Τρίτη 25  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

«Καλλιόπη Βέττα: Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται άμεσα έναν αποτελεσματικό μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης».

«Καλλιόπη Βέττα: Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται άμεσα έναν αποτελεσματικό μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης».

«Καλλιόπη Βέττα: Ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται άμεσα έναν αποτελεσματικό μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης».

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την οικονομική κατάρρευση του τρίτου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ομίλου, που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, FTI Touristik Gmbh, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Υπουργό Τουρισμού, την οποία συνυπογράφουν 17 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ερώτηση αναφέρεται στις σοβαρές οικονομικές συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό από την πτώχευση του ομίλου, καθώς στην Ελλάδα συνεργάζονται μαζί του περί τα 1.000 ξενοδοχεία και αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται ήδη σε εκατοντάδες από αυτά, περίπου 7.500 άτομα.

Επίσης θίγει το σοβαρό πρόβλημα ακύρωσης των προκρατήσεων, οι οποίες υπολογίζεται από ξενοδοχειακούς φορείς ότι ανέρχονται σε 130.000 δωμάτια (μόνο στην Κρήτη αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν να χαθούν περίπου 100.000 αφίξεις), καθώς και τον προβληματισμό για το κατά πόσο θα μπορέσουν να καταβληθούν προς τις ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τα χρέη ύψους 1,8 εκ. ευρώ που έχει ο όμιλος προς αυτές.

Ως εκ τούτου η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Καλλιόπη Βέττα θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, που εμφανίζεται για μια ακόμη φορά να αιφνιδιάζεται από τα γεγονότα, αποδεικνύοντας ότι η προ 5ετίας κατάρρευση του ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook δεν δίδαξε τίποτα στους ιθύνοντες του υπουργείου:

-Πως θα αποτραπεί ή θα περιοριστεί η οικονομική ζημιά των τοπικών κοινωνιών και θα προστατευτούν οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις και οι προμηθευτές αυτών;

-Πως θα προστατευθούν και θα αποζημιωθούν οι επισκέπτες που δεν έχουν κάνει κράτηση με πακέτο διακοπών;

-Τι θα γίνει με τον επαναπατρισμό των ξένων ταξιδιωτών που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και με τους χιλιάδες παραθεριστές, οι οποίοι ανησυχούν για τον ορατό κίνδυνο ματαίωσης του ταξιδιού τους προς την Ελλάδα;

-Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ για να προστατευθεί το τουριστικό brandname της χώρας, ώστε να καταδειχθεί ότι ο ελληνικός τουρισμός είναι ανθεκτικός σε τέτοιου είδους κρίσεις, αν και όποτε συμβούν;

-Έχετε σχεδιάσει μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων μετά την κατάρρευση της Thomas Cook; Και, αν ναι, πότε ο μηχανισμός αυτός ενεργοποιήθηκε και σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί, δεδομένου ότι υπήρχαν προειδοποιητικά μηνύματα για την εξέλιξη αυτή;

Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης
Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.
Α' Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας
Περιβάλλοντος της Βουλής



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021