Δευτέρα 24  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

 Άρθρο του Δήμου Κουμπούρη, Προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

 Άρθρο του Δήμου Κουμπούρη, Προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

 Άρθρο του Δήμου Κουμπούρη,
Προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

"Οι συνταξιούχοι την Κυριακή ψηφίζουμε ΚΚΕ για το δίκιο μας, για όσα μας κλέψανε!

Μπροστά στην κάλπη οι συνταξιούχοι, με την πείρα που έχουν, θα πρέπει να ανακαλέσουν στη μνήμη τους όλους αυτούς που τους είπαν ψέματα και να τους τιμωρήσουν! Αυτούς που, από τα νιάτα μας ακόμη, μας καλλιέργησαν τις ψευδαισθήσεις ότι με την είσοδο στην ΕΟΚ θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια και αυτοί που φάγανε ήταν οι ίδιοι, και οι ίδιοι. Ολους αυτούς που μας λένε για το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» και «ιδεώδες» και άλλες σάχλες ενώ για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι το τι θα κερδίσουν τα αφεντικά τους, το κεφάλαιο, για να γευτούν κι αυτοί κάτι απ' την πίτα.
* * *
Να τιμωρήσουμε όλους αυτούς που συνεχίζουν να μας λένε ψέματα, κλέβοντας τις συντάξεις μας. Που πανηγυρίζουν για τα ματωμένα πλεονάσματα των 3,2 δισ. ευρώ, μόνο για το 1ο τετράμηνο του 2024, για να τα δώσουνε πεσκέσι στο κεφάλαιο. Που αφήνουν επίτηδες τις τιμές ανεξέλεγκτες για να εισπράττουν μεγαλύτερο ΦΠΑ.
Που τα τελευταία 12 χρόνια έχουν κλέψει από συντάξεις και Δώρα 120 δισ. ευρώ, και κάθε χρόνο μάς αφαιρούν 8,5 δισ., ενώ μείωσαν την κρατική συμμετοχή στην Κοινωνική Ασφάλιση, όπως και τις εργοδοτικές εισφορές. Που μας άφησαν χωρίς Δώρα Πάσχα και Χριστούγεννα.
Με νόμους που έχουν επώνυμα: Κατρούγκαλος, Λοβέρδος, Αχτσιόγλου, Βρούτσης, Χατζηδάκης κ.λπ. και κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΔΗΜΑΡ.
Ολους αυτούς που μας στερούν την υγεία μας. Που βάλανε εισιτήρια στα νοσοκομεία, και μετά τα μετέτρεψαν σε χαράτσι 6% τον μήνα σε όλες τις συντάξεις, ακόμα και στους πεθαμένους (χηρείας). Που βάζουν χαράτσι σε κάθε συνταγή, όπως και σε κάθε εξέταση. Που πληρώνεις τα απογευματινά ιατρεία και όλα τα χειρουργεία στα «δημόσια» νοσοκομεία...
Μας αξίζει μια τέτοια ζωή στα γηρατειά μας; Κάναμε ατέλειωτες θυσίες όταν εργαζόμασταν, παράγοντας τεράστιο πλούτο για τα αφεντικά, και συνεχίζουν να μας επιβάλλουν νέες στερήσεις.
* * *
Μια βδομάδα μετά την Κυριακή των εκλογών, στις 16 του μήνα, οι τσέπες θα είναι πάλι αδειανές. Το συρτάρι με τα φάρμακα θα αδειάζει και αυτό, και το άγχος από πού θα πάρουμε δανεικά για να βγει ο μήνας, ξανά - μανά θα μας βασανίζει. Ο εφιάλτης του σούπερ μάρκετ θα είναι πάλι μπροστά μας, με τα πανάκριβα τρόφιμα και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης.
Απ' τους πρώτους στην ακρίβεια, από τους τελευταίους στις συντάξεις και τους μισθούς. Πρωταθλητές στις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας όπως και απλήρωτων υπερωριών. Παγκόσμιοι πρωταθλητές στις πολεμικές δαπάνες (για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία - για να μην ξεχνιόμαστε), τελευταίοι στις δαπάνες για Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια.
Τα λεφτόδενδρα υπάρχουν όταν πρόκειται να ενισχυθεί το κεφάλαιο, αλλά για τον λαό προέχει η δημοσιονομική σταθερότητα και το «δεν αντέχει η οικονομία». Από τις 10 του Ιούνη όλα αυτά που προείπαμε θα είναι εδώ, ενώ νέα επώδυνα μέτρα θα πρέπει να περιμένουμε.
* * *
Τώρα καραδοκούν να κόψουν και τις συντάξεις χηρείας.
Σχεδιάζουν νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης το 2027. Εκτός από τα δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα, που βγαίνουν από τη φοροαφαίμαξη του λαού, το νέο Σύμφωνο - που ψήφισαν ΟΛΟΙ οι ευρωλάγνοι - είναι ένα πραγματικό υπερμνημόνιο για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς, σε συνθήκες πολεμικής οικονομίας της ΕΕ και επιστροφής σε πιο αυστηρά μέτρα λιτότητας.
Μια νέα σελίδα φτωχοποίησης ανοίγεται μπροστά στον λαό. Γι' αυτό μπροστά στις ευρωεκλογές, το πραγματικό δίλημμα που τίθεται με το βλέμμα στις 10 του Ιούνη είναι το εξής:
`Η θα είναι δυνατά τα κόμματα που ψηφίζουν, υλοποιούν ή στηρίζουν τη δημοσιονομική «κανονικότητα» των «κινήτρων» για το κεφάλαιο και της φοροαφαίμαξης του λαού, στο όνομα της ανάπτυξης για τα κέρδη, της «ανταγωνιστικότητας» και των «αντοχών της οικονομίας». `Η θα είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ! Το μόνο κόμμα που δίνει μάχες για τα συμφέροντα του λαού και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στο Ευρωκοινοβούλιο, αποκαλύπτοντας και καταψηφίζοντας τα δημοσιονομικά τελεσίγραφα της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κομμάτων τους, αλλά και εκεί που ανατρέπονται οι άγριες αντιλαϊκές πολιτικές τους: Στον δρόμο του αγώνα και της αποδέσμευσης από την ΕΕ, για μια Ελλάδα και μια Ευρώπη όπου κουμάντο θα κάνει ο λαός.
Οσοι και όποιοι μας είπαν ψέματα και συνεχίζουν να μας λένε πρέπει να πληρώσουν. Για όσα μας κλέψανε, για όσα μας στερούν. Τώρα είναι η ώρα για να κάνουμε το σωστό. Να σταθούμε με το δίκιο μας. Αυτή και μόνο αυτή είναι η σωστή πλευρά της ζωής. Ψήφος στην ελπίδα. Ψήφος για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Πάντα μπροστά, με δυνατό ΚΚΕ"!
7/6/2024

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021