Παρασκευή 21  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

 Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Κάτω Κηφισιά μετά τη μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Κάτω Κηφισιά μετά τη μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο

Μήνυμα 112 προς τους κατοίκους να διατηρούν κλειστά παράθυρα και πόρτες και να μην κυκλοφορούν έξω - Οι νοτιάδες μεταφέρουν το τοξικό φορτίο βορειότερα - Υπό μερικό έλεγχο η κατάσταση - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία


Βίντεο/Φωτογραφίες: Νίκος Μητρούσιας, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, Όλγα Φωτιάδου, Αλέξης Σφαέλος

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο επί της οδού Αιγιδών στην Κάτω Κηφισιά, σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου, το μεσημέρι. Παρ’ όλα αυτά, η ατμόσφαιρα στην περιοχή παραμένει αποπνικτική, καθώς οι νοτιάδες μεταφέρουν τους καπνούς και την οσμή προς τα βόρεια.


Όλα ξεκίνησαν από την έκρηξη που σημειώθηκε περίπου στις 15:30 στο εργοστάσιο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 15:34 για πυρκαγιά σε βιομηχανικό χώρο επί της οδού Αιγιδών στην Κάτω Κηφισιά και συγκεκριμένα σε εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών (με την επωνυμία PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ), που ανήκει στον σύζυγο της Μίνας Γκάγκα, πνευμονολόγου και πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε διπλανές επιχειρήσεις, ενώ δεν υπήρξε αναφορά για εγκλωβισμένα άτομα. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Μάλιστα οι πυροσβέστες που επιχειρούσαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, έλεγαν ότι είναι ευτύχημα που δεν έπιασε φωτιά το πεύκο που βρίσκεται στην αυλή του εργοστασίου, καθώς αν συνέβαινε κάτι τέτοιο υπήρχε σοβαρή περίπτωση επέκτασης της πυρκαγιάς στα γύρω εργοστάσια, αλλά και σε παρακείμενα οικόπεδα με ξερόχορτα, από τα φλεγόμενα κουκουνάρια που θα εκτοξεύονταν.


Στις 15:55, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους πολίτες, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και προειδοποιώντας τους ότι οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις της κας Γκάγκα στην τηλεόραση, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στις εγκαταστάσεις.

Για αρκετές ώρες είχε διακοπεί η κυκλοφορία: στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα, στην οδό Σένεκα και στην οδό Αιγιδών. Πλέον, έχει δοθεί εκ νέου στην κυκλοφορία ο παράδρομος της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη, στο ρεύμα προς Αθήνα.

https://www.zougla.gr/greece/megali-fotia-se-ergostasio-stin-kato-kifisia-meta-apo-ekrixi/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021