Κυριακή 23  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Π. Κουκουλόπουλος: «Έκθετη η Κυβέρνηση για την πυροπροστασία, μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη»

Π. Κουκουλόπουλος: «Έκθετη η Κυβέρνηση για την πυροπροστασία, μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Π. Κουκουλόπουλος: «Έκθετη η Κυβέρνηση για την πυροπροστασία, μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη»

Νέα κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για το αλαλούμ που έχει προκαλέσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. σε χιλιάδες συμπολίτες μας που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων πλησίον δασών, και όχι μόνο, ανέλαβε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, μαζί με σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι είχαν καταθέσει πάλι Ερώτηση για το θέμα, αναδεικνύοντας «όσα κωμικοτραγικά δυστυχώς διαδραματίζονται σχετικά με τον Κανονισμό πυροπροστασίας ακινήτων», αλλά και τις δυσχέρειες που προκαλούνται στους Δήμους, όπως μπορείτε να θυμηθείτε εδώ: https://koukoulopoulos.gr/αλαλούμ-με-τις-κυβερνητικές-απαιτήσε/ .
Καταθέτοντας νέα Ερώτηση προς όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς, λοιπόν, αναδεικνύεται η σημαντική εξέλιξη που προέκυψε για το θέμα. Συγκεκριμένα, η συνταγματικά κατοχυρωμένη Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη», με έγγραφη παρέμβασή της ( https://www.synigoros.gr/api/files/download/517876 ), προέβη σε σειρά καίριων επισημάνσεων, μεταξύ των οποίων το υπέρμετρο οικονομικό κόστος για τους ιδιοκτήτες, αξίας ακόμα και πολλών χιλιάδων ευρώ ανά περίπτωση, καθώς και το μεγάλο πλήθος των πολιτών που καλείται να συμμορφωθεί με την Κ.Υ.Α. σε στενά χρονικά όρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Συνήγορος του Πολίτη» ουσιαστικά δικαιώνει την κριτική του ΠΑΣΟΚ για την κυβερνητική επιμονή στο “δόγμα” της ατομικής ευθύνης. Ειδικότερα, η Ανεξάρτητη Αρχή υπογραμμίζει πως « (...) το κράτος δεν είναι συνταγματικά αποδεκτό (άρθρα 24 και 17 του Συντάγματος) να μετακυλύει, σε μεγάλο βαθμό, τις ευθύνες της προστασίας της περιουσίας και του περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές στους ιδιώτες, με υπέρμετρα, μάλιστα, επαχθείς οικονομικά όρους για αυτούς (...) ».
Επιπρόσθετα, στην Ερώτηση αναδεικνύεται η αγωνία που έχει προκληθεί σε συμπολίτες μας αναφορικά με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr, η οποία σημειωτέον άνοιξε στις 28 Μαΐου, υποχρέωση για την οποία επίσης προβλέπονται πρόστιμα χιλιάδων ευρώ.
Μέσα από εκτενή τεκμηρίωση, ο Π. Κουκουλόπουλος μαζί με σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα ζητούν από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. να δώσει, επιτέλους, σαφείς απαντήσεις για σειρά κρίσιμων παραμέτρων, όπως:
 Τα μέτρα συμμόρφωσής της προς τις αιτιάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, ιδίως για την άμβλυνση του υπέρογκου κόστους που καλούνται να καταβάλουν οι συμπολίτες μας.
 Τη στήριξη των Δήμων σε προσωπικό και πόρους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις που συνεπάγονται τόσο ο Κανονισμός Πυροπροστασίας όσο και το Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας.
 Τις αυτοψίες και τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί.
 Τη συγκρότηση των προβλεπόμενων τριμελών Επιτροπών δειγματοληπτικού ελέγχου.
 Τις Υπεύθυνες Δηλώσεις που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr
 Το χρόνο έναρξης λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας για την καταχώριση του Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και της Τεχνικής Έκθεσης.
 Την αναγκαιότητα ενημέρωσης των Δήμων και των ιδιοκτητών ακινήτων.
 Την ύπαρξη εναλλακτικών σχεδίων περιβαλλοντικής διαχείρισης και αποκατάστασης από τις δυνητικές επιπτώσεις που δύναται να προκύπτουν.
 Τον εξορθολογισμό των προστίμων και τη διευκόλυνση των ήδη πολλαπλώς επιβαρυμένων πολιτών.
Αναλυτικότερα, ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ το πλήρες κείμενο της Ερώτησης.

 

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021