Σάββατο 22  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Αθλήματα » Ο ιπτάμενος Μίλτος άφησε άναυδη τη Ρώμη

Αθλήματα » Ο ιπτάμενος Μίλτος άφησε άναυδη τη Ρώμη

Χρυσός στο Ευρωπαϊκό για τρίτη συνεχόμενη φορά και νέο ρεκόρ αγώνων


Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος, για τρίτη διαδοχική διοργάνωση διατήρησε ο Μίλτος Τεντόγλου, σε μία βραδιά που δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σημείο η κυριαρχία του.

Ο Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής κόσμου πήρε για τρίτη φορά το χρυσό κάτι που κανείς αθλητής δεν το έχει πετύχει στο παρελθόν. Δεν είχε αντίπαλο στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου της Ρώμης και «πετώντας» στην πέμπτη του προσπάθεια στα 8,65 μέτρα «κλείδωσε» την πρώτη θέση του βάθρου, σημειώνοντας μάλιστα την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για εφέτος, ρεκόρ αγώνων, αλλά και ατομικό ρεκόρ (8,60μ.).


O Τεντόγλου φανέρωσε τις διαθέσεις με το… καλησπέρα, καθώς στο πρώτο του άλμα «προσγειώθηκε» στα 8,42μ., σημειώνοντας την κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο. Ο Έλληνας άλτης ήταν άκυρος στη δεύτερή του προσπάθεια, ενώ στην τρίτη πήδηξε πολύ πίσω από τη βαλβίδα βελτιώνοντας τη δική του καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο κατά επτά εκατοστά (8,49!).

Στο τέταρτο του άλμα, ο Τεντόγλου σημείωσε 8,45μ., ενώ στον πέμπτο έσπασε όλα τα… ρεκόρ με 8,65μ.! Αυτή η επίδοση μάλιστα ήταν ένα εκατοστό πίσω από το Πανελλήνιο ρεκόρ, που κατέχει ο Λούης Τσάτουμας. Στο έκτο και τελευταίο άλμα προσπάθησε να το σπάσει και αυτό, αλλά πήδηξε ξανά στα 8,65μ.

Πλέον ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, ο οποίος είχε καλύτερη εφετινή επίδοση στα 8,36 μέτρα, εστιάζει στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού, που δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Ρισπέκτ. Να ζητήσω συγγνώμη, είμαι χάλια, είμαι κουρασμένος. Ήταν ωραίος αγώνας. Προσπάθησα να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ, έκανα δυο φορές 8,65 μέτρα, κατάρα, δεν γίνονται αυτά! Βοήθησε το κλίμα εδώ και ο διάδρομος ήταν σε καλή κατάσταση. Είμαι πιο καλός σε σκληρά στάδια με αυτή την επιφάνεια. Είναι φανταστικό ταρτάν. Έκανα καλό αγώνα σίγουρα, και οι αντίπαλοί μου επίσης. Και ο Ιταλός ο Φουρλάνι ήταν τρομερός», είπε μετά τον τελικό και συνέχισε:

«Για πλάκα είναι ο καλύτερος τελικός που έχει γίνει. Το είχα πει από τα ημιτελικά ότι όλοι είμαστε «κτήνη» εδώ στον τελικό. και ο Τσέχος που είναι 8 μέτρα και ο Πορτογάλος είναι καλός. Ήταν φανταστική η 12άδα, μπράβο.

Το 8,86 είναι πολύ μακριά αλλά το πλησίασα λίγο παραπάνω. Τ0 θέμα είναι αν θες να κάνεις 8,80 να πας για 8,90. Θα πρέπει να πάω για 9 μέτρα για να τα καταφέρω. Βελτιώθηκα σήμαρα και το χαίρομαι.

Το ευχαριστήθηκα πιο πολύ από όλα τα παιχνίδια και για την επίδοση φυσικά. Είμαι χαρούμενος για όσα έχω κάνει!

Μεγαλύτερος στόχος από όλους είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και πιστεύω σε έναν καλύτερο αγώνα γιατί θα είναι φανταστικά και ξέρω ότι θα είμαι καλά».

 Δεύτερος ήταν ο Ιταλός Ματίας Φουρλάνι με καλύτερη επίδοση 8,38μ. και ο τρίτος ο Ελβετός, Ζίμον Εχάμερ με 8,31μ.

https://www.zougla.gr/sports/a8limata/chrysos-sto-evropaiko-tis-romis-me-865m-kai-neo-rekor-agonon-o-tentoglou/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021