Σάββατο 22  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ποιος είναι ο Μπαρντελά που απειλεί τον Μακρόν

Ποιος είναι ο Μπαρντελά που απειλεί τον Μακρόν

Το «λιοντάρι» της Λεπέν που ανάγκασε τον πρόεδρο της Γαλλίας να προκηρύξει πρόωρες εκλογές


Επιλέχθηκε από τη Λεπέν το 2022 ως πρόεδρος του κόμματος και πιθανός διάδοχός της. Μόλις στα 28 του χρόνια ο Τζορντάν Μπαρντελά κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ακροδεξιάς πολιτικού και να συγκεντρώσει στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με τον Εθνικό Συναγερμό (RN) το 32% των ψήφων. Το νεαρό «πουλέν» της Λεπέν, τον οποίο συνηθίζει να αποκαλεί «λιοντάρι» κατόρθωσε παράλληλα να αναγκάσει τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να ανακοινώσει πρόωρες εκλογές στις 30 Ιουνίου και μάλιστα λίγο πριν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Εμφανίσιμος και με ευφράδεια λόγου ο νεαρός ακροδεξιός ηγέτης με τους 600 χιλιάδες followers στο Ιnstagram και την μεγάλη απήχηση στο TikTok, στις δημόσιες εμφανίσεις του απολαμβάνει την αγάπη των υποστηρικτών του με δεκάδες στάσεις για selfies.


Σε μια έρευνα στις αρχές Μαΐου , το 31,5% των ψηφοφόρων εξέφρασε την υποστήριξή του στον Μπαρντέλα, μεταξύ των 16 πολιτικών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο —σχεδόν διπλάσια από την υποστήριξη της επικεφαλής υποψηφίου του Μακρόν, Βαλερί Χάγιερ.

 

O Mπαρντελά μαζί με την Λεπέν

Η υποστήριξη οφείλεται εν μέρει στον ενθουσιασμό ορισμένων νέων για έναν πολιτικό της γενιάς τους, αν και πολλοί νέοι ψηφοφόροι λένε στους δημοσκόπους ότι αδιαφορούν για την πολιτική γενικά.

Ευρωβουλευτής και δεξί χέρι της Μαρίν Λεπέν, εξελέγη τον περασμένο Νοέμβριο Πρόεδρος του κόμματος και κατέστη ο πρώτος αρχηγός του Εθνικού μετώπου που δεν προέρχεται από την οικογένεια Λεπέν.


Ο Τζορντάν Μπαρντελά έλαβε το 85% των ψήφων στις εσωκομματικές εκλογές και ανέλαβε άμεσα τα καθήκοντά του.

Γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1995 στο Drancy, προάστιο του Παρισιού και έχει καταγωγή και οικογενειακούς δεσμούς με την Ιταλία όπως προδίδει και το όνομα του Τζορντάν Μπαρντελά.

Από τα 17 του έγινε μέλος της Γαλλικής ακροδεξιάς. Σε λιγότερο από μια δεκαετία, ο νεαρός Μπαρντελά από γραμματέας του κόμματος στο Σεν-Σαιν-Ντενί (2014) έγινε περιφερειακός σύμβουλος (2015).

Από εκπρόσωπος του Εθνικού Μετώπου (2017) έφτασε να γίνει διευθυντής της νεολαίας του κόμματος (2018). Το 2019 εξελέγη επικεφαλής της ακροδεξιάς στο Ευρωκοινοβούλιο και πριν από έναν χρόνο η Μαρίν Λε Πεν τον επέλεξε ως προσωρινό πρόεδρο της Εθνικής Συσπείρωσης.

Ο Μπραντελά σπούδασε γεωγραφία στην Σορβόννη και από το 2016 η Μαρίν Λεπέν τον προετοίμασε για τον επόμενο αρχηγό. Όπως έχει δηλώσει ο γενικός γραμματέας της ακροδεξιάς στην Γαλλική Βουλή πρόσφατα ο Μπραντελά δεν είναι μόνο προσωπικό στοίχημα της Λεπέν αλλά εύρημα δικό της το 2016.

Μάλιστα, έχει παρουσιάσει στο κοινό και το κορίτσι του που δεν είναι άλλο από την κόρη της Marie Caroline αδερφής, της Μαρίν Λεπέν και του Philippe Olivier, επίσης ευρωβουλευτή και συμβούλου της ισχυρής κυρίας της ακροδεξιάς της Γαλλίας.

Πρόκειται για την Nolwenn Olivier με την οποία διατηρεί δεσμό από το 2020. Το ζευγάρι κρατάει χαμηλούς τόνους και δεν εμφανίζεται από κοινού.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021