούν την κοινωνία, ανέδειξε ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, ως Ειδικός Αγορητής στην 1η μετεκλογική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων επί του Νομοσχεδίου «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2118 για την ασφάλιση αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων, λήψη μέτρων προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/858 σχετικά με το πιλοτικό καθεστώς υποδομών της αγοράς που βασίζονται σε τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού, ειδικότερες ρυθμίσεις για τα οχήματα και τη δημόσια περιουσία και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών».
Εκκινώντας προφανώς από το εκλογικό αποτέλεσμα, σημείωσε πως «το πιο ηχηρό μήνυμα στάλθηκε προς την Κυβέρνηση, με τη στρατηγική αυτοδυναμίας του κ. Μητσοτάκη να έχει πλέον υποστεί ανεπανόρθωτες ρωγμές». Όσον αφορά την αποχή, υπενθύμισε ότι «ένα μέρος της αποχής συνδέεται με την απόσταση που νιώθουν οι πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό έχει τη σημασία του, καθώς σήμερα επεξεργαζόμαστε την ενσωμάτωση μιας Οδηγίας. Γενικότερα, η αποχή σχετίζεται με την αδυναμία καταπολέμησης των ανισοτήτων. Οι πολίτες ολοένα και λιγότερο πιστεύουν ότι μπορούν να περιμένουν κάτι από την πολιτική, ζήτημα που συνδέεται με το παραγόμενο νομοθετικό έργο και την εφαρμογή του».
Στη συνέχεια, τα “πυρά” του επικεντρώθηκαν στην άδικη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αναφέροντας ότι «κατά την προεκλογική περίοδο, όλοι μας συναντήσαμε ελεύθερους επαγγελματίες ανάστατους με τα τεκμήρια, ιδιαίτερα στα χωριά όπου μεγάλος αριθμός ετοιμάζεται να κλείσει τα καταστήματά του. Όπως ακριβώς, δηλαδή, είχαμε “προβλέψει” πριν την ψήφιση του νόμου, όταν θέσαμε ως μείζον ζήτημα το χτύπημα αποδυνάμωσης της υπαίθρου. Απαιτούνται βελτιώσεις, τις περιμένουμε έστω και τώρα, στην κατεύθυνση που σας έχουμε προτείνει»
Προχωρώντας στα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την αυτόματη υποβολή φορολογικών δηλώσεων, τόνισε ότι «και εδώ επιβεβαιώνονται, δυστυχώς, οι επισημάνσεις μας. Δεν ακούσατε τις προτάσεις που σας υποβάλαμε ήδη πριν ψηφιστούν οι διατάξεις, για την αναγκαιότητα να υπάρχει help desk υποστήριξης των φορολογούμενων που δυσκολεύονται στη χρήση των ηλεκτρονικών συστημάτων και αδυνατούν να ελέγξουν σφάλματα ή ελλείψεις (λόγω αργοπορημένης αποστολής στοιχείων από Φορείς) στη συμπλήρωση των δηλώσεών τους. Οι λογιστές – φοροτεχνικοί είναι σε αδιέξοδο όσο πλησιάζει η προθεσμία, πρέπει να δώσετε λύση».
Ειδικά επί της ενσωμάτωσης της Οδηγίας και της λήψης μέτρων εφαρμογής του Κανονισμού, επιβεβαίωσε εκ νέου τη διαχρονική προσήλωση του ΠΑΣΟΚ στην ορθή και έγκαιρη ενσωμάτωση του ενωσιακού δικαίου και στην ευρωπαϊκή σύγκλιση. Δεν παρέλειψε μάλιστα να στηλιτεύσει τις καθυστερήσεις της Κυβέρνησης, συγκριτικά με τις προθεσμίες που ορίζουν τόσο η Οδηγία όσο και ο Κανονισμός.
Εστιάζοντας στην άμεση σύνδεση του Νομοσχεδίου με την οδική ασφάλεια, καυτηρίασε την τραγική πραγματικότητα, καθώς σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας της Ε.Ε., το 2022 η Ελλάδα κατετάγη 4η στον αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκους, με ποσοστό μεγαλύτερο κατά 33% σε σχέση με το μέσο όρο της Ε.Ε. Σημείωσε δε ότι το Νομοσχέδιο θα έπρεπε να εξεταζόταν σε κοινή συνεδρίαση με τους συναρμόδιους Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής που είναι αρμόδια για τα θέματα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.
Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, ζήτησε απαντήσεις από την Κυβέρνηση σε παραμέτρους του Νομοσχεδίου. Ενδεικτικά, για την ετοιμότητα των αρμόδιων Υπηρεσιών ως προς την εφαρμογή του, για την απάλειψη από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις του εάν το όχημα έχει περάσει έλεγχο ΚΤΕΟ (άρθρο 21), για τα αριθμητικά δεδομένα εξαγοράς ακινήτων (άρθρα 52 έως 59), αλλά και για τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για το λιμάνι της Κέρκυρας (άρθρο 60).
Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του ΠΑΣΟΚ για την ευνοϊκή διάταξη (άρθρο 64) που δίνει ανάσα στους συνταξιούχους, ώστε να μην επιστρέψουν χιλιάδες ευρώ ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Συγκεκριμένα, επισήμανε πως «η ρύθμιση αποτελεί δικαίωση του ΠΑΣΟΚ, αφού κατατέθηκε χάρη στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Φραγκίσκου Παρασύρη, ο οποίος εύστοχα ανέλαβε πρωτοβουλία και διεκδίκησε λύση, καταφέρνοντας να λάβει τη δέσμευση της Κυβέρνησης ότι το θέμα θα επιλυθεί νομοθετικά, όπως πράγματι γίνεται».
Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ομιλία εδώ:



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021