Κυριακή 23  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Τάσος Μπιρσίμ: Πέθανε ο αγαπημένος σκηνοθέτης του Ανδρέα Παπανδρέου

Τάσος Μπιρσίμ: Πέθανε ο αγαπημένος σκηνοθέτης του Ανδρέα Παπανδρέου

Υπήρξε εκ των πρωτεργατών της ιδιωτικής τηλεόρασης και της οργάνωσης, σκηνοθεσίας, μεγάλων live διεθνών πολιτικών και αθλητικών συναντήσεων

images.jpgΣτιγμιότυπο_οθόνης_2024-06-06_084743.jpg
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 στις 18:55.

Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε ο γιος του, τονίζοντας ότι η εξόδιος ακολουθία και αποτέφρωση θα πραγματοποιηθούν σε στενό οικογενειακό κύκλο.


Ο Τάσος Μπιρσίμ, ο προσωπικός χαρισματικός σκηνοθέτης του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, υπήρξε διευθυντής τηλεόρασης στην ΕΡΤ κατά την δεκαετία του 1980.


Ο Τάσος Μπιρσίμ άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μια παθιασμένη καριέρα στην ελληνική τηλεόραση που σύντομα τον φέρνει κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου και τα πιο μεγάλα ελληνικά πολιτικά γεγονότα με το ΠΑΣΟΚ. Παρέμεινε στην ενεργό δράση μέχρι και την τελευταία στιγμή, ενώ το 2021 είχε σκηνοθετήσει και την κεντρική συγκέντρωση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Αθήνα.

Έβαλε την σφραγίδα του στα μεγαλύτερα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα της χώρας
Με την υποδοχή του Ευρώ το 2002, την Τελετή εγκαινίων Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το 2001, την Τελετή Millennium – “Υποδεχόμαστε το 2000 στο ΦΩΣ της Ακρόπολης”, τα εγκαίνια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου Χαρίλαος Τρικούπης το 2004, ο Τάσος Μπιρσίμ δημιουργεί ιστορία στην καρδιά των μεγάλων γεγονότων της χώρας μας.

Με συχνές επισκέψεις σε περισσότερους από 130 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, βραβευμένος με το 1ο βραβείο “ΣΤΡΑΤΙΕΣ και ΛΑΟΙ” στο φεστιβάλ της Ρώμης 1994, ο Τάσος Μπιρσίμ ονειρευόταν ακούραστα τον εκσυγχρονισμό της τηλεοπτικής παραγωγής στην χώρα μας με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο.

 

 Πίσω από τις κάμερες με τους ταλαντούχους τεχνικούς αλλά και μπροστά από τις κάμερες με τους αγαπημένους του παρουσιαστές, ο Τάσος Μπιρσίμ, δημιουργούσε χιλιάδες τηλεοπτικές ώρες με πάθος και μεγάλο σεβασμό για τον τηλεθεατή.

Υπήρξε πρωτεργάτης στην οργάνωση, σκηνοθεσία, μεγάλων live διεθνών πολιτικών και αθλητικών συναντήσεων. Από το Ράλι Ακρόπολις, στους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου, το Ευρωμπάσκετ, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, την υποδοχή των Ολυμπιονικών το 1996 καθώς και την τελετή έναρξης, τελετή λήξης του ΑΘΗΝΑ ’97.

Από το 2017 και μέχρι πρόσφατα ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν ο σκηνοθέτης της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

«Με τον Ανδρέα επιλέγαμε μαζί ακόμα και τη γραβάτα που θα φορούσε»
Έμπιστος συνεργάτης του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ μέχρι το τέλος της ζωής του, ο Τάσος Μπιρσίμ συνάντησε για πρώτη φορά τον Ανδρέα Παπανδρέου στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Το 1981 ανέλαβε την πρώτη τηλεοπτική κάλυψη πολιτικής συγκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ στα Ιωάννινα με ομιλητή τον Ανδρέα και έκτοτε έμεινε στο πλευρό του για 15 χρόνια.

Ο σκηνοθέτης που εισήγαγε την πολιτική στην τηλεοπτική εποχή και σφράγισε με τη δική του τηλεοπτική κουλτούρα τις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ, είχε αποκαλύψει: «Με τον Ανδρέα επιλέγαμε μαζί ακόμα και το κοστούμι, το πουκάμισο και τη γραβάτα που θα φορούσε».

Η πιο ξεχωριστή στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν η προεκλογική ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου στο Σύνταγμα το 1985. Στην τηλεοπτική της μετάδοση, ο Τάσος Μπιρσίμ παρουσίασε μια σύνθεση από 17 ομιλίες του τότε ηγέτη του ΠΑΣΟΚ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, που ενώθηκαν με την ζωντανή εικόνα από τη συγκέντρωση.

Μάλιστα, το 2019 0 Τάσος Μπιρσίμ είχε δημιουργήσει ένα βίντεο με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

https://www.zougla.gr/greece/tasos-birsim-pethane-o-prosopikos-skinothetis-tou-andrea-papandreou/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021