Παρασκευή 21  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Αμοργός: Aυτός είναι ο Αμερικανός τουρίστας που αγνοείται

Αμοργός: Aυτός είναι ο Αμερικανός τουρίστας που αγνοείται

Είχε πάει για πεζοπορία και δεν έχει δώσει σημεία ζωής από χθες το μεσημέρι - «Είναι περίεργο, γιατί το μονοπάτι που ακολούθησε είναι "καθαρό"», λέει στη «Ζούγκλα» η αντιδήμαρχος του νησιού


Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αμοργού από την εξαφάνιση του Αμερικανού συνταξιούχου αστυνομικού Eric Albert Calibet που αγνοείται από χθες το μεσημέρι της Τρίτης 11/6. Ο Αμερικανός πήγε για πεζοπορία με έναν φίλο του στο μονοπάτι της Αμοργού. Είχαν συνεννοηθεί να βρεθούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο μετά το πέρας της πεζοπορίας.

Ο Αμερικανός δεν εμφανίστηκε στο σημείο συνάντησης και από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Το τελευταίο sms του, που είχε παραλήπτη την αδερφή του, εστάλη στις 7:20 το πρωί της Τρίτης 11/6 και περιείχε μια φωτογραφία της πινακίδας με τις πληροφορίες του μονοπατιού.


Όπως αναφέρουν κάτοικοι του νησιού, ήταν πολύ αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Επισκεπτόταν κάθε χρόνο την Αμοργό, τουλάχιστον δέκα χρόνια τώρα, έχοντας δημιουργήσει φιλικές σχέσεις χρόνων. Το νησί είναι ανήσυχο έπειτα από την είδηση ενώ πολλοί κάτοικοι που γνωρίζουν την περιοχή αλλά και απλοί εθελοντές έχουν σπεύσει να βοηθήσουν στην έρευνα για να βρεθεί ο αγνοούμενος Αμερικανός.

Στη «Ζούγκλα» μίλησε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας της Αμοργού, κ. Δεσποτίδου για την εξέλιξη των ερευνών:

«Συνεχίζονται οι έρευνες. Ο άνθρωπος αγνοείται από χθες το μεσημέρι, όπου και μας ενημέρωσε ένας φίλος του, που βρίσκεται εδώ, γιατί δεν είχε φτάσει στον προορισμό την ώρα που είχανε πει, Είχε ξεκινήσει ένα μονοπάτι από Αιγιάλη προς Κατάκολο. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι ένα μονοπάτι τόσο δύσβατο. Είναι πολύ «καθαρό» μονοπάτι και μια από τις γνωστές διαδρομές του νησιού. Πολύ κόσμος το γνωρίζει. Αυτόν τον άνθρωπο τον γνωρίζω, έρχεται χρόνια στην Αμοργό και την έχει περπατήσει πάρα πολύ καλά. Τώρα, το τί έχει συμβεί… Δεν υπάρχει ακόμα κάποια εξέλιξη… Στην περιοχή έχουν πάει από πάρα πολύ νωρίς, ομάδες της αστυνομία, της πυροσβεστικής, της εθελοντικής διασωστικής ομάδας, κάτοικοι που γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή … δεν έχουμε κάποια νεότερη ανακοίνωση. Να πούμε ότι οι θερμοκρασίες, όπως και σε όλη την Ελλάδα με τον καύσωνα είναι πολύ υψηλές. Υποθέτουμε ότι ζαλίστηκε.. έπεσε κάπου εκεί…. Είναι περίεργο γιατί δεν είναι ένας άνθρωπος που την περπάτησε πρώτη φορά την διαδρομή. Την Αμοργό την ξέρει καλύτερα από εμένα».


Στην Facebook, στη σελίδα του Δήμου Αμοργού, υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την εξαφάνιση με στοιχεία επικοινωνίας:

«Αυτή είναι η φωτογραφία του 59χρονου Αμερικάνου που αγνοείται από χθες το μεσημέρι. Ακολουθούσε την διαδρομή από την περιοχή του Ασφοντυλιτη με κατεύθυνση προς Κατάπολα. Φορούσε σκουρόχρωμη μπλούζα & βερμούδα. Όποιος γνωρίζει ή έχει κάποια πληροφορία παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει άμεσα με τον Αστυνομικό Σταθμό Αμοργού στο τηλέφωνο 2285071210».

https://www.zougla.gr/greece/amorgos-aytos-einai-o-amerikanos-touristas-pou-agnoeitai/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021